Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:36 12.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Софтуер
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Как да сваля нещо без пари от мрежата?нови  
Автор Paзkoлниk (непознат )
Публикувано28.02.07 17:58

Свалям, свалям накрая пак ми иска кредитна карта, ама било само trial версия и др. подобни. Откъде кредитна карта у мен бе хора...?! Казват ми имало всичко в мрежата, пък и безплатно. Къде е? Казват каракни си го... как се такова, краква?
Свалих си Спиидъпмайписи и пак иска 30 долара. Че аз ако имам 30 кинта ще се оженя.
Помощ, изчезна ми латиницата!!!!!

Тема Re: Как да сваля нещо без пари от мрежата?нови [re: Paзkoлниk]  
Автор Bълk (умора няма)
Публикувано28.02.07 18:18

В отговор на:

Откъде кредитна карта у мен бе хора...?!

от банка?

Авторgogo (Нерегистриран)
Публикувано28.02.07 18:34

За безплатни (хакнати) програми потърси местата с вируси, там те са най-много. Друг вариант да използваш някой фрий сървър.
Някои TRIAL програми наистина искат кредитна карта, според мен авторите желаят продукта им да се използва от сериозни платежоспособни хора, които да могат да я купят, а не да седне някой хлапак и после да си намери крак. При такъв един случай обаче изпълняваш риска да си инсталираш програма - вирус, защото не знаеш произхода. И така ще ти се инсталира, че антивирусната ще ти млъкне....!

Преди два дена се опитвах да изтегля Real Player Trial, оказа се че и той иска кредитна карта.... Но си го намерих! Точната версия - на сигурно място... Но е TRIAL! Така и го зарязах, не го използвам...

Тема Re: Как да сваля нещо без пари от мрежата?нови [re: gogo]  
АвторPaзkoлн (Нерегистриран)
Публикувано28.02.07 19:30

А къде да намеря местата с хакнати програми, с или без вируси?
Сигурен съм, че има, иначе откъде ги вземат дилърите на пл. "Славейков". Става въпрос за сравнително дребни, но полезни програмки като uninstall, undelete, antivirus, freememory, speedmypc, разни utilities и тям подобни. Ясно, че за нещо по-тежко като Vista, SPSS, Office ще си пазаруваме от "Славейков". Но за дребна програмка по 15 лв. ЦД-то, не ми се връзва.
BTW не разбирам този плач за "Пиратството ограбва". Защото, как иначе, ние дребните риби ще си намираме soft? A пък току виж оттук се пръкне някой Джон Атанасов или поне Б. Гейтс (да се слави името Му:)
П.С. а бе защо се губи латиницата?

Автор Heykия (новак)
Публикувано28.02.07 19:37

Търси из руските сайтове. Все още не са ги резнали. На доста от тех има ограничение за теглене от Русия, ама все някъде става.

Другия начин е с DC++, има доста хъбове. Просто требе да шернеш нещо за да си в "играта" и ти. (т.е. и от тебе да теглят). не е като торентите,ама...

Абе мерак да имаш-начини много. И най-първия е www.google.com !

Тема Re: Как да сваля нещо без пари от мрежата?нови [re: Paзkoлн]  
Авторuser (Нерегистриран)
Публикувано28.02.07 21:34

BTW не разбирам този плач за "Пиратството ограбва". Защото, как иначе, ние дребните риби ще си намираме soft?
А защо не си зададеш въпроса колко труд коства на програмистите написването на една програма?

Тема Re: Как да сваля нещо без пари от мрежата?нови [re: user]  
Автор Изyмeн (Ненормален)
Публикувано28.02.07 22:44

Е, това ми е най-малката грижа на мен. Програмистите обикновено си получават своето, което никак не е много в сравнение с това, което шефовете им вземат за техния труд. Аз не мога да си купя нито една програма и какво - без програми ли да го ползвам тоя комп? Целият компютър струва не повече от 150 лева заедно с монитора, клавиатурата и мишката. Само windows струва повече от компа. Ако програмите се продават на разумни цени - нямам нищо против да спестя някой лев от закуски и да си закупя всичко, което използвам.

Най-важното е невидимо за очите.

Тема Re: Как да сваля нещо без пари от мрежата?нови [re: user]  
АвторPaзkoлн (Нерегистриран)
Публикувано28.02.07 22:48

Благодаря!!
Коства им много труд естествено, но въпрос на маркетинг е да зарибяват пазара. Един вид дъмпинг. Или инвестиция в бъдещето. Разходите ще им се върнат по-бързо ако оставят един сектор от пазара за гратисна употреба.
А кампанията "Пиратството ограбва" малко ми прилича на PR.

Тема Re: Как да сваля нещо без пари от мрежата?нови [re: Изyмeн]  
Автор Bълk (умора няма)
Публикувано01.03.07 01:09

линукс е безплатен, опън офис е безплатен, гимп е безплатен, какво друго ти трябва?

Тема Re: Как да сваля нещо без пари от мрежата?нови [re: Bълk]  
Автор Изyмeн (Ненормален)
Публикувано01.03.07 08:57

Нека не се заблуждаваме с линукс. Може да е добър в много отношения, на средностатистическия юзър да му е от полза, но това далеч не е за всеки. На мен ми трябва операционна система, която да не ми създава много грижи. Един съвременен линукс изисква повече ресурси от windows XP, а моята машинка не може да понесе повече. Без игри може и да преживея, но ползвам някои други програми. DjVu Solo 3.1 - може и да я подкарам под линукс, не съм пробвал. picophone. mIRC - през емулатора ужасно ми скапва шрифтовете, имам проблем с видеокартата. Алтернативите на ICQ - имам проблеми с енкодинга. Понеже си пиша с хора от цял свят - не всички използват една кирилица. При ICQ този проблем го има само когато някой ми прати съобщение, а аз съм офлайн. Проблем ми е и смяната на клавиатурната подредба с едно копче - трябват ми фонетична, БДС и английски точно в този ред, понеже ми се налага да ги сменям много често - пиша често на руски и ползвам "ы" от БДС. Да, но в КДЕ с бутон от клавиатурата смяната става само между две подредби - не съм от най-некадърните, но не успях да се справя с проблема. Много бих се радвал ако ми кажеш добра алтернатива на фронтпейдж.

Имам най-добро желание да използвам безплатен софтуер, но просто не виждам как може да стане.

Най-важното е невидимо за очите.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.