Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:06 05.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Софтуер
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Outlook expressнови  
Автор tiushi (тя)
Публикувано06.12.06 10:59

Голяма беда ми се случи тази сутрин:( Отварям си служебната поща и в инбокса ми няма нито едно писъмце. А вчера бяха около 1700- събирани от много години и редовно прочиствани и записвани на твърдия диск, но... има и такива, които не съм записала по някакви прични и сега си ги искам и тях.

С Win 2000 съм. Сетих се, ч накъде имаше файл записващ инбокса и го намерих в Doc and settings/....Microsoft/outlook/inbox.dbx. Файлът е с големина над 2ГБ и в него, според мен, може да се съдържа цялата ми входяща поща. (може да вис е струва голям, но с такива голями файлове работя- чертежи и 3Д-модели...)
Ядосана съм и Отворих тук една голяма книга за win NT - пглед отвътре и с е опитвам да намеря отговора, но реших да питам и вас. Има ли начин да си възстановя пощата и ако - да, по какъв начин да стане. И от какво се е получил този гаф може ли някой вчера в мое отсъствие да ми е сядал на столчето? Или нещо машинката ми се е ошашавила или...

Тема Re: Outlook expressнови [re: tiushi]  
Автор harka ()
Публикувано06.12.06 16:35

По формата на файла съдя че си с Outlook Express (ОЕ), а не М$ Outlook, което е част от офис пакета.

Принципно ОЕ не е създадено за огромни архиви - знам, защото го ползвам от години и съм имал понякога проблеми.

Спокойно - вероятността да си загубила писмата е много малка. По-вероятно не ти ги разпознава като писма, въпреки че са запазени.

Вариантите са 2:
Първо, на ВСЯКА цена си направи копие на ЦЯЛАТА директория Microsoft/Outlooк

Първи вариант:
1) Създаваш си нова самоличност в ОЕ (от ФАЙЛ менюто)
2) ползваш функцията ИМПОРТ и следвайки указанията си посочваш директорията Microsoft/Outlooк
Ако даде грешка при импортването - пробвай да си сложиш М$ Outlook или друг клиент и пак импортвай. Ако успееш, след това си изтрии старат поща и си направи обратен импорт в ОЕ

Втори вариант:
1) преинсталация на ОЕ и след това в "празната" директория (не е празна, ама файловете са малки по размер, защото няма писма в новосъздадената самоличност) копираш файловете които си запазила.

пиши ако има друго

Тема Re: Outlook expressнови [re: tiushi]  
Автор KимoнГeoprиeв (превратаджия)
Публикувано06.12.06 18:08

начи нема да се шашкаш...
аутлук екпрес има ограничение 2 ГБ и ти си го прехвърлила
има разни тулове за възстановяване, ама не намерих безплатен...
както вече са ти казали задължително правиш бекъп на файловете

можеш да опиташ следното - инсталираш аутлук (не експрес) 2003 - той е част от офис 2003. за разлика от предишните аутлуци, неговото ограничение е някъде към 20 ГБ. След като го инсталираш се опитваш да импортнеш писмата от аутлук експрес - да се надяваме че ще стане...

друг вариант е да сложиш ИЕ7, той идва със следващата версия на АЕкспрес и се надявам (така и не намерих кви са му ограниченията) ограничението за dbx файловете да е значително над 2 ГБ. Проблема в твоя случай е че ИЕ7 не върви на вин 2000, трябва да сложиш хр

трети вариант е да занесеш файла на компютър с офис 2003 или АЕ7 и да опиташ операциите там

при всички положения ще се наложи да редуцираш големината на dbx като създадеш нови файлове или преминеш към по-висока версия

Успех и пиши какво си направила

/

USER ERROR: replace user and press any key to continue.

