|
Тема
|
??? Office XP Bul
|
|
Автор |
Jennifer (Оптимистка:)) |
Публикувано | 23.05.05 22:54 |
|
На моменти не мога да си отворя на лаптопа файлове в Excel и Word - Office XP Bul. Иска ми инсталационния диск. Това е ставало и друг път, но все съм си била вкъщи и не ми е било проблем да взема и да поставя диска.
Оаче би могло да ми се случи някъде навън, защото по принцип много разнасям лаптопа.
Въпросът ми е дали може да направя нещо, напр. да запиша на виртуален диск Office XP Bul, или пък става ли да запиша само файловете, които са необходими за инсталацията, но не знам кои са те.
Проблемът е, че не мога да разиграя ситуацията, за да разбера какво точно иска, защото това нещо се случва в различни моменти, а аз самата няма как да го предизвикам.
Помогнете ми, моля!

| |
Тема
|
Re: ??? Office XP Bul
[re: Jennifer]
|
|
Автор |
Haчko (Mr. sir) |
Публикувано | 23.05.05 23:18 |
|
Знаеш, че при инсталиране на "MS Office" имаш възможност да избираш между инсталиране на машината; инсталиране при първи случай, когато има нужда; използване на функцията без инсталиране - направо от диска. Става дума за разни филтри и допълнения към основната програма, които рядко влизат в употреба (речници, конвертори и т.н.) Явно си попаднала на документи, които изискват твоят офис-пакет да използва функции, които не са инсталирани на твърдия диск. Затова и от теб се иска да пъхнеш CD-то
Какво да направиш... ами поинтересувай се кои части на "MS Office" ги имаш инсталирани и какво е положението с останалите (работа директно от CD, инсталиране при първи случай на необходимост...). Можеш да прецениш кое от липсващите неща е добре да го имаш в машината си и с инсталационния диск да го добавиш. Аз например качвах всички графични филтри и повечето текстови конвертори, за да ми е мирна главата
И ако можеш - носи инсталационния диск на "MS Office" с компютъра. Дървено решение е това, но е желязно
Щом сме двама, страшно няма.
| |
|
Абе дървеното си е желязно!
Друго дървено решение, но не чак толкова желязно , e да инсталираш всички детайли на Office и да забравиш изцяло за диска!
Що поствам от 7-я път?
Не всеки, който те измъкне от лайното ти мисли доброто!Редактирано от Cremate на 24.05.05 01:46.
| |
Тема
|
[re: Cremate]
|
|
Автор |
Haчko (Mr. sir) |
Публикувано | 24.05.05 02:10 |
|
  Тва за дървеното желязно аз ли съм го писал?!
   Леле... станал съм класик, а още съм жив... 
Леле...  
| |
|
Що ли ми се струва, че си инсталирала въпросното нещо на принципа 'next->next' ...
Доколкото си спомням (дано не ме лъже паметта), при инсталация на офис на един от екраните те пита какво да инсталира. И възможните опции са: да/не/първа употреба. Последното по подразбиране. Щом е лаптоп, или дай пълна инсталация, или поне разцъкай покомпонентно и виж кое може да ти потрябва, та поне него инсталирай.
Пак до колкото си спомням, въпросните компоненти могат да бъдат преизбрани след цъкане в Add/Remove Programs, където предлага опция за Install Features, или нещо в тоя стил. Ама не съм сигурен, малко ли програми имат подобно поведение ...
Разбира се съществува и опцията да си направиш виртуално CD с CloneCD, примерно (може и с Nero, но му нямам доверие още) и после да го инсталираш от виртуално CD ( ... Nero ... доверие ... ), ама това ми се струва куцо решение. Все пак виж колко място заема текущата ти инсталация и ако разликата с пълнтата е повече от обема на едно CD може и това да решиш да направиш.
System Doctor Error:
Your girlfriend is pregnant.
(A)bort, (M)arry, (I)gnore?_
| |
Тема
|
[re: Haчko]
|
|
Автор |
ClD (акъл wanted) |
Публикувано | 24.05.05 08:52 |
|
Е, този проблем лесно се решава... 
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Публикувано | 24.05.05 14:59 |
|
Вероятно ще се възползвам от "дървеното решение, което е желязно",  защото като разчовърках файловете от инсталационния диск, изобщо не можах да разбера кои точно ще трябва да си запиша.
Ще се окаже, че съм записала нещо, което не върши работа.

Един от случаите, когато ми иска инсталационния диск е когато търся сноним на английска дума - при маркирана дума - Shift+F7.
Защо не можа да ми отвори онези Word и Excel файлове, като те не са ми нови, отваряла съм ги толкова пъти!?
Нищо де! Дискът с мен и толкова. 
| |
|
[quit]Що ли ми се струва, че си инсталирала въпросното нещо на принципа 'next->next' ...[/quit]
Направо си познал!
Единствено внимавах, когато трябваше да задам какво точно да ми инсталира - MS Word, Excel и Power Point.
Откъде да го знам, че ще ми върти такива номера, макар че не му е за първи път.
Благодаря на всички, които взеха отношение по моя проблем, който се надявам да бъде разрешен!
Да ви се случи нещо много хубаво днес, утре и вдруги ден в знак на моята голяма благодарност към вас!  
| |
Тема
|
[re: Jennifer]
|
|
Автор |
Haчko (Mr. sir) |
Публикувано | 24.05.05 19:24 |
|
Не ти се бъркам, ама най-желязното решение за мен е "Open Office" А ти при следващото инсталиране просто задай "full" инсталация и няма да имаш грижи
За търсене на синоними... виж какво е положението с речниците, всичко ли си сложила. Евентуално погледни и на страницата на M$, може да има някакви допълнения... Отдавна не съм ползвал техния офис-пакет и не помня вече
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Публикувано | 24.05.05 22:27 |
|
Напротив, благодаря ти за предложението.
Гледам, че често обсъждате Open Office, но подминавам темите. Сега обаче ще ги прочета внимателно.
Може и да се върна да попитам нещо.
| |
|
|
|
|