Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:31 13.07.25 
Взаимопомощ
   >> Социални дейности
*Кратък преглед

Тема Открийте десетте разлики...  
Автор coц.paб. (нетитулована)
Публикувано07.08.06 16:39

Имам познат в Ajilon - контрагент на HP за новоизградения център в България. Знаете я фирмата HP, поне сте виждали знакът й да се показва, като си включите компютрите.
Тукашния център функционира сравнително отскоро. Встъпителното обучение е 3 до 6 месеца - нищо, че си има съответното образование, стаж и опит. Обаче хората искат да имат квалифицирани, грамотни служители.
И какво научавам днес? Имали събрание. А защо? Защото имало подадени молби за напускане. И как реагирало ръководството? Пратило хора от Човешки ресурси да разговарят с персонала и да разберат какви са проблемите и защо искат да напускат. Изслушали ги внимателно и всичко си записали. Дали ще изпълнят всичките им желания, не знам. Но поне една част със сигурност.
Попитах от какво са били недоволни. И узнах, че освен от временния график, част от оплакванията са примерно от това, че помещението не се вентилира нормално, че за разлика от другите подобни центрове по света или съседен офис кафе-машината е със стотинки, а не безплатна...

Открийте десетте разлики. И преди да кажете, че компютърните специалисти са глезльовци с прекалени претенции (защото очаквам да ви мине тази мисъл през ума), помислете - дали те са глезльовци или ние сме изгубили всякакво достойнство на квалифицирани специалисти?

Тема Re: Открийте десетте разлики...нови [re: coц.paб.]  
Авторend (Нерегистриран)
Публикувано07.08.06 18:20

При напускането ми от една голяма фирма преди доста години трябваше да попълня анкетен лист за причините поради които напускам, а дали са ги анализирали не знам?

Ако в АСП се въведе нещо подобно не знам какъв ще бъде ефектът и въобще дали ще има такъв?

Щом в другите фирми може да се вземе цялата годишна отпуска, а в АСП се изчислява и се дава за месеците които си отработил до момента, означава че се очаква служителят/работникът да напусне всеки момент (защо ли?) и за да не се минат не се дават другите дни за годишната отпуска накуп или поне на два пъти за по голям период за да се отпочине нормално. Остават за следваща година.

Но може ли въбще да се вземе въобше отпуска щом има служители с не използавани отпуски от преди 2/3 години.

Хайде чао и приятна почивка.

Тема Re: Открийте десетте разлики...нови [re: end]  
Автор KaтИ. (мама)
Публикувано09.08.06 22:56

....в АСП се изчислява и се дава за месеците които си отработил до момента, означава че се очаква служителят/работникът да напусне всеки момент (защо ли?) и за да не се минат не се дават другите дни за годишната отпуска накуп или поне на два пъти за по голям период за да се отпочине нормално. Остават за следваща година....
Не знам при вас как е, но при нас няма ограничение за размера на отпуската-можем да си ползваме и цялата наведнъж, ако се наложи.

Тема Re: Открийте десетте разлики...нови [re: KaтИ.]  
Автор11 (Нерегистриран)
Публикувано10.08.06 15:45

а сега като очаквате преназначенията си

излизате ли в отпуска. то човек не може да се отпусне да иде на море , защото не знае кога в един момент трябва да се връща , за да се подписва .....

Тема Re: Открийте десетте разлики...нови [re: coц.paб.]  
Авторпoтъpпeвшa (Нерегистриран)
Публикувано10.08.06 18:10

Не те не са глезльовци,а ти .Хората създават брутния доход,а ти го харчиш,че си инедоволен - все не ви стига,нали сте много отбрани.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.