Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:43 08.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Софтуер
*Кратък преглед

Тема Конвертиране на MPEG в AVIнови  
Автор Бpиraнтe (непознат)
Публикувано08.11.07 13:40

Здравейте,

Обръщам се към клуба за помощ, защото от скоро имам цифрова видео камера с вграден 30 GB HDD. Прехвърлих си записаните филмчета на компютъра, но искам да ги обединя. Единствения начин за който се сетих беше с Virtual Dub - изтеглих си варианта му за работа с MPEG файлове като исках да ги конвертирам в AVI формат и след това да ги обединя пак с Virtual Dub. Но се натъкнах на следния проблем - филмчетата са заснети във формат 16:9 и когато ги конвертирам се разтягат до 4:3 така, че изображението става издължено. Има ли някой идея как да го оправя. Бих се радвал ако ме посъветвате и за друг вариант за обединяване на файловете.
Благодаря предварително.

Редактирано от Бpиraнтe на 08.11.07 13:42.

Тема Re: Конвертиране на MPEG в AVIнови [re: Бpиraнтe]  
Автор Tweeg ()
Публикувано08.11.07 14:09

Като за начало с това чудо

си оправи 16:9 (виж на 6-та страница е най-новата засега версия sdcopyV1997beta.zip). След това продължаваш както досега си го правил.

Тема Re: Конвертиране на MPEG в AVIнови [re: Tweeg]  
Авторgogo (Нерегистриран)
Публикувано08.11.07 23:25

Хиляди пъти, на всеки нов Уиндоус до сега, винаги съм опитвал да използвам VirtualDub MPEG. И на всяко пускане се клех, че програмата ще ми забие на третия четвъртия пъти и до там! И винаги се оказвам прав!!!! Това е закон на законите!!!! Предпоследният път преди година спря да ми показва видео сцените. Нямаше поправка. Последният ми път, пак след три пускания, спря да работи със звукът. Примерно - задавам му Open File, и грабвам един MPEG2. След което като пусна PLAY ми изкарва следната тъпа грешка!

А преди това не съм правил абсолютно никакви манипулации! Единствено, че му дадох отказ по време на сейването, защото не съм отметнал Full Process. Постарах се да прочета в нета отзивите за такъв вид грешки - ами то няма, толкова оскъдни са, че само на близо осем места в цялата мрежа го споменават и то без някой да им отговори - или не практикуват с тая програма, или просто този вид забележки са неадекватни. Разцъках всичко, де що е аудио и флтри, пак ми пинга с тъпата си грешка, която работа и място там няма, да го пускам аз да просвирва MPEG2, а то да ми се лиготи така!
Вярвах в програмата, че на третото пускане ще се бъгне, както винаги е ставало, имам 8 опита, и всичките се омазват! Това е най-тъпата програма за видео, която някога е съществувала - вярвам в това!

На въпроса - аз го правя така:
Съединяване и рязане на видео - Easy Video Joiner , Easy Video Splitter
Правене от MPEG в AVI - WinAVI Converter мисля и съм убеден, че при него можеш да го излъжеш да ти направи екрана с черните ивици - горе и долу.

Тема Re: Конвертиране на MPEG в AVIнови [re: gogo]  
Публикувано12.11.07 10:53

Здравейте Gogo и Tweeg,

Благодаря ви за съветите. Малко се забавих с отговора, но ми трябваше време да изпробвам препоръчаните от вас програми. Ето и резултатите:

sdcopy - след като минах файловете през него не се промени нищо при работата с Virtual Dub - пак ми изкривява пропорциите на изображението.

Easy Video Joiner - отказва да обработва някои от файловете - казва, че имат грешка, а те си вървят нормално...

Опитах и с TMPGEnc - Използвам опцията MPEG Tools от File от главното меню, а от него - Multiplex. Успявам да обединя файловете, но там има друг проблем. Ограничава ме в броя файлове, които може да се обработват наведнъж, затова ги обединявах по 3-4 с идеята после да обединя новите файлове и така докато стане един. Първият етап вървеше добре - обединих малките филмчета в по-големи, но след това като опитах да обединя по-големите нищо не ставаше - създава ми файл, който е по-малък от всеки от съставните и на практика няма резултат. Опитах и с Merge/Cut от същото меню, става, но ми се губи звука.

Дано да съм обяснил ясно. Ще се радвам ако имате още идеи.

Поздрави,

Тема Re: Конвертиране на MPEG в AVIнови [re: Бpиraнтe]  
Авторgogo (Нерегистриран)
Публикувано12.11.07 17:12

[quiote]Easy Video Joiner - отказва да обработва някои от файловете - казва, че имат грешка, а те си вървят нормално...
[/quiote]
Кои са тия някои файлове? От комплекта ли са или от някъде си ги намерил от другаде, какъв произход са, една майка ли ги е раждала? Не се ли досещаш, че може да имат грешка и така и другите програми да не могат да ти свършат работата! Никога не съм имал проблем с Easy Video! Това го чувам от теб за пръв път и за последен. Не знам на някой друг да му е отказвала програмата. И нищо не каза за ползването на WinAVI. WinAVI съединява файловете, като ги подредиш един след друг в листата.

Тема разцъкай настройките на кодеканови [re: Бpиraнтe]  
Автор Caмия Инжинep (Още едно, моля!)
Публикувано12.11.07 22:34

Която и програма да ползваш, тя, ако заработи, командува прилагането на някой (който си избрал) от инсталираните кодеци. Останалото е въпрос на интерфейс - по удобен или не.

Аз си прекодирам филми, ама проблем не е имало. Ползвам ffdshow кодек.

разцъкай настройките на кодека, някъде е турена излишна чафка. През video - compession.

Тема Re: Конвертиране на MPEG в AVI [re: gogo]  
Публикувано16.11.07 10:58

Здравейте отново,

В крайна сметка с WinAvi се получи това което исках. Благодаря за помощта. Gogo, файловете, за които споменах, че Easy Video Joiner дава съобщение за грешка са "от комплекта". Не знам коя е причината, но вече няма значение - всичко е ок и благодаря още веднъж на всички.

Поздрави,

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.