Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:30 13.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Софтуер
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Boot диск за Windows XP SP2 - как?нови  
Автор elmindreda (непознат)
Публикувано11.11.06 16:21

Може ли някой да ми каже как да го направя или поне къде да чета?

, след което прочетох [url=http://www.it-place.net/tutorial/Windows/dev/18/433/%CA%E0%EA-%E4%E0-%ED%E0%EF%F0%E0%E2%E8%EC-Boot-%E4%E8%F1%EA-%E7%E0-Windows-XP]Как да направим Boot диск за Windows XP (стигнах до "Кликнете Open бутона")[/url] и , реших че са твърде различни статиите, за да карам по тях и го записах директно с Nero Burning Rom 6.6.1.6 Enterprise Edition (чудех се дали да е многосесиен или да го затвори и оставих на много). Сложих го в устройството, нагласих да зарежда от там преди харда, чаках, изписа "Couldn't find NTLDR" и зареди XP-то от харда. И сега не знам какво да правя...

Тема Re: Boot диск за Windows XP SP2 - как?нови [re: elmindreda]  
Автор tany@ (Just Me)
Публикувано11.11.06 20:56

омотах се....

можеш ли да обясниш- какво всъщност искаш да направиш и за какво ти е
а така , за пореден път излиза нещо като:
"кажи ми къде да се почеша, ама и аз не знам къде ме сърби...."

свобода- это то что у меня внутри

Автор нoчнoй_дoзop (потаен)
Публикувано12.11.06 00:40

ааа, така не се пита. петнайсе линка и очакваш, че ще ги отворя всичките и ще чета там само за да ти разбера въпроса ли?
я кажи с думи прости какво искаш да направиш, ако знаеш де.

Публикувано12.11.06 00:56

Съжалявам...
Купих си лаптоп, сложих SP1, инсталирах всички драйвери от сайта, но аудиото не бачкаше. Реших да форматирам и инсталирам SP2, после драйверите наново, но нямах диск. Форматирах с такъв, който няма SP и след това се опитах да сложа това от първия линк, но даде грешка (file is corrupted) и освен това драйверите не се инсталират, защото искали най малко SP1...

Публикувано12.11.06 01:06

Каква попара си забъркал!
Тъй наречените service pack са кумулативни. Което ще рече, че съдържат в себе си всичко необходимо и се инсталират върху съществуващата система.
Т.е. излиза SP 1 - инсталираш го. Излиза SP2 - инсталираш го.
Защо реши, че трябва да триеш, форматираш и да оплескаш машината като мацано дупе с тиква?
Щом е лаптоп, значи би трябвало да имаш инсталационни дискове с фабрична инсталация. Следвай документацията на лаптопа и ще си възстановиш състоянието след купуването на лаптопа. След това теглиш SP2 от сайта на Майкрософт и го инсталираш. Единия вариант е да му пуснеш ъпдейта, другия е да изтеглиш версията за системни администратори (води се for IT professionals) и след като свалиш цялото нещо да го инсталираш.
след това - ако имаш някакви по-нови драйвери за хардуера - инсталираш ги и тях. Съответно и всичкия софтуер трябва да инсталираш наново.
Ако си имал някакви данни се предполага че си ги архивирал предвидливо предварително.

В случай, че си купил лаптопа без уиндоус, тогава си инсталираш уиндоус какъвто имаш (предполагам XP без SP или със сSP1 или 1a).
намираш драйвери за машината и ги инсталираш в ред - първо за чипсета, после за видеото, звука, и всичко останало. след това слагаш SP2.
Ако някой драйвер иска SP2 го слагаш след него. някои драйвери за видеото искат и .net framework (например ati catalyst). съответно го сваляш и него и инсталираш.
Накрая пускаш windoуs update да свали и инсталира всички пачове. или поне всички security updates задължително.

Редактирано от нoчнoй_дoзop на 12.11.06 01:28.

Тема Re: Boot диск за Windows XP SP2 - как?нови [re: нoчнoй_дoзop]  
Автор bigg_red (новак)
Публикувано12.11.06 08:35

ЗНачи направи следното:
1. Намери си от некъде виндовс ХП с интегриран СП2 в него.
2.Отиди на http://store2.data.bg/winhelp/boot.html и виж как
става записването на буутващо СД. С картинки е показано
къде требе да се цъкне с Нерото за да се направи буутващото СД.
3.Влез в БИОС-са на машината и го направи да вуутва от СД устроиството.
4.Слагаш записаното инсталационно буутащо СД и рестартираш.
5.Имаш си чисто нов виндовс със или без драйвери , които с кеф
или без такъф можеш да омажеш когато си поискаш

6.Ако изпълниш точка 5 премини към точка 1

Тема Re: Boot диск за Windows XP SP2 - как?нови [re: bigg_red]  
Публикувано12.11.06 13:48

аман от малоумници! научи се да пишеш във форум!
защо на мен отговаряш? някъде да си видял аз да питам как се инсталира уиндоус?
за това което си "обяснил" нямам думи просто...
случайно да си се сетил, че човека може да си е платил за този уиндоус, който да върви в комплект с лаптопа?
случайно да ти е минало през ума, че като си намери уиндоус с интегриран SP2 в него, диска най-вероятно ще си е бутващ?

Тема Re: Boot диск за Windows XP SP2 - как? [re: elmindreda]  
Публикувано12.11.06 14:24

нoчнoй_дoзop, на лаптопа беше инсталиран линукс, не ми е оригинален уиндоуса... Проблемът е, че не мога да намеря диск с SP2 и затова се опитвам да го сваля от някъде и да го запиша по правилния начин. Реших, че трябва да правя всички тези неща, понеже изобщо не разбирам от линукс. Има дискове с драйвери, обаче не всички стават. Имам диск без SP и междувременно свалих

. Вече пробвах да инсталирам това, което е без SP, след което се опитах да сложа Windows XP Service Pack 2 - KB835935 - WinXP_SP2.exe (от първия линк), но тогава даде грешката, че файлът е "корумпиран". Доколкото те разбирам съм объркала последователността, така че ще пробвам пак в реда, който си описал.

bigg_red, мерси за отговора и най-вече за линка, въпреки, че мойто неро не е точно това, но ще помогне все пак.

Автор bigg_red (новак)
Публикувано12.11.06 16:48

нoчнoй_дoзop и къде съм писал , че имам предвид теб?????

Тема Re: Boot диск за Windows XP SP2 - как?нови [re: bigg_red]  
Публикувано12.11.06 18:41

еми виж се и сега - отговаряш на elmindreda, а се обръщаш към мен.
явно пак не вдяваш.
като отвориш един пост и в него виждаш отгоре темата, автора, и към кого се обръща (на кого отговаря).

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.