|
Тема
|
"refresh" на дескопа - какво прави ?
|
|
Автор |
iham (невинен !!!) |
Публикувано | 05.09.09 17:45 |
|
Клик на дескоп с десен бутон , табличка , на нея "refresh". Клик рефреша , никакъв ишмар.
Може да ви се стори наивен въпроса ми , но имам спор за този рефреш и моля за обяснение .
Какво опреснява , как действа ?
| |
Тема
|
Re: "refresh" на дескопа - какво прави ?
[re: iham]
|
|
Автор |
Heykия (ентусиаст) |
Публикувано | 06.09.09 18:25 |
|
Еми ако си с шернат десктоп и некоя ти пусне на джама файл по телта. Той веднага няма да се види. Чак когато бозата си рефрешне джама... Та кат му дадеш тоз рефреш и ще видиш промяната. Става още и с F5 (преди това да не забравиш да чукнеш нейде на празно място по джама).
Ако искаш да пробваш и си с реално IP - шерни си десктопа с право на писане по него и си дай IP-то тука.
| |
Тема
|
[re: iham]
|
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
Публикувано | 06.09.09 21:18 |
|
Нищо повече от F5, както вече ти казаха.
Може и да не си забелязал, но иконките примигват веднъж, а това означава, че Windows ги прочита отново от кеша, в който се намират за удобство.
Този бутон, F5 служи и за много други неща, особено когато си в интернет и работиш с браузъра, тогава рефрешва прозореца когато има някакви дефекти или не е прочетен коректно, както и при стотина разни други случаи.
Накратко, F5 или Refresh е команда за "прочитане" наново на отворения прозорец и съдържанието в него, каквото и да означава това...
"Неназованите неща не променят смисъла си"
| |
Тема
|
[re: Sapiens]
|
|
Автор |
iham (невинен !!!) |
Публикувано | 08.09.09 11:23 |
|
Благодаряи на двамата за изчерпателните отговори.
Да , бях забелязал че иконките премигват , ама не знаех защо
| |
|
|
|
|