|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
ИНТЕГРАЦИОННИ ДОБАВКИ
|
|
Автор | CRAZY (Нерегистриран) |
Публикувано | 31.01.07 11:37 |
|
Уважаеми колеги.Имам няколко въпроса,свързани с интегр.добавки по чл.25 и чл.29.Ако лице с увреждане ползва безплатна карта за градски транспорт ,издадена от съответната община ,сдружение или фондация,има ли право на чл.25 от ППЗИХУ? Ако лице с увреждане има рецептурна книжка заверена от НЗОК,но лекарствата не се реимбурсират по ЗОК или лекарствата са 100 % безплатни,то лицето има ли право на добавка по чл.29?Задавам въпросите не защото не съм наясно , а защото до вчера 30.01.2007 год. указанията бяха следните:ползва ли лицето преференции на друго основание-няма право на добавки по чл.25 и 29!От днес 31.01.2007 год.получихме коренно различни устни/по телефона/указания, и те са "Задръжте,не спирайте интеграц.добавки,защото чакаме още допълнителни указания!" До кога ще изчакваме? Почти всеки соц.р-к има в района си по около 500-700 инвалида.Почти всички са си подали МД за добавките,съответно сме издали заповеди за отпускам или отказвам и сега ...СТОП! Ще очаквам отговори от различни ДСП ,ако естествено имате време.С уважение -един соц.р-к от Варна.
| |
Тема
|
Re: ИНТЕГРАЦИОННИ ДОБАВКИ
[re: CRAZY]
|
|
Автор | тeт (Нерегистриран) |
Публикувано | 31.01.07 23:08 |
|
във връзка с интегр. добавки, ако в социалната оценка пише ,че е със срок до 22.01.2010 то на заповедта като крайна дата коя дата пишете:22.01.2010 или 31.01.2010 ?
| |
Тема
|
[re: тeт]
|
|
Автор | SUNNY (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.02.07 08:21 |
|
Срок до 22.01.2010 г.означава,че трябва да се начислят интегр.добавки само за 22 дни от м.януари на 2010 год.Не ми е ясно как ще изчислим добавка само за 22 дни-това е пълна глупост.Дай срок на молбата до 31.01.2010 год.,а пък през 2010 год.я камилата ,я камиларя.Кой знае какви промени ще има тогава?!
| |
Тема
|
|
|
Автор | няkoй (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.02.07 14:41 |
|
И при нас е така;казано ни е да спазим изискването за наличие на зав.от РЗОК здр.кн.,за да отпуснем чл.29;лекарят издал удостоверението в два екз. си носи отговорността;колкото до чл.25 - ние нямаме притеснения,т.к. няма възможност за др.законово основание,с изкл.на ветераните от войната и военноинвалидите
| |
Тема
|
|
|
Автор | social (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.02.07 17:51 |
|
| |
Тема
|
[re: social]
|
|
Автор | Cokpaт (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.02.07 21:49 |
|
Колега, помоща се спира от 1-во число на месеца следващ приключването на срока на оценката. Следователно, ако срока на оценката е 5год.от 22.01.2007год., означава, че социалната добавка ще бъде отпусната до 31.01.2012 год.Не разбирам какво те притеснява? Няма месечна помощ по никой от действащите закони, която да се изчислява за част от дните на месеца. Това е моето мнение.
| |
Тема
|
[re: Cokpaт]
|
|
Автор | tet (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.02.07 00:18 |
|
Понеже аз съм от скоро в дирекцията и напусках няколко заповеди, като за крайна дата писах срока на соц. оценка, а не крайната дата на месеца и искам да знам това грешно ли е?
| |
Тема
|
[re: tet]
|
|
Автор | aз (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.02.07 16:48 |
|
Да грешка е.
| |
Тема
|
[re: aз]
|
|
Автор | Cokpaт (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.02.07 23:01 |
|
Колега, ти си от скоро, но не разбирам как ти си издал заповедите? Защото според мен обработващия молбата прави предложение, а директора или натоварено със заповед от него лице подписва заповедта. Та се питам къде са тези твои колеги с по-висок администратинев ранг да те поправят и помогнат вместо да търсиш помощ извън своята Дирекция. Не че последното е престъпление, но явно при Вас липсва колегиалност, което не е много добре. Слава богу, при нас си обсъждаме съмненията и всеки казва своята позиция за да се спрем на някакво становище и да го прилагаме всички. В такива случаи шефа поема отговорността и се разпорежда /в края на краищата нали той подписва заповедта/.
| |
Тема
|
[re: tet]
|
|
Автор | ти (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.02.07 07:46 |
|
Не мисля ,че е грешно. Като си посочил датата, на която изтича срока на оценката си спазил формално текста от последните изменения , че подадената молба е в сила до изтичане на срока на оценката . Друг е въпроса дали при изготвянето на оценките не трябва този срок да се определя както при телковите решения , до първо число на месеца в който е направена оценката. Колкото до начисляването Сократ е прав. И за ЕР пишем срок до1-во число на даден месец , но се начислява за целия. И 22 и 31 да посочиш ще се направи начисление за целия месец. Питай все пак и началниците , те ще ти подпишат заповедта. А и би трябвало всички в дирекцията да работите по един начин , а мненията както виждаш са различни .
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|