|
Тема
|
DVD-Lab compliant
|
|
Автор |
letsgoback () |
Публикувано | 20.11.09 11:25 |
|
Как мога да преобразувам QuickTime (.mov), за да го вкарам в DVDlab за неговите специфични .mpa , .mpv , .m2v , .m2a?
Погледнах TMPGEnc Express, реших че трябва да се конвертира в MPEG. Като го дам, всичко по подразбиране ли става, в смисъл програмата на оптимални настройки ли го взема или трябва да ръчкам допълнително някъде? Виждам, че го прихвана като MPEG-2, резолюцията ми оригинално е 640х480, а тук показва 720х480, фрейма от 2997 правя на 30, системата съща NTSC, има GOP и други шашми Quantization. Увеличих битрейта от 4000 на 10900, защото оригинала ми показва такъв и сега изходния файл е със същия размер.
Всъщност, опитвам DVD-Lab, защото с друга програма като ConvertXtoDVD винаги ми се получава някакво насичане в движенията, тоест - сякаш някои кадри се изпускат, през цялото време изглежда насича, а оригинално е по-гладко.Редактирано от letsgoback на 20.11.09 12:33.
| |
|
Оказа се следното. ConvertX е бил направил поредния си обичаен номер. След промяна на някоя настройка, той е резетнал (занулил) други настройки, в случая NTSC системата е станала PAL. Кадрите от 30 станали на 25. Това се оправи.
Но за мен се появиха други два въпроса:
1. Като отворя инфото на DVD файл, фрейма е 29.97 , а инак беше 30. Дали нещо се прецака?
2. Като погледна големината на VOB файла, добре е - 0.99 GB, сранно, че вътре бе влязъл цял видео клип, оригиналът с големина 1.15 GB. Снимките са от фотоапарат, който както всички фотоапарати от последно поколение правят клиповете максимум с 15 минути дължина. Това не го схващам. Оригиналния размер е 1.15 GB. Дали е станало както трябва, компресия, фреймове?
| |
|
максималния битрейт на ДВД е 10080Kbps - общо за видео, аудио, субтитри и т.н.
max за видеото е - 9800
| |
|
Така значи. Всичко е наред. Видеото се е събрало, защото изискването на DVD форматът е с по-малки характеристики. Само това дето не проумявах с фреймовете. Дава ми 29.97 вместо 30. Както и това, че фотоапаратът снима по 15 минути. Човек да си помисли, че го правят заради батерийката му.
| |
|
NTSC DVD-то е на 29.97, няма как да го направиш 30 :)
| |
Тема
|
Re: резултат - системата ?
[re: Tweeg]
|
|
Автор |
ЛУД ПPЪЧ (еблив смърдел) |
Публикувано | 21.11.09 05:10 |
|
=30000/1001
| |
Тема
|
[re: ЛУД ПPЪЧ]
|
|
Автор |
Tweeg () |
Публикувано | 21.11.09 10:57 |
|
Aбе според мен е:
((((24 * 1000) / 1001) / 4) * 5)
| |
Тема
|
[re: Tweeg]
|
|
Автор |
ЛУД ПPЪЧ (еблив смърдел) |
Публикувано | 21.11.09 19:56 |
|
хм
последователността на сметката има ли нещо общо с OLD_FASHION_CINEMA-->NTCS или се майтапиш с махмурлиите от снощи :)
| |
Тема
|
[re: ЛУД ПPЪЧ]
|
|
Автор |
Tweeg () |
Публикувано | 21.11.09 20:50 |
|
| |