|
Тема
|
БТК ADSL + router
|
|
Автор |
Microsoft (член) |
Публикувано | 24.10.06 23:49 |
|
Привет,
нещо не мога да се оправя, дайте акъл. Имам БТК ADSL и искам да го ползвам от 3-4 ПЦ-та едновременно, за целта се сдобих с Linksys wireless router/4 port switch - обаче гадината не ще да работи, казва ми че нямала връзка с интернет. Ако вържа ПЦ директно към ADSL модема нямам грижи, всичко си работи. ИП и всичко друго се взема автоматично, ИП-то ми е винаги 192.168.1.2 , гейтуей и ДНС - 192.168.1.1
Имате ли идея как да настроя рутера за да тръгне?
10х
| |
|
по какъв начин рутера ти казва, че самият той няма връзка с интернет?
носеха се слухове, че БТК сетват на пакетите TTL=1. забучи си компютъра към модема, за да имаш интернет и пусни ping clubs.dir.bg и виж какво TTL ще ти покаже. ако е 1 => ще трябва да видиш как става задаване на друга стойност в твоя рутер.
не е лесно да бъдеш злодей-психопат! иска се толкова много работа...
| |
Тема
|
бТк не манипулира TTL.
[re: ЛУД ПPЪЧ]
|
|
Автор | . (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.10.06 08:53 |
|
В това може да си сигурен.
Причината е че питащия не знае какво иска да направи...един вид някой му казал "рутер" и си мисли, че като го включи и всичко ще е ок.
| |
|
>>по какъв начин рутера ти казва, че самият той няма връзка с интернет?
Ами той върви със софтуер за настройка.
Свързвам ПЦ -> Рутер -> Модем
от ПЦ-то се правят разни настройки - ИП/маска/ДНС (или ДХЦП), пароли, секюритита и т.н, и се запазват в рутера - това си работи. След това рутера нещо се селф-тества и казва че нямал връзка с интернет - което в вярно за щото нищо не се отваря.
При директна връзка ПЦ -> модем пинг връща различни ТТЛ , винаги >10 (дир.бг -59, гугъл.ком - 236)
При пинг към самия модем (192.168.1.1) ТТЛ=256
| |
|
значи точката е прав. не си го нагласил както трябва. какво точно - остава да гадаем. най-добре питай човек, който има такъв рутер и при него работи.
не е лесно да бъдеш злодей-психопат! иска се толкова много работа...
| |
|
|
|
|