Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:29 07.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Софтуер
*Кратък преглед

Тема Екзотичен въпрос за матрьошки и thumbnail-и  
Автор rechenstoren (непознат )
Публикувано08.10.09 20:34

Търся някакъв начин графично да организирам стотиците филмчета които имам в MKV (matroska) формат, като използвам вградените във файловете (embedded) картинки с обложки и постери. Нещо такова:

Вариантите които съм пробвал досега:

Matroska Shell Extension (MatroskaProp v2.8) - Това е малка програмка, която разширява възможностите на windows explorer и прави точно това, което ми трябва. За съжаление проекта е изоставен преди 5 години и разбира се не поддържа новите операционни системи – Vista и Win7. Всъщност преди една-две години бях успял да го подкарам на Vista32 на магия. Така и не разбрах как го пуснах. Наложи се да преименувам разширенията на филмчетата от *.mkv в *.mka, за да може да показва attach-натите JPG постери. Наскоро ми се наложи да преинсталирам и изненада... не тръгва. Какво ли не пробвах, къде ли не четох... не ще и това е... Предположението ми е, че някои upgrade-натите системни компоненти необходими да тръгне са вече несъвместими, но може и да не е това. Ако някой е успял да го прилъже за Vista нека сподели как. Ще съм му страшно благодарен.

----------------------------------------------------------------

Haali Media Splitter – Новите версии позволяват на windows explorer да генерира thumbnail-и от кадрите на филма. Това разбира се не е особено удобен начин за организация на много филми, защото по една мъничка картинка от случаен кадър много трудно се познава кой е филма. Предполагам пак е нещо за много видео формати, които няма как иначе да прегледаш. MKV и MP4 обаче могат да имат вградени cover-art и е срамота да се ползват такива методи. На всичкото отгоре не можах да го пусна на Vista, но и не мисля да се занимавам повече. Въобще тези Shell Extension са много капризна работа.

Thumbnailer Lite е комерсялна версия на горното. Инсталира се лесно на Vista32 и работи безупречно. Освен това позволява да се избере конкретен кадър за всеки thumbnail. Тъпото е че не върви на Vista64 (с каквато съм в момента) и пак, както в горния случай не разпознава вградените cover-art, а генерира thumbnail-ите от кадрите на филма.

Mediaportal – безплатна програма направена да върви full-screen. Не може да извлича вградените картинки, но ако има картинка в същата директория, където е филма, със името на видео файла, я зарежда като thumbnail. В моя случай идеята да extract-вам ръчно стотици картинки от MKV файловете не ме привлича особено.

Foobar2000 foo_uie_albumart_mka plugin – По някаква причина Foobar2000 не отваря всички филми. Нещо с декодерите предполагам. Когато отвори някой зарежда albumart, но може да ги показва само един по един като се scroll-ва през списъка. Съответно не е вариант.

И така... знам че въпроса ми е необичаен, хората които могат да ме посъветват са малко и шанса да се нацелим точно в този форум не е голям, но де да знам, чудеса стават и реших да напиша. Честно казано не мога да разбера, как е възможно от толкова години MKV да поддържат вграден albumart, явно не е проблем да се извлича, пише се толкова много (понякога абсурден) софтуер за лудо и до момента да няма и един макар и най-простичък графичен browser.

Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.