|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема
|
Искам да разваля компютъра си!
|
|
Автор |
ASSASSlN (старо куче) |
Публикувано | 13.03.03 16:13 |
|
Служебния, де! Писна ми от него. Барака, която когато и да я изхвърлиш, все ще е късно!
Нямало пари за нова техника, нямало пари за туй-онуй. Злият гений у мен измисли! Трябва да го скапя тоя компютър, та да го сменят.
Та, значи, положението е следното. Компютърът е запечатан и няма как да имитирам някаква голяма повреда. Трябва ми, значи, някакво софтуерче, което да ми скапе безвъзвратно процесора и/или дъното, а ако може - всичко. Ако може - да замирише на изгоряло и да се вдигне пушек, а ако е възможно - да се подпали...

| |
Тема
|
Re: Искам да разваля компютъра си!
[re: ASSASSlN]
|
|
Автор |
Щиpлиц (разузнавач) |
Публикувано | 13.03.03 17:38 |
|
Според мене - няма да можеш да го подпалиш софтуерно, дори и да пишеш на командния промпт: "C:\> Go to smoke one cigarettes". Но пък можеш да скапеш BIOS-а така, че да не се събужда дънната платка. Ако си е стара машина, в сервиза най-вероятно въобще няма да им се рови за BIOS, и т.н. простотии, за да го съживяват. Така че просто си намери от Интернет една програма за Update на BIOS-и, и я пусни с НЯКАКЪВ файл да запише, нещо garbage, дето няма нищо смислено в него. Ако стане записа - гарантирам ти, че това няма да каже и "мъц" след рестарта...
П.П. Забравих да поясня - такива поражения може да направи и вируса "Чернобил", така че е малко вероятно да те обвинят, че си скапал нещо. ;о)
----------------------------------
помислих, хареса ми, помислих пак...Редактирано от Щиpлиц на 13.03.03 17:40.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Downhill (('~')) |
Публикувано | 13.03.03 17:44 |
|
Като нащракаш за 5 секунди 20 пъти копчето на POWER-a, и ще му видиш сметката. Може и мониторът за даде фира.
1 )+( l/l B () T l-l E ( T l/l G /-\
| |
|
Ако няма кой да те гледа:
Наклони го на, да речем, 45 градуса и пусни нещо, което да прави активно четене-запис. Твърдия диск ще се скапе по-бързо.
Satan`s Defloration Incorporated
| |
Тема
|
Re: No. 3-а
[re: ЛУД ПPЪЧ]
|
|
Автор | Beнko (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.03.03 15:01 |
|
Първо ми дойде на ум "чаша вода" ама ще се види че мокро. Дали няма да се получи същият ефект със спирт, ацетон или някой бързо изпаряващ се разтворител ?
| |
Тема
|
|
|
Автор | a3 (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.03.03 19:04 |
|
обяви го това някъде, в някой форум, по-добре не в БГ; напиши, че искаш да не може да се пусне и си дай IP-то (дано да е статично); спри антивирусната и firewall-а ако имаш и
все някой ще свърши работата.  
| |
Тема
|
[re: a3]
|
|
Автор |
Щиpлиц (разузнавач) |
Публикувано | 17.03.03 19:59 |
|
Т'ва е глупаво. Най-много да му сринат тъпия Windows. Единствено с подходящ вирус (Чернобил, и то ако е с платка, на която става) може да се повреди BIOS-а. Но за това не му е нужно да чака. Лесно става и с програмка за флашване на BIOS-а. За 1 минута работа, и повече дънната платка няма да знае от кой свят е изпаднала. Ще е нужен сервиз, който както вече споменах, едва ли ще се затормози за старо дъно, и ще тръгне да го съживява. Е, аз бих го направил, но се съмнявам, че ще стигне до мене тоя комп ;о))))
----------------------------------
помислих, хареса ми, помислих пак...
| |
Тема
|
наколко идеи
[re: ЛУД ПPЪЧ]
|
|
Автор | Гeнчo (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.03.03 03:02 |
|
Не, това няма да помогне. Моят диск вече трета година работи в това състояние и е направо кукуряк :))
Чернобил му е майката, ако дъното позволява.
Другото е да се изпуска умерено на пода, за да не личат външни поражение: изпуска се докато диша ... Поне по-голям диск ще дадат.
Ако си напишеш досовска програмка, която да превключва с голяма скорост графика с висока разрешаваща способност и текстови режим, може да успееш да пробиеш ТХО-то на монитора. Макар че може и по-лесно, ако му подадеш 220V на куплунга, и платката му си отива.
Всъщност с 220V или подобно може да опиташ по серийния вход, принтерския, клавиатурата. А най-добре е с кондензатор, зареден до високо напрежение, и разреждан по някой от входовете - имаш дозиран разряд, няма да остави следи от горене, а повредата е гарантирана (ама удължи входовете с жички и пипай по тях, за да не личат следите от разряда).
Абе изобщо за лоши неща само съвети искай :))
| |
|
Все още изчаквам мнения...
Хм, ще направя най-накряя някакъв коктейл "Молотов"...
Абе, мааму стара! На сина си купих оригинален Compaq, много по-добър от служебната ми барака. Да троши момчето, да блъска, докато му дойде времето за нещо по-добро... И за колко пари мислите? 400 лв. с мопитор и чисто нови клавиатура и мишка.
| |
Тема
|
Бреййййй
[re: Гeнчo]
|
|
Автор | hella (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.03.03 17:45 |
|
Това се вика компютър ново поколение - Alcoholic !!!  Впрочем с какво точно го заля??? 
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
|
|
|