|
Тема
|
Проблем с всички браузъри
|
|
Автор |
alex_ (полуидиот) |
Публикувано | 05.03.09 17:11 |
|
Здравейте!
Имам проблем със свързването на браузърите си с интернет.
От известно време ИЕ не може да се свърже с интернет, не отваря нищо. Много рядко го ползвам и не помня кога точно и дали съм правил нещо преди да спре. Днес обаче Firefox се ъпдейтна, поиска да го рестартирам и вече също не може да отвори нищо. Реших да експериментирам и сложих последната версия на Опера (която по принцип ползвам като dafault браузър).... и познайте какво стана- в момента пиша от втория си компютър.
Съобщенията които излизат на браузърите са стандартните при липсваща връзка с интернет. Според антивирусната ми (лицензиран NOD32) компютърът е чист, в момента сканирам и под Safe Mod, все още не е приключил.
Някакви идеи?
"cannot find reality.sys
The universe is halted...
| |
Тема
|
Re: Проблем с всички браузъри
[re: alex_]
|
|
Автор |
Cтepн™ (любопитко) |
Публикувано | 05.03.09 17:50 |
|
Ми така, както описваш (браузерите не отварят, ъпдейт на ФФ) ми прилича на невъзможност да резолва адресите, т.е. в TCP/IP настройките на връзката, ползвана от браузерите, не са зададени/грешни са DNS-ите.
Съобщенията които излизат на браузърите са стандартните при липсваща връзка с интернет. - кое от всичките? Обикновено такова съобщение казва какво не му е наред.
| |
Тема
|
[re: Cтepн™]
|
|
Автор |
alex_ (полуидиот) |
Публикувано | 05.03.09 18:04 |
|
Съобщенията са следните:
Опера:
Error!
Could not locate remote server
You tried to access the address http://google.com, which is currently unavailable. Please make sure that the Web address (URL) is correctly spelt and punctuated, then try reloading the page.
Make sure your Internet connection is active and check whether other applications that rely on the same connection are working.
ИЕ:
Internet Explorer cannot display the webpage
Most likely causes:
You are not connected to the Internet.
The website is encountering problems.
There might be a typing error in the address.
What you can try:
Diagnose Connection Problems
More information
Firefox:
Failed to Connect
Firefox can't establish a connection to the server at www.google.com
Though the site seems valid, the browser was unable to establish a connection.
* Could the site be temporarily unavailable? Try again later.
* Are you unable to browse other sites? Check the computer's network connection.
* Is your computer or network protected by a firewall or proxy? Incorrect settings can interfere with Web browsing.
Забравих да кажа че компютъра си има връзка с интернет- Скайп и торент клиента си работят.
"cannot find reality.sys
The universe is halted...Редактирано от alex_ на 05.03.09 18:05.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Cтepн™ (любопитко) |
Публикувано | 05.03.09 18:12 |
|
Ами май наистина проблема ти е в DNS-ите.
Забравих да кажа че компютъра си има връзка с интернет- Скайп и торент клиента си работят. - те се закачат директно (Р2Р)...не им трябва да резолват.
Виж в TCP/IP настройките на връзката, частта DNS Server address на какво дередже е.
Ако не знаеш къде точно да погледнеш...(с ХР ли си?) - десен клик на компютърчетата до часовника-->status-->Properties-->маркираш Internet Protocol(TCP/IP)-->пак Properties
| |
Тема
|
[re: Cтepн™]
|
|
Автор |
alex_ (полуидиот) |
Публикувано | 05.03.09 18:15 |
|
В hardwarebg ме подсетиха за firewall-a....
Проблема се оказа в ZoneAlarm. Странното е че тя не е включена, но по някакъв начин блокираше браузърите. Пуснах я и разреших достъпа.
Благодаря ти за отделеното време!
"cannot find reality.sys
The universe is halted...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Cтepн™ (любопитко) |