|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
еднократна помощ за първокласник
|
|
Автор | debi (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.08.06 15:16 |
|
вече няколко пъти ходя в соц.подпомагане в нашия квартал и все ми отговарят,че чакали някакви указания и не приемали молби....бихте ли ми отговорили дали е така и кога ще започне приемането на молбите?то почти дойде 15 септември
| |
Тема
|
Re: еднократна помощ за първокласник
[re: debi]
|
|
Автор | sisi (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.08.06 18:35 |
|
На мен същото ми отговориха,дори ми казаха да проверя направо през септември.Дали това е така?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
soc.rab.3 (непознат
) |
Публикувано | 23.08.06 20:37 |
|
"Тази година семействата, чийто деца са записани в първи клас на държавно или общинско училище ще получат еднократно целева помощ под формата на социални инвестиции, като по-гъвкава форма за подпомагане при отглеждането на деца за сметка на държавния бюджет.За учебната 2006/2007 г. еднократната помощ за първокласниците ще бъде предоставена под формата на стоки – облекла и обувки, а именно: топло зимно яке, спортен комплект от две части с качулка, тениска и спортни обувки"-из сайта на МТСП.
| |
Тема
|
[re: soc.rab.3]
|
|
Автор | мвнмн (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.08.06 20:50 |
|
А в молбата майките ще заявяват ли кой номер обувки и дрехи носи детето?
И кой му е любимият цвят, и какъв модел харесва, ако може като есктра...
| |
Тема
|
[re: мвнмн]
|
|
Автор |
soc.rab.3 (непознат
) |
Публикувано | 23.08.06 21:09 |
|
Нямам идея.В момента се създава организацията.Може да се наложи и децата да се водят за да им се вземат мярките.Със сигурност на соц.робите ще им се наложи да разтоварват камионите с пакетите,а може би и да окомплектоват,защото пакета ще бъде от различни производители.Абе да не ви пука!До преди пет години раздавахме кашони с храни и ги мъкнехме като хамали,че сега едни дрешки ли ще ни стряскат.Важното е ,че Министерството ни бележи успехи.И ние сме доволни -благодарят ни хората периодично.За клиентите-работата е ясна-те са си перманентно недоволниВажното е, от Министерството/ може би /пак да ни благодарят
| |
Тема
|
|
|
Автор |
soc.rab.3 (непознат
) |
Публикувано | 23.08.06 21:17 |
|
Няма смисъл да ходите преди 15.09.След началото на учебната година си вземете от училището удостоверение,че детето ви е първоначално записно в първи клас.По спомен от миналата година-този вид помощ се изплаща в периода 15.09.-15.12.т.е в рамките на три месеца и този срок е регламентиран с нормативен документ,а не е прищявка на работещите в службите за соц. подпомагане.
| |
|
ЦИТИРАМ ППЗСПД
"Чл. 31. (Нов - ДВ, бр. 93 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) (1) Еднократна целева помощ за ученици се отпуска въз основа на молба-декларация по образец, утвърден от министъра на труда и социалната политика.
(2) Към молба-декларацията по ал. 1 се прилагат следните документи:
1. удостоверение за брутните месечни доходи на семейството за последните 6 календарни месеца, предхождащи месеца, през който е подадена молба-декларацията - за лицата, работещи по трудови или по служебни правоотношения;
2. УДОСТОВЕРЕНИЕ, ЧЕ ДЕТЕТО (ДЕЦАТА) Е ЗАПИСАНО В ПЪРВИ КЛАС НА ДЪРЖАВНО ИЛИ ОБЩИНСКО УЧИЛИЩЕ, ИЗДАДЕНО ОТ СЪОТВЕТНОТО УЧИЛИЩЕ;
3. копие от заповед на директора на дирекция "Социално подпомагане" и/или решение на съда за настаняване на детето в семейство на роднини, близки или в приемно семейство по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето (в случаите по чл. 10а, ал. 4 ЗСПД);
4. удостоверение за раждане на детето (за справка);
5. лична карта (за справка)
Чл. 32. (Нов - ДВ, бр. 93 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Еднократната целева помощ за ученици се изплаща през месеца, следващ месеца, през който е подадена молба-декларацията. ..."
Никъде не пише, че молбата се подава в началото на учебната година /не са се сетили да го упоменат/ Логически погледнато молбата може да се подава след като детето е записано в първи клас, а то може да е записано и през месец май. Тълкувам закона и правилника, а указанията им (ако има такива) за мен остават в графата "Без коментар!"
Никаква логика, да се откаже прием на молба, ако е придружена с гореизброените документи. Това е гавра с хората. Ето защо те си изкарват гнева върху соц. работници!!!!
Грешно тълкуваш понятието срок на погасяване. Той означава, че ако майката подаде молба за първокласника през месец август и помощта и е отпусната, то тя трябва да си вземе парите /ха, ха/или дарените ненужни дрешки, които може и да не и харесат/ до края на номври, щот ако не ги вземеАСП ще си ги чукат от главата. Ама не и дават да си подаде, заради чл.32, хахаха
Извинете ме, ама голяма простотия са измислили с тези дрешки. Дано го отменят, че познайте кой е м/ду чука и наковалнята?
| |
|
Жалко, че нямам първокласник! Иначе щях да го запиша през месец май, а през юни да отида със свидетел да си подам молбата с всички нужни документи и ако ми откажат прием и не ми дадат входящ номер, да ги съдя.
Ако ми я приемат и откажат, пак същото
Ако ми я приемат и ме мотаят няколко месеца - все ще ги съдя, щот това заслужават "умните глави". .
| |
|
Вероятно си права.Просто споделих миналогодишен опит,без претенции.
Ама яко си се нахъсисила!
Трудно ми беше до момента в който си позволявах да разсъждавам.Около две години след постъпването ми в системата разбрах,че никой не иска от мен да мисля.ГАДНО е ,но е така.Действаш по указания ,пък били те и тъпи.Това е положението.Може да звуча мижитурски,но нищо не съм постигнала с голямата си уста.
За сроковете си права .Пък за дрешките си още по-права.Дупце да ни е яко с тези простотии и с дрехите ис поредноста
| |
Тема
|
Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ
[re: endrofini]
|
|
Автор | iii (Нерегистриран) |
Публикувано | 24.08.06 23:47 |
|
Войнова направо е почнала да ги реже в сайта - подивели са от упреци вече в МТСП мухахахахаха.
p.s.
за справка виж отговора в рубриката "семейни помощи за деца" от 23.08.2006 на някаква госпожа, която е писала с големи букви (забравих и името и не ми се рови)
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|