Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:40 12.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Софтуер
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Четене на субтитри - проблем!нови  
АвторИвo (Нерегистриран)
Публикувано18.02.07 12:45

Не знам дали в този форум трябва да питам, но се надявам някой да ми помогне.

Защо се получава така, че някои символи, тоест букви на български, които на компа ми се четат чудесно, на телевизора излизат като други букви.

Например преведени филми във формат AVI, ако се пуснат на телевизора буквата "ч" винаги излиза като "ш" и се получават смешни ситуации като реплики от сорта:
- Шудесно! (вместо "чудесно').
или
- Шестна дума (вместо "честна дума) и така нататък.

Как може да се коригира този проблем? Дали проблемът е в програмата за субтитри, която се нарича Subtitle Workshop?

Благодаря на всички отговорили.

Тема Re: Четене на субтитри - проблем!нови [re: Ивo]  
Автор alexbg67 (Moderate)
Публикувано18.02.07 13:22

Кажи кой плеър ти прави тези мизерии, да умуваме кой какъв опит има по въпроса...

Междувременно опитай да смениш шрифта на субовете като начало...

Тема Re: Четене на субтитри - проблем!нови [re: alexbg67]  
АвторИвo (Нерегистриран)
Публикувано18.02.07 13:57

Плейърът ми е SAMSUNG Р355.

Проблемът е, че не мога да сменя шрифта на субтитрите или поне не виждам къде става това в програмата.

Благодаря за помощта.

Тема Горе-долу по тематанови [re: alexbg67]  
Автор femina (Mис Kаприз)
Публикувано18.02.07 13:58

И аз да попитам за проблем за субтитри.
Защо когато запиша някой филм със субтитрите на DVD и се пробвам да го гледам на DVD-то, субтитрите не излизат, а когато гледам филма на компютъра - няма проблем. Не със всички филми е така, но е гадно да съсипваш дискове. Записвам на приятели разни филми и те не могат да ги гледат без субтитрите. Във формата на субтитрите ли е причината, от програмата, с която са правени ли или от DVD плейъра? Има ли начин да се премахне този проблем?

Държавата България - невъзможни неща няма!

Редактирано от femina на 18.02.07 14:02.

Тема Re: Горе-долу по тематанови [re: femina]  
АвторИвo (Нерегистриран)
Публикувано18.02.07 14:35

Не съм специалист, но ми е познат проблема ти. Най-вероятно причината е в плейърите на приятелите ти - не могат да четат субс файлове с разширениe .SRT, което е най-разпространеното с видео формат AVI, тоест филмите, които им записваш най-вероятно са във формат AVI и разширение SRT на субтитрите.

Разрешението - да си закупят по-съвременни плейри, които могат да четат такива субтитри.

Тема Re: Горе-долу по темата [re: Ивo]  
Публикувано18.02.07 15:55

Така е. Моят плейер е Elite и е един от последните модели, но и той не може да ги чете винаги, но някои .srt чете

Автор Cтepн™ (любопитко)
Публикувано18.02.07 18:23

Един от случаите, когато се появява това е, когато на глвната директория са записани >2 двойки дивекс + субс. Проблема се решава,когато всяка двойка дивекс+ сус е в отделна папка на диска

АвторИвo (Нерегистриран)
Публикувано18.02.07 19:31

Значи щом някои чете, а други - не, проблемът е друг: трябва името на текстовия файл да бъде абсолютно идентично с името на видео файла. Разлика само от един символ може да доведе до неразпознаване от плейъра на субтитрите. Пробвай и ще видиш.

Тема Re: Горе-долу по тематанови [re: Cтepн™]  
Публикувано19.02.07 00:19

Ще го пробвам, макар че се е случвало и когато филмът е с един файл. А и за разликата в имената съм си мислела и съм гледала да са абсолютно еднакви. Все си мисля, че има значение програмата, с която са правени субтитрите, накакви настройки при правенето им и т.н.

Авторняkoй (Нерегистриран)
Публикувано20.02.07 16:02

Още нещо. Няколко пъти вече ми се случва, файла със субтитрите да е с едно разширение а с друго съдържание. Например файла е srt, а вътре е с кодинга на sub и обратно. На компютър, това не е проблем на за ДВД-то е. Оттогава проверявам всеки път, дали разширението на субтитрите съответства на това, което е вътре в тях.

При srt имаш 00.000 -> 01.987
При sub има {0012}{73635}

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.