Тема Re: Outlook expressнови [re: KимoнГeoprиeв]  
Автор tiushi (тя)
Публикувано06.12.06 18:51

Не съм шашната ами ядосана на себе си, защото ми мина през ума, че може да съм претоварила пощата, ама като все няма време за почистване

. Преди десетина дни имах 2 200 писма и поизчтих около 500 , но явно новодошлите са се оказали доста обемисти и... са счупили клона.

Първото което направих сутринта, беше да копирам на друго място цитираното по-горе от мен файлче. след това направих опит за изпращане и получаване на писма и се оказа, че мога да изпращам, но не и да получавам. И така цял ден, пращам с аутлука, а получавам, като бъркам директно в сървъра на доставчика.

Утре го подхващам отново и дано имам късмет и време да се справя. ако стане, обещавам да изтрия поне половината от писмата.

Благодаря ви много. Ще рапорвтувам, каквото и да стане.

Редактирано от tiushi на 06.12.06 19:04.

Тема Re: Outlook express - ВАЖНО допълнениенови [re: tiushi]  
Автор harka ()
Публикувано07.12.06 09:25

В отговор на:

Първото което направих сутринта, беше да копирам на друго място цитираното по-горе от мен файлче

Не бре човек - както ти бях писал - копирай ЦЯЛАТА директория Outlook. Иначе ще имаш проблеми с импортването на писмата в който и да е емайл клиент. Най-малкото ти трябва и файла Folders.dbx - той пази информацията какви директории има и така да се каже, в него е част от информацията, необходима на програмата да "сглоби" отделните писма от другите файлове.

Затова за по-сигурно - копирай си цялата директория. При мен тя е:
C:\Documents and Settings\ACCAUNT_NAME\Local Settings\Application Data\Identities\{********}Microsoft\Outlook Express (ама съм с ХР)

И нещо което ме подсети пост-а на КимонГеоргиев - ОЕ няма ограничение 2ГБ. Има ограничение на отеделните файлове dbx - 2ГБ. Решението е просто - правиш си допълнителни директории/папки в Инбокса или "Сент" папката или вън от тях - пр. папка "Архив". Всяка допълнително направена папка създава собствен dbx файл със същото име - ПОЛЗВАЙ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО латиница за имената на папките. Иначе ще се простиш с импортването / експортването на писма от тях в други клиенти или както в случая - просто при създаване на бекъп*.

В допълнение създаването на отделни папки ще ти олесни живота при таква голяма кореспонденция - създаваш си съответните филтри и писмата сами се разпределят по папки според зададените от теб критерии - аз ползвам над 20 папки в инбокса и още 3 в СЕНТ-фолдъра. Много улеснява живота - напр. в една папка отиват всички писма от RSS новини и знам че там мога да ги чета при свободно време, в друга са ми служебните писма по даден проект, в трета - по друг проект и т.н.

НО ОЕ не е професионален мейл-клиент и не е предвиден за такива големи обеми. след като минеш 700МБ почва редовно да ти изкарва съобщение за "do you want to compact messages" - ама всъщност реално нищо не "смалява".
Моят съвет е:
1) или си направи бекъп на писмата, които смяташ че няма да ти трябват, запиши ги на СД-РОМ и после ги изтрий от мейл-клиента си (ако са предварително сложени в отделна директория - пр. АРХИВ - когато и да пожелаеш можеш да импортниш от СД-то тази директория и да ползваш писмата - след това пак "delete")
2) Премини на MS Outlook, което е част от офис-пакета - която и версия да ползваш. Ако го нямаш пък - избери си един от другите standalone мейл-клиенти. Има и безплатни такива - . Ползвал съм го за кратко и не мога да кажа нищо за такива големи обеми като твоите - трябва да потърсиш в техническите описания дали е подходящ
---------------------------
* Прави си редовно бекъп - аз съм автоматизирал процедурата и на 2 месеца (писмата се пазят на мейл сървъра ми 2 месеца) правя бекъп - записвам именно тази директория + адрес-бук-а (C:\Documents and Settings\ACCAUNT_NAME\Application Data\Microsoft\Address Book - там търсиш файл с името на акаунта и разширение *.wab)

Тема Re: Outlook express - ВАЖНО допълнениенови [re: harka]  
Автор ЛУД ПPЪЧ (еблив смърдел)
Публикувано07.12.06 12:06

KимoнГeoprиeв: > "...и се надявам (така и не намерих кви са му ограниченията) ограничението за dbx файловете да е значително над 2 ГБ."

