|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Новите цени
|
|
| Автор |
Miazmatik (troll) |
| Публикувано | 24.04.10 22:31 |
|
|
Намалихте ли цигарите след въвеждането на новите цени, или минахте на по-евтини, по нисък клас цигари?
| |
|
|
|
не, всички реват че при всяко увеличаване няма да пушат, няма такова нещо, с левче отгоре или не, всеки си пуши каквото е пушил и преди
| |
|
|
|
Ц, аз пуших една кутия за 6 дена, сега от 4 седмици не съм дал на Дянков нито лев, демек не съм изпушил и една цигара. Не че съм ги отказал, ама не се знае, пък и не ми се пуши
Пък и вече не пия толкова често, че покраи поркането и пушех яко. Ей на Дянков ръка ше му целувам, дано от догодина да се вдигне акциза с още 2-3 лева. Вече няма да се пуши ептен
Редактирано от lvaylo на 29.04.10 21:19.
| |
|
|
|
чудя се защо на пазара няма марки като лексингтън, лъки страйк и честърфийлд-това според мен са едни от най-хубавите цигари които пушехме в миналото.
| |
|
|
|
Аз, Бате, почнах да пазарувам от Лейдис Маркет. Т.е. на Дянков не давам никакви пари вече. Е, изневерих вече на българското и минах на вносно, но какво да се прави. Все пак трябва да се мисли и за личния бюджет.
Хм, и странно как стана, но откакто вкараха новите цени, минах на по-висок клас цигари, пък те са по-евтини... Гледай какво нещо е пазарната икономика
| |
|
|
|
Тези където са без бандерол само името е по-висок клас, а тютюна нестава за нищо.
Щастие за всички даром и нека никой не бъде пренебрегнат!
| |
|
|
|
Абе зависи :-))) То не казвам без бандерол, имат си кутийките ;-) ама вносен ;-))
| |
|
|
|
Незнам за бандерола, но сега тръбят, че потребелението е намаляло с 1/3 на акцизни цигари. Чудно ми е, ако продължава така, с какво ще пълнят бюджета, може би с напразни надежи, че някой ще им купува скъпите цигари.
| |
|
|
|
А... ще се почне пак... Винаги е така, първоначално се минава на "внос" по оня начин, пък след това мързела - да се купи от кварталната бакалия, вместо да се търсят "по-такива" места ;-)))
Нормална е ситуацията. Иначе лошата работа е, че се престараха
| |
|
|
|
Днес ги смятах акцизите, и ако съм смятал правилно за кутия "Victory" излиза че : при цена 4,60лв и акциз 76 евро за 1000 къса, кутия "Victory" излиза на цена от "Булгартабак" на цена 1,60 лв
Сметнах го така 50 кутии на цена 4,60лв х 20 цигари в кутия = 1000 къса - акциз 76 евро, което е грубо 150лв акциз. Тези 50 кутии струват 230 лв продажна цена с печалбата, акциза и себестойноста. От 230 лв вадим 150 и се получава 80 лв - себестойност + печалба на БТ. Тези 80лв ги делим на 50 кутии цигари, и така излиза, че една кутия струва 1,60 лв, а останалото за Дянков
Редактирано от lvaylo на 03.05.10 17:48.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|