Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:23 17.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Софтуер
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Shell sa Windowsнови  
Автор SunnyRay ()
Публикувано18.06.02 23:25

Миналага година имаше такава тема - някой искаше да му се препоръча добър шел за уиндоус, имаше много отговори, но тогава не обърнах внимание, в момента обаче живо ме интересува. Предполагам какво може да е, но не съм сигурна , затова моля, който знае, нека ми каже какво е точно.
Благодаря

Тема Re: Shell sa Windowsнови [re: SunnyRay]  
Автор easy (мотаещ се)
Публикувано18.06.02 23:48

Директно бих ти препоръчал http://www.litestep.net/ - просто най-доброто за вин-а

за съжаление, има и нещо такова:

Status Overview (ie: What in the heck is going on?!)
Litestep.net was taken down in February for an overhaul. During this time a new team of web developers have assumed development responsibility from Jalist (the previous webmaster), and have been actively working on bringing Litestep.net back up.

The time-frame for relaunch is "When it is done".

стават и такива работи

Тема Re: Shell sa Windows [re: SunnyRay]  
Авторflea (Нерегистриран)
Публикувано19.06.02 00:08

zdravej, ami mislja che az bjah publikuval njakakva tema za win shell predi izvestno vreme, no naj-dobroto koeto otkrih ottogava nasam beshe windowblinds. to vsyshnost ne e shell ami prosto "oblicha" explorera s naj-razlichni kozi. moze bi lite step e naj-dobrij shell ot nekomersialnite... bjah otkril njakolko shareware programi koito hich ne bjaha zle, no njamashe aktualni krakove togava, taka che se sprjah na windowblinds. problema s nego za razlika ot shelovete koito zamestvat explorera e che vzima ot 5 do 10 mb ot rama... ne e osobeno praktichno, no ako ti e pisnal windows interfejsa trjabva da se prezalish.

Тема Re: Shell sa Windowsнови [re: flea]  
АвторSunnyRay (Нерегистриран)
Публикувано19.06.02 02:11

Точно такова нещо ми трябва, дето да замества експлорера. Моя компютър не го понася - забива ни в клин, ни в ръкав, когато се опитвам да отварям папки, когато съм в адд/рем програмс, няма значение, дали е натоварен с някакви процеси или не... истински проблем е да стигна до Control Panel. Сменях хард дискове, преинсталирах ту 98, ту 2000 - не помага, забива си ако не на първата папка, то на втората и то така, че трябва да се гаси от копчето. След като смених МSIE със Netscape, поне в Интернет проблема отпадна. Внимавам да отварям папки и стартирам приложения само с windows comander - решава донякъде проблема, но ми липсва менюто на десния бутон, преди всичко propertis... И все трябва да внимавам да не щракна върху My Computer, защото след това трябва да гася от копчето. Явно проблема е в конфигурацята, но не е ясно какво точно става. Ясно е само, че през експлорера системата забива, но ако го заобиколя - работи.
Благодаря ти, вече знам (надявам се ) какво да търся.

Автор flea ()
Публикувано19.06.02 19:37

predi kato tyrsih mnogo mi dopadna aston http://www.astonshell.com/
problema beshe che ne uspjah da namerja krack za nego... ako namerish neshto interesno obadi se!

Автор Dockera (Хамалин)
Публикувано19.06.02 22:08

В отговор на:

windows comander - решава донякъде проблема, но ми липсва менюто на десния бутон, преди всичко propertis...

Само да вметна, че дясното копче се натройва как да ти е!
Configuration/Operation-Mouse selection mode там даваш на Left mouse button (Windows standart) и вече ще си имаш стандарното меню - како в експлорера...

"...Аз нищо не поисках,
тя нищо не узна..."

Автор Majesty (Дивак)
Публикувано19.06.02 23:13

Да не би да ти е малко отделения swap? И между другото малко ме обърка със заглавието, защото в първия момент се сетих за линукския шел

Majesty:Обичам пички с къси полички

Тема Re: Shell sa Windowsнови [re: Dockera]  
Автор SunnyRay ()
Публикувано19.06.02 23:24

Това е супер, благодаря ти много ! Изобщо нямаше да се сетя, щото като сложих първоначално windows commander от носталгия по ДОС, и си карам по навик само с познатите клавиши... Ами сега, за сега, наистина май друго не ми трябва. (Експлорера в add/rem prog пък го заобикалям с един uninstaller...)
Сега мога да потърся нещо от споменатите по-горе и съответния крак само, така да се каже, за спорт

Към flea - ако намеря нещо, ще се обадя

Тема Re: Shell sa Windowsнови [re: Majesty]  
Автор SunnyRay ()
Публикувано20.06.02 00:20

Заглавието го взех от преди време пусната тема, както си беше дадено там. Също си представих линукски шел и затова не бях сигурна за какво точно става дума, само предполагах, ама сега, като се поразтърсих, видях, че термина много се използува...
Иначе, за отделения swap - на почти празен диск го оставих да се разпростира, не знам... Мислех, че причината е във видеокартата, ама филмите си вървят. После, като започна да забива на My Cоmputer или на всяка втора папка, която се опитвам да отворя, реших, че проблема е при обръщенията към диска... Обаче през windows commander всичко се отваря, чете, стартира без проблем. За интернета - с MSIE забива още на първата страница на dir.bg, например, в най-добрия случай - на третата, изобщо не мога да стигна мненията в клубовете. Преинсталирах различни версии 5.5; 6; 5 - няма промяна. И windowsa няколко пъти преинсталирах, и дисковете си форматирах - всичко да е на чисто - пак същото. А с Netscape - никакъв проблем.
Тези неща не ми се случваха, докато бях с NT 4.0, а сега, с 98SE и 2000, откакто смених ОС (или пък, да е дошло времето на нещо да се скапе). При това не го прави всеки път - има дни, през които ще забие след половин час работа (по-рядко), и такива, когато забива едва ли не веднага след включване (почти винаги) - т.е. няма стартирани никакви приложения, само при опит за разглеждане. Затова ми беше трудно да разбера, че като опре до експлорера, става белята. Голяма мистерия е, явно има някъде някакъв конфликт, ама какъв точно... ?! И добре, че все пак има алтернативно решение, че малко оставаше да тръгна да си подменям целия компютър.

Редактирано от SunnyRay на 20.06.02 00:21.

Автор KKP (??)
Публикувано20.06.02 00:47

Kakto te slu6am ako mi se varti ne6to iz glavata za RAM - skapana ili nesavmestimost sas danoto - probvai s druga RAM za da vidi6 dali pak 6te e taka

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.