Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:45 05.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Софтуер
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Firefox extentionsнови  
Автор Cтepн™ (любопитко)
Публикувано02.06.05 21:25

ами такова...хм...веднъж успях да накарам съответната страница от сайта им да ми изкара само тези разширения, които стават на избрана версия (тогава бях с 1.0.1), но вече 2 часа се оплитам като пиле и не мога да изкарам само тези, които вървят на 1.0.4.
Някой ще ми отвори ли очите?

Тема Re: Firefox extentionsнови [re: Cтepн™]  
Автор kитaeцa (с дръпнати очи)
Публикувано02.06.05 21:43

Хм... Не мисля, че има такава възможност (за филтриране по версия). Възможно е да е имало, а сега да е премахната. Напълно вероятно е да е имало разделение преди, поради разликите между 0.хх и 1.хх
Мисля, че всичките, които вървят на 1.0.1, ще вървят и на 1.0.4, както и обратното.

Ако си пробвал всичко възможно и пак не става - RTFM!

Тема Re: Firefox extentionsнови [re: kитaeцa]  
Автор Cтepн™ (любопитко)
Публикувано03.06.05 09:16

То е така, ама вече има почти 500 екстеншъна и част от тях са само за 0.хх и/или за 1.0 PR и не стават за по-горните версии. И трябва да се отваря страница след страница.
Да не говорим, че видях екстеншън за създаване и работа с RoboForm-бар (това е краднато от Maxthon), което е чудесен туул обаче изрично пише, че първо трябва да се инсталира самия RoboForm, който го няма като екстеншън за ФФ.
Да те питам, ако си в час (или друг, който е) - означава ли това, че първо трябва да инсталирам RoboForm от състава на инсталационния пакет на Maxthon и после да инсталирам екстеншъна? Нещо като двойката FlashGet.exe i FlashGot.xpi. Имам спомен, че при инсталацията на Maxthon Робоформа се инсталираше допълнително и отделно, но аз го отказа тогава.

Публикувано03.06.05 10:37

Мдам. Ще трябва и робформ-а да инсталнеш "NOTE: You need to download and install RoboForm to use extension. "
Те екстеншъните се нароиха като пилци вече - секи се е фанал и пише-брише :)
Като гледам, повечето от тях не са нищо повече от почти ненужни простотийки, досущ подобни на шарените десктопи (валпапири) или теми - то не са сърч-барове, не са тестери, не са чудесии :)
От сичките ползвам само Tabbrowser Preferences, Session Saver и PDF Download. Сърча си ми е в гугъл (Personal Toolbar), ДЛ мениджъра (когато изобщо ми трябва такова чудо) е един изключителен, дето го открих наскоро -

, а времето или го гледам през прозореца или го виждам в Lycos. Тия трите ги споменавам, защото гледам, че са от най-сваляните. А пък не са от жизнено необходимите, според мен.

Автор Cтepн™ (любопитко)
Публикувано03.06.05 17:49

Аз пък съм мн.доволен от Adblock, MRTechLocalInstall (да инсталирам през Файл-менюто), Lоcal Switcher (за да си заредя бг-интерфейса), easyGesture (култов екстеншън), Tab X (слага клоз-бутон на всеки отворен таб), View Formatted Source (безценен е като искам да крадна някоя хитра дизайнерска идея). Понякога ползвам и Транслеъшън панела.
А Форекаста понякога е изумително забавен - дава ми, че в момента във Варна е мрачно и вали, а през прозореца ми пече слънце
Нещото, с което бях свикнал беше МозилаКалендар, но няма за версии 1.0+

Публикувано03.06.05 20:13

Само да подметна за ТабХ (в случай че не си го пробвал досега ):
Ако имаш скролче на мишката, е ненужен - цъкане със скролчето на таб-а, го затваря. А цъкане със скролчето върху някой линк, го отваря в нов таб. :) Цъкане със скролчето на поле без линк го превръща в "котва", от която можеш да местиш страницата наляво-надясно и нагоре-надолу.
А Мозила календар - защо "бях свикнал" - работи си и с текущата лисица?

Тема Forecastнови [re: Cтepн™]  
АвторПиep (Нерегистриран)
Публикувано03.06.05 22:36

Като става дума за времето, знае ли някай защо по-дяволите дава по-големи стойности на атмосферното налягане отколкото са в дейстителност.
Става въпрос за София. Когато по радиото казват, че измерената стойност е примерно 948 хПа, Форекаста казва, че е 1019. С около 50 отгоре.

Автор Cтepн™ (любопитко)
Публикувано04.06.05 11:28

цъкане със скролчето на таб-а, го затваря - това не го знаех
цъкане със скролчето върху някой линк, го отваря в нов таб - това го знам
цъкане със скролчето на поле без линк го превръща в "котва" - това не бачка при мен, защото съм задал това действие да ми отваря pie menu-то

За Календара не е така, имам го в разширенията, но е неактивен и пише "Деактивирано - несъвместимо с ФФ 1.0.4"; още от 1.0.1 си седи. При натискане на "Обновяване" връща, че не е открил достъпни актуализации.

ПП: Да не пиша бележка - проверих в "Александра" и във видеотека на друга верига, но и в двете Цветовете ги нямат на ДВД. Защо не постнеш в клуб "DVD Мания"? Някой може да ги има, а ако не знае как да рипне само субтитрите ще му обясня как става; лесно е

Тема Re: Firefox extentions [re: Cтepн™]  
Публикувано04.06.05 11:37

Жалко за Цветовете, ма карай - не е болка за умирачка :)
Колкото до календара - не знам с коя версия си, но

бачка на 1.04. При мен има някакъв проблем, че като му напиша нещо на кирилица, след затваряне и ново отваряне излизат въпросителни вместо кирилица. Докато, импортнатия български календар с официалните празници, си се чете нормално.
А това за актуализациите отдавна се убедих, че има некви бъгове и връща невярно инфо - най-сигурно е да си провериш на ръка (нали знаеш що на вълка врата му бил дебел )

Автор Cтepн™ (любопитко)
Публикувано04.06.05 12:02

A, това наистина сработи и е версия от 2005 год.
Откъде го изкопа?
Аз гледам в страницата с екстеншъни (

) и ми дава само версията от 2004 г., за ФФ до 1.0 PR

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.