Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:27 08.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Софтуер
*Кратък преглед

Тема Задача за Virtual Dub  
Автор Бpиraнтe (непознат)
Публикувано23.07.06 19:04

Здравейте, търся отговор на следната задача:
Имам филм в 2 варианта:
1. Много добро качество, но с френско аудио
2. Лошо качество, английско аудио
И двата са с размер от около 700 MB
Искам да взема английското аудио и да го вкарам на мястото на френското в първия файл.
След доста опити с Virtual Dub днес постигнах следното: Експортирах аудио потока от втория видео файл в wav файл и с него заместих звука в първия. Синхронизирах аудио и видео потоците. Само, че когато искам да запиша вече готовия филм се получава файл от около 1500 MB. Явно аудиото остава некомпресирано, но не знам как да го оправя. Надявам се някой тук да ми помогне.

Редактирано от Бpиraнтe на 23.07.06 19:10.

Тема Re: Задача за Virtual Dubнови [re: Бpиraнтe]  
Авторlvan (Нерегистриран)
Публикувано23.07.06 21:16

Избираш Audio>Full Processing Mode>след това съответния кодек. На видеото задаваш Direct Streem Copy за да не се товари компа и после Save.

Тема Re: Задача за Virtual Dubнови [re: lvan]  
Автор Cтepн™ (любопитко)
Публикувано24.07.06 10:00

Освен Audio>Full Processing Mode трябва да се зададе Audio--> Compression-->MP3 (примерно) и някаква компресия...обикновенно за филм 128 кбпс са достатъчни.
Също се убеди, че в Audio-->Conversion-->Sampling rate е маркирано 44100 Hz ili pone ostaweno bez promqna

Тема Re: Задача за Virtual Dubнови [re: Бpиraнтe]  
Автор Tweeg ()
Публикувано24.07.06 10:45

Защо не пробваш с

С него може да си запишеш аудиото както си е без да го мяташ с WAV и после да го събереш с картината като махнеш френското.

Просто обръщането в WAV и после компресията се избягват

Тема Re: Задача за Virtual Dubнови [re: Tweeg]  
Автор Бpиraнтe (непознат)
Публикувано24.07.06 15:34

Здравейте,
още снощи след първия отговор на питането ми разреших проблема - и аз бях опитал това, което ме посъветва Ivan, но не се получаваше (не намирах подходящия кодек за компресия на звука) и реших, че греша някъде. След като прочетох отговора на Ivan се поразрових още малко из интернет и се оказа, че нямам инсталиран кодека lame. Инсталирах го и всичко си дойде на мястото. Tweeg, при следващ случай ще изпробвам препоръчаната програма. Благодаря на всички за съветите.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.