Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:30 17.07.25 
Взаимопомощ
   >> Социални дейности
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема За помощитенови  
Автор AniAni (непознат)
Публикувано02.08.06 15:01

Здравейте!
Току що се връщам от Социално подпомагане много разочарована

Знчи,отивам вчера да си взема заповедта за детските надбавки и като видях колко ромки чакат за помощи разни и понеже аз съм разведена и безработна имам 1 дете,реших да попитам какви документи трябват за тези помоши....един много любезен служител/което ме учуди/ми обясни че трябва да съм регистрирана в Бюрото по труда,да нося документ за развод,издръжка,че детето учи...И така,днес с всички тези документи отивам аз там ,попълвам една молба-декларация,служителката я разглежда и се ококорва към мен и пита:Вие получавате 100 лв. издръжка и искате помощи от нас?!?
Казвам:ДА.ТЯ МИ КАЗВА ЧЕ АЗ НЯМАМ ПРАВО ДА ВЗЕМАМ ПОМОЩИ ,ЗАЩОТО ТОВА Е МНОГО ВИСОК ДОХОД-118 ЛВ.Т.е. детето няма право сега,а и аз след 6 месеца подписи също нямам шанс.
Та въпроса ми към вас е,това наистина ли е така,по някакви проценти се изчислявало и аз с този доход нямам право на помощи?Някъде прочетох,че над 140 лв. ако е дохода тогава нямаш право.
Ще ви бъда благодарна,ако ми отговорите и ме посъветвате какво да правя

Тема Re: За помощитенови [re: AniAni]  
Автор ilik123 ("ИО")
Публикувано02.08.06 16:08

Ако вие имате 6 месеца регистрация в ДБТ:
Ако детето е до 3 год диференцирания минимален доход за вашето двучленно семейство е: 107,25 лв.
Ако детето е по-голямо и учащо, ДМД е: 96,25 лв.
Ако надвишавате този посочен доход, вкл.издръжката и детските, то помощ не ви се полага.
Ромите се редят на тълпи, защото раждат "като за световно".За тях децата носят доходи.Колкото повече деца-толкова повече пари от държавата!Такава е социалната политика на Държавата ни!Стимулира ромите да раждат.

.....

Тема 96.25 е ДМДнови [re: ilik123]  
Автор endrofini ()
Публикувано02.08.06 16:13

Според мен, ДМД е 96,25.
Щото в постинга си е писала, че са и искали бележка от училище,
предполагам, че детето е по голямо и учи.!
Държавата стимулира всички еднакво да раждат деца, но
само ромите го правят.

Тема Re: За помощитенови [re: AniAni]  
Авторusmivka (Нерегистриран)
Публикувано02.08.06 16:17

Съжалявам много мила госпожо,но нещата наистина стоят така.Аз като социален работник понякога също не съм съгласна с много неща ,но нали знаете,че има закон и правилник,който трябва да спазваме.Просто искам да кажа ,че колегите са прави и това ,което са Ви казали наистина е така.Желая Ви от все сърце да успеете да си намерите работа и да не се редите на опашката при нас.Късмет!

Тема Re: 96.25 е ДМДнови [re: endrofini]  
Автор AniAni (непознат)
Публикувано02.08.06 16:19

А детето ми няма ли право да получава някакви помощи?
За мен разбрах,че трябва да минат 6 мес.като безработна.

Значи,излиза,че аз не трябва да имам никакви доходи,за да получавам помощи?!

Даже и за енергиини помощи ли не се вписвам?

Тема Re: 96.25 е ДМДнови [re: endrofini]  
Автор ilik123 ("ИО")
Публикувано02.08.06 16:20

Да, защото ние неромите не гледаме на децата като източник на доход, а се грижим за тях, както би трябвало да се грижи всеки родител (дори и ром).Преценяваме, че доходите в семейството ще стигнат за грижата на 1 дете и раждаме едно.Ако има доходи за 2 деца ще родим 2.Някой може и да рискуват и да родят и трето..., но дотам!А ромите....!?

.....

Тема Re: За помощитенови [re: usmivka]  
Автор AniAni (непознат)
Публикувано02.08.06 16:24

Благодаря ти usmivka,но не е правдиво това!!!!
А служителката така се ококори и изгледа и ми натъртва тия 100 лв. издръжка,които вземам за детето ми,че все едно пишеше 1000....едва ли не,на Рокфелер дъщеря съм.....

Искам да ме посъветвате,ако отида в дирекцията ви при някой началник ,какво ще стане,ще ми обърнат ли поне внимание?

Направо така съм нахъсана днес,заради тези разкарвания,че.....незнам

Тема Заплатитенови [re: ilik123]  
Автор endrofini ()
Публикувано02.08.06 16:25

на социалните работници няма да стигнат и за едно, ако
питаш мен, ама ....

Съгласна с теб! За съжаление е така.

Абе те нямат ли някакъв майчин инстинкт, чудя се?

Нали за инстинктите не се иска разум?

Тема Re: 96.25 е ДМДнови [re: AniAni]  
Автор ilik123 ("ИО")
Публикувано02.08.06 16:27

За помощи за отопление границата на дохода за семейството е: 170,50лв.Така че ще влезете.Но ако имате вече 6 месечна регистрация в ДБТ.Но трябва да отговаряте и на други условия.Нищо не казвате за жилището в което живеете!?Чие е?От колко стаи се състои?И т.н.
Не можем да делим помощите на:"за детето" и на "за мен".При нас вие сте семейство и доходите са ви общи!

.....

Тема Re: 96.25 е ДМДнови [re: ilik123]  
Автор AniAni (непознат)
Публикувано02.08.06 16:29

Да,те щото ромите нямат пари,ама хич....ето,днес циганката чака вътре,отвън "съпругът"/е,сигурно не и по документи/,чака с 2 кила злато по него....и нямали пари

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.