Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:25 12.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Софтуер
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема WINNT 4.0 Installнови  
Авторbob (Нерегистриран)
Публикувано18.08.01 08:26

Nqkoi ako e instaliral winnt4 neka da pomogne!
Az sam go instaliral no toq pat ne stana.
Puskam si setupa pravi 3 disketi kopira nujnita failove i kato zaredq ot disketite
sled otkrivaneto na hardware mi izkarva saobstenie tce ne moze da otkrie failovete za instalaciqta.Recoh si tce nt 4 ne razpoznava fat32 sazdadoh nov dql fat16
ukazah na setupa da kopira filovete tama ama pak sastata rabota.

Тема Re: WINNT 4.0 Installнови [re: bob]  
Автор Downhill (потрошен)
Публикувано18.08.01 15:19

Дялът C: (основният) трабва да е на FAT16 ЗАДЪЛЖИТЕЛНО или на NTFS. No ako e na NTFS, рискуваш да имаш проблеми при достъп под дос или вин95/98. То за това си има драйвери, ама за да ги зареди NT-to трябва самото то преди това да се зареди - кръгът се омагьосва :)

Не се доуточних - NT ne razpoznava FAT32. Samo sled instalacia на драйвер го чете (пак за омагйосания кръг).

по-бързо, още по-бързо... изгорях

Редактирано от Downhill на 18.08.01 15:36.

Тема Re: WINNT 4.0 Installнови [re: Downhill]  
Автор Vladi (необразован)
Публикувано18.08.01 22:16

освен това несървиспакнат-NT4 май не се справяше с дискове по-големи от 8 Gb

Moira Anderson eat your heart out

Тема Re: WINNT 4.0 Installнови [re: Vladi]  
Автор DAMON (минаващ)
Публикувано18.08.01 23:42

Задлжително дяла C: трябва да ти е FAT или NTFS за да може изобщо да започне инсталацията. Моят съвет е да започнеш да инсталираш NT-to от доректория i386/winnt.exe не се занимавай с дискети! Веднага след това ще те попита къде са инсталационните файлове и готово! И не забравяй да си пуснеш кеширането на дисковете със smartdrv.exe че иначе има да чакаш...

Keep Walking

Авторbob (Нерегистриран)
Публикувано21.08.01 08:07

Taka i ne uspqh da go instaliram a mi davashe vse nqkakvi glupavi greshki tce ne moje d aprodalji instalaciqta.Qvna se drug problem :sled mnogoto opiti nesho mi se obarkaha dqlovete na diska.
Vsitcko si raboti no partitition magic dava nqkakvi greshki i ne se puska.
Negoviq savet e da formatiram i ... da mu eba ....
Ako nqkoi znae nqkakva program za toq problem neka kaje.

АвторPhilip (Нерегистриран)
Публикувано21.08.01 23:20

Прочетох дискусията до момента... Не даваш достатъчно информация.
Преди всичко, кажи какви са ти дяловете, как си ги подредил, кое за какво е и каквото още се сетиш.

Съвета на PM да форматираш не е никак лош, понякога така може да стане даже по-бързо.

поздрави
Philip

P.S. - имай предвид и това, че NTFS 5 (т.е. на Win2K) има някои разлики от NTFS на Win NT 4. Не винаги са съвместими.

Автор Downhill (потрошен)
Публикувано21.08.01 23:55

Пфу - токът спря... Ама това е друга тема. Гледам, че вече се е появил и подобен постинг, но така и така го писах по обяд...

Необходимо е да дадеш повече информация:
Колко дяла имаш на харда, какви фатове са, на кой дял – каква операционна система е инсталирана, колко ти е голям харда и биос-ът поддържа ли този размер, поддържа ли и бутване от CD.

Ако инсталираш от директорията с инсталацията (т.е. не бутваш от CD-to) значи стартираш файла winnt.
Ако ползваш опцията /b, ще си спестиш дискетите (пъхни едно , после 2, 1, 3,,2,3,1,2,1,2,3,........ бавно и досадно)
winnt /b решава този проблем.

Освен това обясни при инсталацията къде какво си казал да се копира. Също така напиши цифром колко ти е голям дялът C:, понеже не трябва да е повече от 2 гигабайта (грубо) ако е FAT16. (аз съм правел под NT дял на FAT 16, който обаче е бил доста по–голям от границата на двата гигабайта, за това питам колко точно ти е C: )

Чао, и не форматирай още

по-бързо, още по-бързо... изгорях

Тема Re: WINNT 4.0 Installнови [re: Downhill]  
Автор DAMON (минаващ)
Публикувано22.08.01 00:56

win NT може да поддържа FAT със 64 KB клъстери но не знам дали ако го форматираш така с PM ще иска да се инсталира. пък и това няма отношение много към въпроса...

Keep Walking

Тема Re: WINNT 4.0 Install (mnog dalgo...)нови [re: bob]  
Автор Goose (Patka?)
Публикувано22.08.01 23:28

Po princip bootable diala na NT-to (a i ne samo na nego) triabva da e pod cilindyr 1024. V tvoia sluchai poneje ne moje da se opravi s FAT32 kachva temp files na purvia mu dostypen dial .... i ne moje da bootne posle ot nego.

Тема Aide tcakam pomostнови [re: bob]  
Авторbob (Нерегистриран)
Публикувано27.08.01 08:40

Kakvo stana , kajete kak da go instaliram toq WinNT 4.0

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.