Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:54 11.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Софтуер
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Плащане на разговори в Skypeнови  
Автор питaщ (мозъчно увреден)
Публикувано17.04.05 04:45

Правилно ли съм разбрал че с дебитна карта не може да стане а задължително трябва кредитна?

Тема Re: Плащане на разговори в Skypeнови [re: питaщ]  
Автор ClD (акъл wanted)
Публикувано17.04.05 05:22

Не.
Аз плащам с дебитна. Издадена е в Щатите, но е дебитна.

Тема Re: Плащане на разговори в Skypeнови [re: питaщ]  
Автор ЩиpлицМодератор (разузнавач)
Публикувано17.04.05 12:48

Става с дебитна карта, която се поддържа от системата "Борика".

Начина е следния. През Скайп изискваш регистрация в "Moneybookers", и зареждаш сметката си в Moneybookers чрез обикновена вносна бележка. Т.е. от Moneybookers ти издават персонален номер, който трябва да напишеш в графата "Основание за внасяне", и те да отчетат, че парите са за твоята сметка. Препоръчвам да внесеш малко повече стотинки от сметнатата по курса на еврото, защото може да се получи така, че Moneybookers да ги получат по друг курс, и да не достигат няколко евро-цента, за да ти ги преведат към Скайп.

Moneybookers имат сметка в "Стопанска Инвестиционна Банка" (СИБанк). Можеш на място в най-близкия клон на тази банка да извършиш касово операцията, а може да пуснеш вносна бележка и от дебитната си карта, ако си я регистрирал в

. Регистрацията там е безплатна. Ще ти бъде дадено потребителско име, някакви числа за префикс на името, които ще трябва да пишеш за вход в системата, и паролата, която е по-добре да я запомниш добре, отколкото да я записваш някъде. Следва картата ти да я "разрешиш" за плащания в интернет, което става от всеки банкомат, меню "Други услуги" - "Плащания в интернет" - "Да" - пин код - вземаш си картата, и си тръгваш. През компютъра в Epay въвеждаш номера на картата, датата на валидност, системата ти връща статус, че всичко е ОК, и оттук-нататък можеш да пишеш банкови преводи от този сайт. Moneybookers имат банкова сметка, банковия код е на СИБанк, и както споменах - обикновена вносна бележка е напълно достатъчна.

От E-Pay можеш да си зареждаш ваучер за "Прима", за "B-connect", за "Mobilik", да си плащаш сметката за ток и вода, да плащаш с вносна бележка на фирми, които имат като услуга - "Плащане по банков път" + "Доставка по куриер", и да получиш стоката направо у вас, без да ставаш от компютъра.

Хайде, действай, и ако има нещо неясно - питай.

Щирлиц

Тема Re: Плащане на разговори в Skypeнови [re: Щиpлиц]  
АвторHi (Нерегистриран)
Публикувано17.04.05 17:21

Щиpлиц впечатлен съм!!! Радвам се, че вече има практическа възможност да се извършат плащания през Интернет, макар и по такъв сложен начин.

Тема Re: Плащане на разговори в Skypeнови [re: Hi]  
Автортeлeфoниcт (Нерегистриран)
Публикувано17.04.05 18:37

За пръв път се натъквам на такава сложна система за идентификация - тези от Мънибукърс изискват снимки на Виза картата, на документ за самоличност и на подписано банково извлечение за да те одобрят. И всичко това за няколко десетки долара?!? Както и да е - и аз благодаря на Щирлиц (гледам го по телевизията в момента). Ще пробвам през Ипей пък каквото сабя покаже.

Тема Re: Плащане на разговори в Skypeнови [re: Hi]  
Публикувано17.04.05 18:47

Не, не, не, не, не!!! Това не е "интернет плащане". Аз също исках дебитна карта, с която да мога да пазарувам в интернет, но няма електронен магазин, който да приема директно местните (БГ) карти "Маестро".

"Борика" поддържа ePay.bg като сайта се обслужва от "Датамакс" АД. Просто е позволено националните дебитни карти да се регистрират в системата, за да може картодържателя да оперира с парите си през WEB сайта, а не да ходи до банкомат. ... Плащането към Moneybookers е възможно, защото Moneybookers имат сметка в нашата "СИБанк". Директен превод от картата към Monebookers не е възможен. Затова и се пише вносна бележка в полза на "Moneybookers" по сметката им в "СИБанк". (Не забравяйте да си напишете и USER ID във вносната бележка, защото иначе губите парите си).

Директно можеш да пазаруваш в интернет магазини с "VISA", "Mastercard" и други подобни кредитни карти. "VISA Electron" засега не се поддържа. "Първа Инвестиционна Банка" има за цел да направи "VISA Electron" с възможност за разплащане в интернет, но това е още като проект. Разликата е, че "VISA Electron" е дебитна карта, не се плаща годишна такса за обслужване, и няма минимален неснижаем остатък по сметката.

...

