Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:34 16.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Софтуер
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема CDRWнови  
Автор tsvet4O ()
Публикувано12.07.03 22:00

Може ли от CDRW да се направи Аудио Диск и после да се изтрие и да се запише друг? Защото при опитите да запиша музакален диск на CDRW запшисвачката го изхвърля... Говоря за Teac и Nero Express 5.5

Тема Re: CDRWнови [re: tsvet4O]  
Авторkитaeцa (Нерегистриран)
Публикувано13.07.03 13:28

Според мен проблемът ти е или в самата записвачка, или в програмата. Няма причина да не може да запишеш аудио на RW. Естествено, плеърът също трябва да може да разпознае това RW. Ще допълня, че точно така си записвам дисковете, за които не съм сигурен, че няма да ми писнат след 2 дена - записвачка NEC 9100 + WinOnCD.

АвторRed Deer (Нерегистриран)
Публикувано13.07.03 13:32

Ами май можеше, но не с обикновено CD-RW (медията), ами едни специални чешити, дето хем са CD-RW, хем стават за Audio същевремено (обозначено е на кутийката). Виждах някъде такива преди време (в някакво ревю на... и аз не помня вече какво, но или е било CD-та (медия) или писачки).
Та се поразтърси насам-натам и може да попаднеш на тях. Виж на Раковска (130-131) или пък на Славейков в безистена имаше едно време най-разнообразни RICOH-та...

Тема Re: CDRWнови [re: Red Deer]  
Публикувано13.07.03 14:22

Трябва да става на всяко RW. Друг въпрос е дали записвачката може да го запише и трети - дали плеърът ще го прочете.

Авторhristi (Нерегистриран)
Публикувано13.07.03 21:49

Аз съм с Teac, но Нерото ми е 5, записва всичко без проблеми. Това Неро от къде го сложи на РС ? Един приятел ми се оплака от неговото Неро, но не си спомням коя версия беше. След като сложи като моето-каза всичко е ОК.

Тема Re: CDRWнови [re: kитaeцa]  
Публикувано13.07.03 22:10

Ами, не знам. Аз единственото Audio CD съм си го записвал на CD-R през 1996-97 (на едно външно HP - SCSI с конвертор към паралелен порт). След това се четеше без проблеми на Technics-a ми и бях много доволен, но от тогава не съм пробвал.
Обаче това за RW/Audio CD-тата съм сигурен, че съм го виждал. Щом пък става на всяко, значи онези сигурно са били предназначени за осигуряване на някакво по-високо качество, както и евентуално възможност да бъдат четени в повечето уредби?

Тема Re: CDRWнови [re: Red Deer]  
Публикувано14.07.03 00:53

Нямам идея - от теб чувам за означенията върху RWтата. Специално за случая хванах всичките RWта дето ги имам и ги пробвах - на всичките стана, а пък не виждам някакви специални означения на тях. Може тогава (96-96) да са били такива?

Тема Re: CDRWнови [re: kитaeцa]  
Публикувано14.07.03 06:11

Не, не си ме разбрал. Онова през '96-'97 беше обикновено CD-R със златна повърхност. CD-тата за които говорих да съм ги виждал максимум преди 1 година (но максимум) и много добре си спомням, че то имаше това Audio етикетче, и то върху CD-RW. Спомням си го, щото ми направи впечатление (особено цената ) и си помислих, че или е направено за осигуряване на по-добро качество, или на по-голяма съвместимост с уредбите, или пък и двете. Но така или иначе явно в случая няма значение - то се е видяло, че при човека е някъв друг проблема (с Неро-то или нещо от сорта).

ПП Ся кат' се замисля... май бяха Вербатим, ма не съм много сигурен...

Автор Щиpлиц (разузнавач)
Публикувано14.07.03 11:01

Що за глупости се изписаха тук? Помисли малко, и ще разбереш, че диска дали е RW, или нормален - си е все едно за писачката. Само че трябва и писачката да поддържа RW дискове. Старите рекордери не можежа да работят с такива дискове, и ефекта беше точно такъв - изхвърляха ги.

Имаш някакъв софтуерен проблем. Ще се запише диска, няма страшно. Само че не всички аудио-уредби могат да разпознаят RW дискове. Но това едва ли го пише на кутията им ;о) ще разбереш след като пробваш. И това важи само за уредбите, не за PC-тата.

В тази директория:

най-долу ще намериш линк към РАБОТЕЩА версия на Неро бърн, а малко по-нагоре е и текстовия файл със серииния номер. Най-удачния вариант е, да го ползваш като "Неро експресс" - този режим можеш да го избереш след стартиране, или да стартираш направо така от другата иконка в старт-меню-то.

Айде успех.

----------------------------------
помислих, хареса ми, помислих пак...

Тема Re: CDRWнови [re: Щиpлиц]  
Автор tsvet4O ()
Публикувано14.07.03 12:24

Добре де, какъв може да е проблема? Казваш софтуерен? Ще пробвам и с твоето Неро, марак че моето работи перфектно с CD-R!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.