|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
ОЗД и ОСЗ
|
|
Автор | * (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.09.08 19:06 |
|
Да питам и аз - та става дума за децата настанени в семейства на близки по член26 отЗЗД След навършване на 18г мярката за закрила на тези "деца" отпада - ясно(вече са пълнолетни), въпросът за подпомагането на тези деца е пешен ясно в ЗСПД, ако са учащи се и живеещи в семейството - продължават да взимат детски!
Както винаги обаче нещата не са ясни по отношение на ППЗСП и Наредбата???
След като продължават да учат, но пък от друга страна, те не са в тези семейства - имате ли такива случаи - наясно съм с дадените указания, но пък ще ми е интересно да разбера как процедирате?
| |
Тема
|
Re: ОЗД и ОСЗ
[re: *]
|
|
Автор |
KaтИ. (мама) |
Публикувано | 21.09.08 15:09 |
|
Правим социална анкета в свободен текст, в която отразяваме, че детето продължава да учи и все още се отглежда в семейството на близките, поради което начисляването и изплащането на помощите продължава.
| |
Тема
|
[re: KaтИ.]
|
|
Публикувано | 21.09.08 19:41 |
|
:) ОК. Благодаря.
Добре щеше да бъде ако някъде в ППЗСП - се споменаваше нещо за тези деца (не само някакъв % )социална анкета в свободен текст - и свободен текст е ( не ползвате ли обраците за соц. анкети, или самото описание имаш в предвид)
| |
Тема
|
|
|
Автор |
KaтИ. (мама) |
Публикувано | 22.09.08 14:17 |
|
За анкетата в свободен текст - имах предвид за продължаване подпомагането по чл. 7 от ЗСПД.
За ППЗСП ползваме стандартните бланки.
| |
Тема
|
|
|
Автор | tuxli4ka (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.09.08 13:12 |
|
Как ще продължите подпомагането по ППЗЗД след навършване на 18-годишна възраст, след като ЗЗД урежда правата на децата, а дете е всеки до 18-годишна възраст. Аз отговарям за тези деца и прекратявам подпомагането. Имали сме доста такива случаи, както и проверки и е отчетено, че работим правилно.
| |
|
Според ППЗСП децата, които учат средно до навършване на 20 г. се считат в състава на семейството.
| |
Тема
|
|
|
Автор | tuxli4ka (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.09.08 17:21 |
|
Едното и другото нямат нищо общо - каква е връзката между възрастта на детето и дали е член на семейството. Смесвате ЗСПД със ЗЗД - ППЗЗД.
| |
Тема
|
[re: tuxli4ka]
|
|
Автор | 4579 (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.09.08 21:34 |
|
Ами в случая никой не говори за ЗЗД или ППЗЗД, а за ЗСПД, ППЗСП и Наредба РД-07-5.
| |
Тема
|
|
|
Публикувано | 25.09.08 08:42 |
|
От много отдавна си мисля, че тази нашата система е АБСУЛЮТНО СБЪРКАНА!
Как е възможно в една дирекция - с два отдела - да има такова разминаване в законите! Пълен АБСУРД!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
KaтИ. (мама) |
Публикувано | 25.09.08 11:25 |
|
О, то само това да беше. А когато се взема преценка да се настани дете при близки, знаеш ли какво е? Колегите от ОЗД пишат, че дядото работи на частно и изкарва по 400 лв. примерно и може да гледат детето. В същото време бабата и дядото кандатстват за отопление и колегите от ОСЗ пишат, че са трайно безработни, без доходи и се наждаят от подпомагане. Мда...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|