|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
проблем с интернета
|
|
Автор |
daisyflower (минаващ) |
Публикувано | 21.09.09 10:04 |
|
От известно време имам проблем с интернета. Прекъсват ми всякакви там чатове, а и връзката при отваряне на страниците. С два компютъра сме и си мислех, че това е проблемът, но явно не е ,защото и когато е включен само единият пак е същото. Пробвали сме да спираме торентите напр., но пак бз ефект. Доставчикът не може да се оправи с това. По телефона все казват "използвате много интернет" и т.н., което е пълен абсурд. Все пак той е да се използва. . В момента нямам време да отида да се разправям лично. Какво ще ме посъветвате?
| |
Тема
|
Re: проблем с интернета
[re: daisyflower]
|
|
Автор |
Чo :) (търси Дипл. раб) |
Публикувано | 21.09.09 21:26 |
|
Ха-ха "използвате много интернет" ... колкото ви "пускат" толкова ще "ползва" компютъра. Не е задължение на клиента да се "ограничава" по какъвто и да е начин.
Определено си смени "доставчика"
| |
|
С два компютъра сме
Рутерът да не би да е с IP 192.168.1.1 (Линксис) и да е зад бетекайски модем?
Редактирано от Cтepн™ на 22.09.09 12:22.
| |
|
БТК да
| |
|
Имах и второ условие
Мисълта ми е, че преди време щерката се опита да включи два лаптопа зад Линксис, чийто IP бе същото като на модема на бтк и работеше само единия лаптоп (влизаше в Инет) и то с подобни на твоите оплаквания.
Тогава имаше само около час за реакция и просто си купи един евтин Репотек.
Но наскоро един колега се оплакваше от същото, пак с Линксис с еднакво IP. Този път имаше време за ослушване, почесване и мамата...и след смяна на рутерския адрес на 193.168... всичко тръгна както трябва. И у тях, и в службата, където го "диагностицирахме" рутерът беше зад бтк.
| |
|
На лаптопа IP няма, т.е. не сме слагали такива настройки! Иначе със 192 е на pc-то гледам, не знам какво друго :( . Направо изпитвам ужас вече от това. Никаква работа не може да свърши човек!
| |
|
Не на лаптопа, на рутера.
На лаптопа (и други машини зад рутера) е нормално да няма, а да получава динамично от рутера.
| |
Тема
|
[re: daisyflower]
|
|
Автор |
ms_ (непознат
) |
Публикувано | 22.09.09 13:27 |
|
От всичко написано дотук излиза че нямаш представа за какво иде реч.
Намери някой който знае повече от това "какво е IP" да погледне конфигурацията на модема и раутъра, да смени някоя и друга цифричка и да си щастлива с интернет на всички компютри.
| |
Тема
|
[re: ms_]
|
|
Автор |
daisyflower (минаващ) |
Публикувано | 22.09.09 13:41 |
|
Не е като да нямам никаква представа, но не съм специалист. съжалявам, но вече нямам вяра на никой, особено на БТК.
| |
|
съвсем честно ще откача, ето в момента съм в скайп- дава ме онлайн, обаче всъщност не съм, т.е. другите не ме виждат; в icq всичко е наред ; и интернет си имам нормален
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|