"VISA Electron" е удобна за хора, които плащат сметките си в магазини, ресторанти, бензиностанции и т.н. места с картата си. Защото за "VISA Electron" не се удържа такса за плащане на POS терминал. За "Maestro" май беше 0.15 лв/транз. но ми е по спомени. "VISA Electron" е дебитна карта, и остатъка по сметката не минава на кредит, като от това следва че няма лихви както е при кредитните карти... Разбира се всяка банка-издател на картата може да има индивидуални тарифи. Това най-добре се вижда от тарифните планове на самите банки, каквито можете да намерите в техните сайтове.

Щирлиц

Тема Re: Плащане на разговори в Skypeнови [re: тeлeфoниcт]  
Публикувано17.04.05 18:58

Телефонист. ;о)) За "VISA ELetron" изискват снимки и т.н. неща, защото с такава карта при пазаруването на POS терминал не се изисква въвеждане на PIN код, а само подпис на лицето. "VISA Electron" не се активира от банкомат за "Плащане през интернет", и с нея все още е малко сложно. Аз лично предпочетох да не им пращам снимка на картата си, за да няма издънки. За преводи най-чиста работа е с "Maestro". Защитена, задължително въвеждане на PIN кода, и оперираш зад защитения сайт на "Датамакс" АД. ;o)

Една основна причина да ти искат снимки на картата и на документ за самоличност е това, че картата не е защитена по никакъв друг начин. Случаен човек, видял номера и датата на валидност на тази карта може да го препише в сайта им, и да източи сметката. На мен лично САМО на "ОМВ-Цариградско шосе" ми искаха лична карта, за да са сигурни, че аз съм истинския картодържател, но това вече е въпрос на правила. По задължение търговеца преди да приеме плащане с "VISA ELectron" трябва да провери самоличността на лицето, да свери подписа, който лицето полага върху разписката за транзакцията. Това в България засега се пропуска по неизвестни за мен причини, но аз лично си следя редовно салдото на сметката, защото като картодържател имам право да оспоря плащане в 14-дневен срок от излизането на извлечението. Събирам си всички разписки, и всички документи по захранването на сметката. ... Наобосновано оспорване на плащане се заплаща - 20 евро. Така банките се грижат да няма много желаещи за спекулации.

Щирлиц

Тема Re: Плащане на разговори в Skypeнови [re: Щиpлиц]  
Публикувано17.04.05 20:09

Visa Classic съм ползвал за плащане по интернет и за плащане на POS само в чужбина; за България си ползвам Маестро дебитна, регистрирана също и в ePay; Visa Electron съм ползвал само на банкомат в чужбина, а може и на POS - нямам точен спомен. Мисля, че Visa Electron имаше особеност, че задължително изисква въвеждане на PIN - т.е. търговецът трябва да има on-line връзка с оторизационен център. До сега не съм открил сайт, който да работи с Visa Electron, не че специално съм търсил ;) .
Та въпросната купчина документи ми я изискаха точно за Visa Classic. Може би понеже е издадена в България . Май не ни вярват особено.
А от Датамакс / ePay съм много доволен. От 2001 г. не знам къде са касите на комуналните дружества!

Тема Re: Плащане на разговори в Skypeнови [re: тeлeфoниcт]  
Публикувано17.04.05 21:19

Много те моля да правиш разлика между "VISA Classic" и "VISA Electron"...

"VISA Classic" си е "VISA", с ниво "classic". Това е КРЕДИТНА карта. Приема се в интернет магазините.

"VISA Electron" е ДЕБИТНА карта, и НЕ изисква пин-код при плащане на POS терминал. Може да се разплаща на POS и в чужбина. Понеже не трябва да излиза салдото на кредит - затова и търговеца прави връзка с банката-издател, за проверка на наличността на картата. Толкова.

Щирлиц

Тема И за кредитна искат ...нови [re: Щиpлиц]  
Публикувано18.04.05 14:42

Before we allow you to make credit-card transactions through our site, we need to verify your identity:

Submit clear and readable copies of the following documents to us:

(i) the front and back of the credit card; AND
(ii) recent credit card statement signed by the credit card owner (purchase or ATM advice slips cannot be accepted); AND
(iii) valid official identification document with picture (such as ID card, passport or driver's license).

Via email: Send a scan copy to service@moneybookers.com (JPEG or GIF file formats only with a maximum size of 364KB per page)

Via fax:
UK: 0709-2042001
USA: 509-271-5556
Germany: 030-6908-8436
Netherlands: 020-524-8418
International: +44-709-2042001 or +1-509-271-5556

Please note:
- You need to write your registered Moneybookers email address on top of the fax or in the email message.
- Use the highest resolution available on your fax machine (recommended resolution supported by most machines: 'Photo').
- The verification procedure should be completed within 48 hours after having sent us the above described proof of identity.

As soon as you complete any of these verification methods, you will be able to use this credit card to make payments of up to 100.00EUR per any 60 days period with Moneybookers.

И все пак тук и за КРЕДИТНА искат!

Поздрави!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.