чети и след първите 4-5 реда ;)

не е лесно да бъдеш злодей-психопат! иска се толкова много работа...

Тема MUA offtopicнови [re: KимoнГeoprиeв]  
Автор ЛУД ПPЪЧ (еблив смърдел)
Публикувано07.12.06 12:17

аз пък винаги съм се чудел на тая тъпня на мейл агентите да ръгат в един общ файл. какво им пречи да пазят писмата в row формат в една директория и друго допълнително да няма?

не е лесно да бъдеш злодей-психопат! иска се толкова много работа...

Тема Re: Outlook express - ВАЖНО допълнениенови [re: harka]  
Авторtiushi (Нерегистриран)
Публикувано07.12.06 12:21

В отговор на:

Не бре човек - както ти бях писал - копирай ЦЯЛАТА директория Outlook.

Благодаря, че ми подсказа за цялата директория, но това което не знаеш е, че си го постнал 5 мин. след края на работното ми време, което от своя страна предполага, че съм те прочела от домашното си Писи, малко след като метнах шарана във фурната.:)
Тази сутрин Копирах цялата директория, като запазих и онзи грамадански файл (същия като тазсутрешния, но с вчерашна дата). реших, че може да има някакво значение...евентуално да се е повредил или кой знае какво да му е станало, като вчера цял ден работих с "орязания" аутлук.

Такаа, в момента ситуацията е следната. Рано сутринта си инсталирах ето приложение на Мозилата (подсказано ми от един от тукашните клубари). При инсталацията взех всичките настройки от аулука. след това направих опит на импорт и на пощата, но... се импортира само изходящата ми поща. Входящата- не, което ме навежда на мисълта, че файлът е повреден:( Опитвах да го отворя с някой текстови редактор, но както вече се досещаш - не се получава, защото е много голям. Мисля си, че ако успея да го погледна отвътре (не че знам какво ще видя, нито какво да правя), има вероятност да му се приложи някакъв хет-трик...

Борбата продължава. Ще пробвам и другите подсказки (ако има още и тях ще опитам). И съм решила да спазя препоръките ти за разбиване на кутиите на отделни папки поне за някои по-големите клиенти.

Благодаря! Каквото и да стане оттук нататък, поне ме спасихте от постоянните въпроси "Какво стана? оправи ли си пощата? пращам ти... трябва ми бързо и.тн."

Тема Re: MUA offtopicнови [re: ЛУД ПPЪЧ]  
Авторtiushi (Нерегистриран)
Публикувано07.12.06 12:50

Здрасти!
Нема к'во да се чудиш. Човек не може всичко да знае.

И не се прави на толкова работен (справка - сигнатурата ти:)

Тема Re: Outlook express - ВАЖНО допълнениенови [re: ЛУД ПPЪЧ]  
Автор KимoнГeoprиeв (превратаджия)
Публикувано07.12.06 15:48

ако имаш предвид да чета гугъл, нема да стане, мързи ме сега. да не говорим че не ползвам АЕ...

другото - ми файла е ДБ и предполагам че така се улеснява търсенето. ако не е това - неведоми са пътищата майкрософтски...

по-голямата тъпня е, че толкова години не се сетиха да сложат поне едно съобщение от рода на "достигнали сте 90% от максималната големина на файла". да не говорим, че можеха и защита да сложат така че да отказва да приема писма...

/

USER ERROR: replace user and press any key to continue.

Редактирано от KимoнГeoprиeв на 07.12.06 16:05.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.