Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:34 12.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Софтуер
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема проблем с интернетанови  
Автор daisyflower (минаващ)
Публикувано21.09.09 10:04

От известно време имам проблем с интернета. Прекъсват ми всякакви там чатове, а и връзката при отваряне на страниците. С два компютъра сме и си мислех, че това е проблемът, но явно не е ,защото и когато е включен само единият пак е същото. Пробвали сме да спираме торентите напр., но пак бз ефект. Доставчикът не може да се оправи с това. По телефона все казват "използвате много интернет" и т.н., което е пълен абсурд. Все пак той е да се използва.

. В момента нямам време да отида да се разправям лично. Какво ще ме посъветвате?

Тема Re: проблем с интернетанови [re: daisyflower]  
Автор Чo :) (търси Дипл. раб)
Публикувано21.09.09 21:26

Ха-ха "използвате много интернет" ... колкото ви "пускат" толкова ще "ползва" компютъра. Не е задължение на клиента да се "ограничава" по какъвто и да е начин.

Определено си смени "доставчика"

Автор Cтepн™ (любопитко)
Публикувано22.09.09 12:21

С два компютъра сме
Рутерът да не би да е с IP 192.168.1.1 (Линксис) и да е зад бетекайски модем?

Редактирано от Cтepн™ на 22.09.09 12:22.

Тема Re: проблем с интернетанови [re: Cтepн™]  
Публикувано22.09.09 12:40

БТК да

Автор Cтepн™ (любопитко)
Публикувано22.09.09 12:50

Имах и второ условие

Мисълта ми е, че преди време щерката се опита да включи два лаптопа зад Линксис, чийто IP бе същото като на модема на бтк и работеше само единия лаптоп (влизаше в Инет) и то с подобни на твоите оплаквания.
Тогава имаше само около час за реакция и просто си купи един евтин Репотек.
Но наскоро един колега се оплакваше от същото, пак с Линксис с еднакво IP. Този път имаше време за ослушване, почесване и мамата...и след смяна на рутерския адрес на 193.168... всичко тръгна както трябва. И у тях, и в службата, където го "диагностицирахме" рутерът беше зад бтк.

Тема Re: проблем с интернетанови [re: Cтepн™]  
Публикувано22.09.09 12:52

На лаптопа IP няма, т.е. не сме слагали такива настройки! Иначе със 192 е на pc-то гледам, не знам какво друго :( . Направо изпитвам ужас вече от това. Никаква работа не може да свърши човек!

Автор Cтepн™ (любопитко)
Публикувано22.09.09 13:09

Не на лаптопа, на рутера.
На лаптопа (и други машини зад рутера) е нормално да няма, а да получава динамично от рутера.

Автор ms_ (непознат )
Публикувано22.09.09 13:27

От всичко написано дотук излиза че нямаш представа за какво иде реч.

Намери някой който знае повече от това "какво е IP" да погледне конфигурацията на модема и раутъра, да смени някоя и друга цифричка и да си щастлива с интернет на всички компютри.

Тема Re: проблем с интернетанови [re: ms_]  
Публикувано22.09.09 13:41

Не е като да нямам никаква представа, но не съм специалист. съжалявам, но вече нямам вяра на никой, особено на БТК.

Публикувано22.09.09 21:14

съвсем честно ще откача, ето в момента съм в скайп- дава ме онлайн, обаче всъщност не съм, т.е. другите не ме виждат; в icq всичко е наред

; и интернет си имам нормален

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.