|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Предавам се!!!!
|
|
Автор |
Cтepн (любопитко) |
Публикувано | 03.10.02 18:53 |
|
Програми, писани и РАБОТЕЩИ под Паскал7, в ДОС прозорец на 98СЕ при всеки опит да се стартират в ДОС прозореца на ХР дават грешка - "деление на 0". Самия Паскал се зарежда и управлява нормално, но стартираните в средата му програми дават грешката . Пробвах с Compatibility Wizard на ХР, но всуе.
Някой да има свежи идеи?
ПП:Ако не обяснявам коректно не ме разкъсвайте; не зная Паскал; щерка ми се мъчи да си пусне една курсова работа
"Всъщност мн.малко неща има,които наистина са невъзможни",мислеше сиАлиса
| |
Тема
|
Re: Предавам се!!!!
[re: Cтepн]
|
|
Автор |
Dockera (Хамалин) |
Публикувано | 03.10.02 23:40 |
|
Току що го извадих от архивите да пробвам при мен как е.
Постановката е същата - Turbo Pascal 7.0, XP SP1 и нямам никакви проблеми – работи като пушка
Единственото предположение което мога да направя е да пуснеш конзола с “command”, а не с “cmd”, защото има разлика между двете и тогава да пробваш
Може и щерката да е оплескала програмата 
"...Аз нищо не поисках,
тя нищо не узна..."
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Kpъr (непознат
) |
Публикувано | 03.10.02 23:44 |
|
pascal 7 na borland,
имат известен bug - на системи с pentium 200 или по-бърз блокират ако включват в себе си библиотеката crt
грешката е във функцията delay която отчита паузите.
има поправка за това,
един от вариантите който имам е програма която поправя готовите компилирани exe files
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Vladi (Фафлояд!) |
Публикувано | 04.10.02 01:29 |
|
Като за начало щерка ти да не ползва Crt :-)
Като продължение инсталирай някой от следните пачове:
Успех с курсовата работа :-)
Coming Back To Life (by Pink Floyd :-)
| |
Тема
|
ОТГОВОРИ
|
|
Автор |
Cтepн (любопитко) |
Публикувано | 04.10.02 17:28 |
|
- за Докера - и с command не ще . Програмката си е работеща, пробвана е на друг комп.
- за Кръг - да, правена е на стария ни комп, който беше 166МХц, а е пускана наскоро също на стара машина и си работеше.
- за Влади - И на двата линка ми дава, че страницата, която искам да отворя не е намерена . Тя успеха си го имаше миналата година, сега иска да я дава, та затова първо реши да си я пусне и зачовърка любопитството ми
| |
Тема
|
Re: ОТГОВОРИ
|
|
Автор |
OKL (*Mr. Nice Guy*) |
Публикувано | 04.10.02 17:37 |
|
проблема го има на по-бързите (разбирай съвременните) компютри, определено е това дето го казва Кръг.
Сега обаче не мога да изровя пача. Ако не си се оправил, др. седмица ще ти го сенд_на. Подсети ме.
Мъж без брада е като жена с мустаци
| |
Тема
|
[re: Kpъr]
|
|
Автор |
Kpъr (непознат
) |
Публикувано | 05.10.02 01:30 |
|
ами patcha който имам е доста малък, само 5кб изпълним файл,
вместо да пращам поща, по-добре да го кача, ето на този линк би трябвало да се тегли от българия:
оба4е, това поправя exe файла след като е готов, и аз нямам сега връзка към поправена библиотека която да поправя преди компилацията.
Редактирано от Kpъr на 05.10.02 01:39.
| |
|
Алгоритъм за намиране решение на проблема с "Run Time Error 200" /текста в кавичките можете да заменята с произволен друг, в зависимост от проблема/
1. отиваш на или някоя друга любима търсачка
2. в прозорчето дето се отваря пишеш /в твоя случай/ : turbo pascal run time error 200
3. изчакваш 2-3-4-5 сек / в зависимост от връзката/
4. натискаш на Първия още линк /в този случай е:
5. Ако не те мързи - четеш какво са обяснили хората, ако те мързи - направо си теглиш ПАЧ-а дето дават хората
6. В случай че не работи Първи линк, смени го с ВТОРИ и иди на т.4
П.С. Алгоритъма е тестван и дава 99% правилен резултат при правилно използване, автора не носи никакви морални или материални щети причинени или не от използването му
| |
|
Голямо благодарско и още по-голяма халба бира - пача свърши работата си и курсовата работа тръгна  
| |
|
Радвам се че сте се оправили. Наздраве 
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|