|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
|
Колеги,откривам тема съкращения, защото май всичке се вълнуваме от това. Това което аз знам на този етап е следното:
Съкращения ще има главно в малките ДСП-та. Това се обуславя от промени в Закона за социалното подпомагане,а именно обхвата на ДСП-тата не е както сега по общини, а министъра определя коя ДСП за кои общини отговаря.
На следващ план се говори за съкращения на РДСП, като начало само на незаетите щатове, а в последствие оставане само на 6 РДСП-та както са по зони за икономическо планиране.
Ако вие знаете друго, моля допълвайте!
| |
|
Здравейте! Знаете ли за критерии, по които ще се закриват Д "СП"-та? Брой население, брой лица на социално подпомагане и др.
| |
|
1.Брой население;
2.Брой на социално подпомагане;
3.Брой на жалби и сигнали;
4.Политически фактори;
Последното е доста важно,там където извадят лоби ще останат, там където не си заминават. Все пак знаем как е в АСП,
| |
|
работя в малка дирекция и се питам нима ще ни изгонят дали няма да ни насочат към по големите такива
възможно ли е да изгонят така все пак и ние маме опит учили сма за това какво ще става
| |
|
Я да ви питам някой има ли инфо какво ще стане с наетите по май беше посдтановление №66 на МС /нещо не съм сигурна за номера/ ,моя много близка работи по това постановление -първо беше по програма за инвалид първата година ,а втората я назначиха по постановлението и тя жената се притеснява ,защото договора и изтича след някои и друг месец.
Инъче дирекцията където работи обслужва район в който половината ,а ако не и по-вече от населението са или на социални помощи или работят по програми или....много са бедни хората в района та точно тая дирекция има работа.
Може би ви звуча и аз не знам как нещо ми е притеснено като питам ,ама ако някой знае моля да сподели тука .
| |
|
знам за съкратени по това ПМС но са били пенсионери
за инволиди би трябвало да има защита някаква
| |
|
Съжалявам, но ще има много съкращения.
1. Ще намалят броя на дирекциите.
2. На мястото на закритите дирекции ще се обособят филиали към по-големите дирекции, където няма да има директор, началници на отдели, счетоводител, технически сътрудник.
3. Най-много директора да бъде преназначен на длъжност главен експерт и да има 2-3 соц. работника. т.е. от 10-12 човека щат ще останат 3 максимум 4.
4. Трябва да се опасяват от съкращения социалните работници със средно образование, защото при съкращения първо се гледа образованието, а не стажа в системата.
5. Засега няма да се барат регионалните дирекции, но 1,6-2 години ще останат най-много 12, така че моят съвет е тези които работят в регионалните да не чакат последния момент, а да търсят усилено нова работа.
6. Тези от социалните работници, които се занимават с помощно-техническите средства и ТЕЛК да се готвят за преназначаване в новите структури на АХУ. По мое мнение те ще са най-добре.
7. Съжалявам само че тези структури се развиваха и налагаха 3 години и се намираха и ремонтираха помещения и сега тези, които са отдали не малко усилия трябва да напуснат принудително. Гадно, но все пак по този начин ще се оптимизира работата и надявам се че ще останат качествени хора, не връзкари и парашутисти. И за съжаление като става дума за АСП много вероятно е да се получи второто. По мое скромно мнение трябва да се сложи край на шуробаджанащината и предлагам каквото зависи от нас да го направим. Така де, има кодекс на труда и то не лош, има закон за държавния служител, където ясно и точно е указано как стават съкращенията и кои са критериите да съкратят един за сметка на друг. Затова моят съвет е да си търсите правата до край, дори и ако не ви се занимава, защото не може да оставаме безучастни, когато ни тъпчат. И знайте, че по този начин като защитавате вашите права, вие защитавате и тези, които идват след вас. Правата може да защитавате в съдилищата, жалби до различните институции, дори при омбутсмана, ако желаете. И в тази връзка съм длъжен дави кажа, че юристите на АСП са най-слабите в цяла България. Имам чувство че всички пишман юристи са назначени в АСП. Ръководството е същото - да не цитирам сега имена.
това е от мен.
| |
|
Близката ми работи като технически сътрудник , защита има докато не изтече срока на договора ,той е срочен така ,че изтечели няма вече защита .Притеснението и е дали ще я назначат пак.
Жената е сама с две деца , на минимална заплата и пенсия не се живее много лесно за жалост.
Дирекцията е големичка ,тоест работа бол , но .............
Е тя не е социален работник със средно образование ,но е с две висши и не е държавен служител...,но е инвалид нали знаете тия хора трудно си намират работа заради защитата по чл.333 от КТ ,по-големия отпуск и възможността по често да боледуват ...такива ми ти работи .
Редактирано от donna2 на 29.03.06 20:06.
| |
|
Абосолютно съм на това мнение. Само за териториални служби на АХУ мисля,че ако има ще са от следващата година, защото все пак бюджета вече е приет. Найстина общо взето, който и да е почнал да съди АСП е спечелил, те такива административни актове издават,че и дете би се справило по добре. Спомням си на един колега му бяха лепнали дисциплинарно наказание, а объркали членовете при нормативното основание и затова той спечели делото.
| |
Тема
|
Re: Съкращения
[re: нaнa]
|
|
Автор |
Mиpa M (несериозна) |
Публикувано | 29.03.06 21:29 |
|
юристите на АСП са най-слабите в цяла България. Имам чувство че всички пишман юристи са назначени в АСП
Мерси много. И аз бях от тях.
Бъзикам се. Не съм се обидила.
Иначе смятам да ви стана посетителка на форума. И без това прескачам до някои форуми наблизо. Дано да има интересни теми.
И дано да останат "качествени хора, не връзкари и парашутисти".
Административен принцип:
Колкото по-високо е органът,толкова по-качествен е актът
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
|
|
|