Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:06 12.11.24 
Компютри и Интернет
   >> Софтуер
*Кратък преглед

Тема Компютъра замръзна!нови  
АвторPC (Нерегистриран)
Публикувано11.01.08 14:29

Снощи компютъра ми замръзна два пъти! Нито курсора мърда, нито диспечера на задачи можех да отворя нито Utorrent работеше с интернет, нито компютъра ми можеше да се изключи от копчето. Трябваше да го резетна. Същият номер се повтори след 4 часа работа. Освен Utorrent бях отворил да подготвям един рекордер за запис, някъде 20 минути стоя отворена програмата без да записва. Оставих го да пише цялата нощ, но в 2:30 часа след 4 часа го заварих пак замръзнал и единствено рестарт оправяше този проблем.

Въпроса ми е някой може ли да каже от какво се явява този проблем, какво му се е случило и дали сега започва да прави тези въртели. Два пъти ми се случи в интервал 4 часа, до сега нямах такъв случай.
Благодаря предварително.

Тема Re: Компютъра замръзна!нови [re: PC]  
Автор Изyмeн (Ненормален)
Публикувано11.01.08 15:33

Провери си вентилаторите, после търси други проблеми.

Най-важното е невидимо за очите.

Тема Re: Компютъра замръзна!нови [re: Изyмeн]  
АвторPC (Нерегистриран)
Публикувано11.01.08 15:53

Може би ще ми трябва програма, която показваше температурата? Как така да ги проверя. Не мога да ги разбера дали работят с пълен капацитет. Знам, че за два месеца при пускане забуксуваха вентилатори на студено пет шест пъти, но туй е много рядко. Аз тогава веднага го спирах и пусках наново. Последният път при пускане потупах кутията и ми заджумоли втори вентилатор, но спрях и той не се обади. Когато работя, вентилаторите ми въртят нормално, по зукът ги разбирам. Не вярвам да става дума за вентилаторите. Да меря ли температурите? Ако друг се сеща какво значи това да замръзне компютъра, много го моля да ми обади.
За което Благодаря.

Тема Re: Компютъра замръзна! [re: PC]  
Автор alexbg67 (Moderate)
Публикувано13.01.08 12:47

Една перка е към 5 лв, ако за толкова се стискаш... Добре са ти казали, проведи мониторинг. Everest Ultimate ще ти свърши работа. Ако е клокван процесора намали по шина евентуално...

Тема Re: перка - 5 лв.нови [re: alexbg67]  
АвторPC (Нерегистриран)
Публикувано15.01.08 11:25

Като е 5 лв. перката - толкова и ще работи! Нали след една година пак ще зашурти и ще тичам пак да разнасям компютъра!

Нямаше ли такива - безшумни с лагери, без втулки? И тази перка дали не мога сам да я сложа, тия кабелчета запояват ли се или се нанизват, въобще какво да правя сега? Наистина стана навик - и то на две перки да джуркат - ще ми таковат таковата на пейзажа. До сега не съм имал друго мръзнене, слава богу.

Тема Re: перка - 5 лв.нови [re: PC]  
Автор ЛУД ПPЪЧ (еблив смърдел)
Публикувано15.01.08 14:04

купи си ново захранване, за препоръчване Fortron със 120mm перка. имаше и някакви по-скъпи, но не се сещам кои бяха - за справки питай в клуб "Хардуер" по-долу за актуалните хубави захранвания.

за охлаждане на процесора не мога да дам съвет, но питай пак в клуб "Хардуер". и без това подобни теми не са обсъждани от лятото и може би ще има новини.

The thought of young fresh blood
makes the hours go so slow

Тема Re: перка - 5 лв.нови [re: PC]  
Автор alexbg67 (Moderate)
Публикувано18.01.08 15:59

Виж някое аверче, което е в час с процедурите.

5лв образно казано, зависи от много неща цената. Разбери 1во какво грее (мръзне). Смяната после след резултата...

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.