Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:23 12.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Софтуер
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема WIN 98 & WIN 2K на един диск - има ли тънкости?нови  
Автор Fx (член)
Публикувано06.09.01 10:11

Здравейте
Скоро си купих по-голям твърд диск, разделих го на три части и сега искам да си сложа WIN 98 и WIN 2000. Тъй като до сега не съм инсталирал две операционни системи на един диск искам да питам тези които са го правили следното:
1. Има ли значение кой от двата Уиндоуса ще инсталирам първи - т.е. важна ли е последователността на инсталирането.
2. Има ли значение коя операционна система на кой дял от диска ще се инсталира - т.е. някоя от двете (WIN 98 или WIN 2000) изисква ли задължително да е на главният boot дял (С:) или няма никакво значение кой Уиндоус е на главния дял и кой на логическите дялове.

Благодаря ви предварително.

Тема Re: WIN 98 & WIN 2K на един диск - има ли тънкости?нови [re: Fx]  
Автор Пeтъp_ ()
Публикувано06.09.01 10:36

1.първо инсталирай вин98
2.за вин2000 няма значение на кой дял е,за 98 не знам дали е така
3.задължително ги сложи на различни дялове

Тема Re: WIN 98 & WIN 2K на един диск - има ли тънкости?нови [re: Пeтъp_]  
АвторJive (Нерегистриран)
Публикувано06.09.01 18:13

Vuzmojno li e uninstall na win 2000? Kak stava che ne moga da razbera kak. Imam Win 98 na C: a Win 2000Pro na D: drive

Тема Re: WIN 98 & WIN 2K на един диск - има ли тънкостинови [re: Jive]  
Автор Пeтъp_ ()
Публикувано06.09.01 18:24

prawish sistemna disketa ot win98,bootwash ot neya i pishesh "sys c:",sled towa bootwash ot harda i iztriwash wsichko na D: ,ako si formatiral D: na NTFS moje bi shte tryabwa da polzwash Fdisk za da go oprawish

Автор taz (непознат )
Публикувано06.09.01 19:21

На служебния компютър (беше пълна бракма - K6-2 333 / 64 MB RAM) дълго време имаше 95 SR2.1 - "чудесен" малък-мек Windows, заради легализации го смених с 98 SE и започнаха проблемите. По късно го поднових с МЕ. Известно време беше добре, но и той тотално се скапа. Писна ми, турих още 64 MB и направих копие на всичките си документи и качих на същия дял 2000 с FAT32 в отделна папка, разбутах тук-там (указах му къде какво има) и заработи ЧУДЕСНО!!! Дори ГОЛЯМА част от инсталирания преди софтуер работеше без проблем. CorelDRAW 9.0 дори работеше по-бързо, 3DS MAX направо чудесно. Забравих за МЕ. По едно време ми се искаше да поиграя и направих поредния опит да пусна МЕ - изненада работеше като че ли не се е случило нищо. На практека видях, че е почти безпроблемна работата на 98/МЕ и 2000 на един диск на един дял.

Автор new (новак)
Публикувано06.09.01 21:03

Ne ti preporachvam da slagash na edin disc dvata Windows-a. Imah i dvata dosta vreme na moja disk. Parvo si instaliraj Win98, zashtoto ako instalirash parvo Win2K posle Win98 ti zatriva bootmenuto deto si go pravi Win2K. Osven ako ne reshil da instalirash Win2k-to pod NSFT, togava Win98 izobshto ne vijda djala i predpolagam che reda na instaliraneto nema znachenie, no ne sam siguren v tozi sluchai. Tova po instalaciata!
Ta iskah da ti kaja che Win98 na 3 pati totalno mi zatrivache Win2k nepopravimo. Redovnija nomer beshe kogato iztrija neshto pod Win98 da izprazvam Recycle Bin pod Win2k. Prosto Win98 ne e za sajitelsvo s druga OS. A i HDD to ti stava tesno ponekoe vreme. Kolkoto do Uninstall, nema problemi da zatriesh edinia Win ot drugia.

Тема Re: WIN 98 & WIN 2K на един диск - има ли тънкости? [re: taz]  
Автор Goose (Patka?)
Публикувано06.09.01 21:47

V zavisimost ot software koito polzvash moje da se poluchi pulna boza, pri instalirane na edin dial i 2K i 9x ste polzvat obst folder "Program files" .....

Тема Re:за FX-98&2K на един диск - има ли тънкости?нови [re: Goose]  
Автор 1OOnikz® (Unlisted)
Публикувано07.09.01 01:58

този отговор всъщност е за FX:

ако се оправяш с езика на равнище 4ти клас нямаш нужда от тънкости...
ако не го инсталираш на чист диск,който и друг Win да имаш,задължително трябва да е на С:,понеже не можеш да го инсталираш на която и да е друга буква.след това си слагаш диска с 2к и чакаш да тръгне,после следваш инструкциите и му казваш на кой дял да се инсталира. както казват и другите колеги,по-добре е на отделен дял отколкото на 1 заедно с дригия прозорец. ако не искаш да ти се вижда дяла с 2к от другият дял го форматираш с NTFS,аз лично бих ти препоръчал да го направиш на FAT32,поради ред причини,които няма да изброявам тук.
и кога ще поочнете да проверявате малко по назад за подобни неща???

айде бъди здрав и не се впрягай много,че нещо сте много чувствителни на последък...

100nikz®

Редактирано от 1OOnikz® на 07.09.01 02:04.

Тема Edno kratko savetche.нови [re: new]  
Автор[MCU]m6 (Нерегистриран)
Публикувано07.09.01 02:42

Hi. Mi moia savet e kum teb i vsichki koito sa v takova polojenie da instalnesh purvo 98csata v D: to a posle 2000 v C: to. I ako si maniak na Security go napravi na NTFS c: to .
Tova beshe

Тема Re: Edno kratko savetche.нови [re: [MCU]m6]  
Автор 1OOnikz® (Unlisted)
Публикувано07.09.01 03:40

без да се обиждаш, първо,няма никаква логика в това,после,много ме съмнява някога да си го направил успешно...

100nikz®

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.