|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Да спасим windows от човека
|
|
Автор |
Изyмeн (Ненормален) |
Публикувано | 13.03.07 16:59 |
|
Имам братовчед, който има комп. Проблемът е, че се рови в разни подозрителни сайтове, в резултат на което редовно пипва по някой вирус. Някой знае ли начин да се запази конфигурацията на windows? Тоест нищо да не може да се инсталира без парола и всички файлове, освен тези в определени папки да се самоунищожават след рестарт?
Най-важното е невидимо за очите.
| |
Тема
|
Acronis true image
[re: Изyмeн]
|
|
Автор | a.u (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.03.07 18:54 |
|
Това е най-глупакоустойчивият вариант.
Прави си чиста инсталация, слага си всички драйвери, програми, настройки и т.н., и преди да е сбозил нещата, backup на целия дял - после при всяко сбозване ще си възстановява всичко за 10-ина минути.
| |
Тема
|
Re: Acronis true image
[re: a.u]
|
|
Автор | backup (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.03.07 01:35 |
|
Как се прави този backup?
И това за Уиндоус добре, ами на хард диска? И в другите дялове влизат гадинките. Няма ли начин този Уиндоус да си записва промените които стават по време на експлоатацията и да ги илиминира след рестарта и да върне загубеното, което се е загубило в резултат на промените....!?
Демек, само нарушените файлчета и новите файлчета да ги записва.
Много ли искаме? Идеята наистина е много яка, мисля и осъществима.
| |
Тема
|
Re: Да спасим windows от човека
|
|
Автор |
Colombino (работен) |
Публикувано | 14.03.07 01:43 |
|
Ми требе да се направи един админски акаунт на некой който вдева нещо и един потребителски на беляджията. Като има нещо да се инсталира и т.н. - тоя дето разбира се логва и свършва работата.
Иначе ако искаш като екстра и да се трие - да влиза като guest (има такъв вграден акаунт, само трябва да се разреши). Ама няма нужда. Като user малко може да навреди на системата.
System Doctor Error:
Your girlfriend is pregnant.
(A)bort, (M)arry, (I)gnore?_
| |
Тема
|
[re: Colombino]
|
|
Автор | backup (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.03.07 02:10 |
|
Демек като в интернет клубовете? Но така все пак може да сваля върху хард диска и да лови вируси по мръсните сайтове. а и много неприятно става ако някой от фамилията слага кейлогър. Мисля има такъв, който не се инсталира, и който ще направи връзка с интернет към някой имайл, за да го отвориш от друг компютър. Метода е един, както казва Изумен, не виждам отговора.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ЛУД ПPЪЧ (еблив смърдел) |
Публикувано | 14.03.07 07:49 |
|
беладжията е жив дявол, бе. особено ако се съберат и съучениците му. единственото спасение е да му се даде едно старо радио и да си слуша каквото хване на дълги и средни вълни. и по един бой да му се мята периодично.
не е лесно да бъдеш злодей-психопат! иска се толкова много работа...
| |
Тема
|
Re: Acronis true image
[re: backup]
|
|
Автор |
ЛУД ПPЪЧ (еблив смърдел) |
Публикувано | 14.03.07 08:23 |
|
охо. да кажем, че е възможно. и като тръгне да възстановява ВСИЧКИ промени по ВСИЧКИ дялове след рестарта ще се чудиш къде са отишли нещата, които не си бил искал да се изтрият. въпросът беше как да се предпази windows-a, а не всичко в компютъра.
> "...и да върне загубеното, което се е загубило в резултат на промените....!?"
ей тва загубеното, за да се възстанови му е нужно преди това да бъде запазено някъде. с времето като се натрупат десетина гигабайта важни неща - ходи ги възстановявай ако се изтрият/повредят някак без да има backup.
най-добре е да не се осланяш чак толкова на мързеливи решения, а малко да се пообразоваш, да си правиш редовно backup на важните неща, а за самия windows да ползваш някой читав инструмент за възстановяване подобен на горепосочения. като усетиш нередности - смело триеш наред и връщаш backup-ите.
иначе, .
не е лесно да бъдеш злодей-психопат! иска се толкова много работа...
| |
Тема
|
[re: backup]
|
|
Автор |
Colombino (работен) |
Публикувано | 14.03.07 08:29 |
|
Не точно. В клубовете има един акаунт за всички, а не пречи вкъщи да има един акаунт за всяко дете. Тъкмо ще се научат на интернет сигурност, като си сменят често паролите, щото са забравили да си локнат компа.
System Doctor Error:
Your girlfriend is pregnant.
(A)bort, (M)arry, (I)gnore?_
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Изyмeн (Ненормален) |
Публикувано | 14.03.07 14:59 |
|
Проблемът ми е, че не е наблизо, а цялото им семейство разбира от компютри точно толкова, колкото аз от програмиране (тоест нищо). Да ги науча да приемат файл по скайп беше цяло приключение, отне само около половин час инструкции от типа на "натисни тоя бутон"
Аз си карам на моя комп без антивирусна, за последните години не ми се е случвало да имам проблеми с вируси и тям подобни.
Най-важното е невидимо за очите.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Kpъr (пристрастен) |
Публикувано | 15.03.07 00:50 |
|
добро средство е това:
но понеже не е безплатно ще трябва да го изтеглиш отнякъде другаде...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|