Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:06 14.07.25 
Здравна
   >> Тютюнопушене
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Да ви питам нещо за Табекс?нови  
Автор moly (непознат )
Публикувано06.11.09 12:03

Това е втория ми опит с табекс. Първия беше преди около 3-4 години.
Честно казано действаше ми. Гадеше ми като запаля първите 4 дни, докато още е разрешено да се пуши. Не ми беше проблем 5-ия ден да не запаля сутринта с кафето.
Всичко беше много чудесно, докато не свърших хапчетата.
И след това като ме връхлетя абстиненцията.....
На третия ден отидох и си купих цигари.
Сега пак правя опит. Втори ден ми е и пак ми се гади като запаля. Но този път ми се обложи езика и имам ужасно гаден вкус.
Нямам спомен първия път да е било така.
А вие?

Тема Re: Да ви питам нещо за Табекс?нови [re: moly]  
Автор The giver and the taker (La fasti cerbo)
Публикувано06.11.09 22:03

Току-що рязко си промених мнението за гадните чичковци, които печелят пари на гърба на пушачите. Като се замисля, те хората не са виновни, че ви взимат парите и здравето. То такива смотаняци е по-голям грях, ако не ги експлоатираш.

Тези невероятно страшни, деспотични и зловещи "абстиненции", дето ви връхлитат от цигари са породени от вашата фантазия.

Абстиненция се предизвиква при постоянен и хроничен прием на хероин, морфин, диазепам, алкохол или някое друго вещество от подобна величина и е толкова мъчителна, че ще се молите да сте в цигарена "абстиненция", та ушите ще ви пукат. От цигарите "абстиненцията" е толкова голяма, колкото си внушиш.

------------------------------------------

Тема Re: Да ви питам нещо за Табекс?нови [re: The giver and the ta]  
Автор moly (непознат )
Публикувано06.11.09 22:36

Приятелю,
Не можа да разбереш въпроса ли или просто ти се словоблудства?

Тема Re: Да ви питам нещо за Табекс? [re: moly]  
Автор The giver and the taker (La fasti cerbo)
Публикувано07.11.09 11:40

Не, просто се опитвам да ти обясня, че се намираш в капана на страха от абстиненция, както 90% от спиращите пушачи. Абстиненция е много силна дума и Никотинът, съдържащ се в цигарите не може да предизвика никаква абстиненция. Това, че те сърбят дробовете и ти е напрегнато е защото постоянно мислиш за цигари и се страхуваш да не ти стане кофти.

Ако умишлено си изчистиш главата от мислите свързани с цигари и пушене, дискомфортът ще изчезне като сапунен мехур и няма да ти се пуши изобщо. След 2-3 дни пристрастеността към цигарите ще ти се стори по-слаба, отколкото тази към капките за нос.

------------------------------------------

Автор V.Grig ()
Публикувано07.11.09 12:02

А един мармот прави шоколад, а?

Как точно си изчистваш съзнанието, ако не е тайна? Чрез медитация или като си блъскаш главата в стената.

Автор V.Grig ()
Публикувано07.11.09 12:07

Ако не бъркам Табекса замества приемането на никотин чрез пушене, и същевременно служи за постепенно намаляване на количествата приемани вещества, което именно намалява симптомите на абстиненцията.

Идеята ми е че ако е спазена дозировката би трябвало симптомите практически да липсват в края на курса??

Тема Re: Да ви питам нещо за Табекс?нови [re: V.Grig]  
Автор moly (непознат )
Публикувано07.11.09 18:26

Аз знам почти всичко за табекса, повярвай ми.
За сведение на колегата, писал по-горе, имам книгата на Алън Кар и всичко това съм го чела.
Знам за самовнушенията и бла-бла-бла.
Повярвайте ми , за 20 г. "активен стаж" в пушенето съм изчела вско писано за цигарите и начуните за отказване.
Въпросчето беше : Нормално ли е това облагане на езика и лошия вкус да е от табекса. Защото не го пише в страничните ефекти.

Автор *Paл* (слънчева)
Публикувано08.11.09 02:25

Предишния път спрях с табекс. Чувствах се толкова зле, че и аз не знаех какво ми се прави. Спрях ги към 4-5 ден. Ужасно беше. Да, оплакванията ти сигурно са от тях.

Автор little_rabbit (Lepus Europeus)
Публикувано08.11.09 15:29

Никотинът предизвиква зависимост, равна по сила с хероиновата. При някои хора абстиненцията я няма, при други е изключително силна. При мен продължи около 5 месеца, като в началото беше много тежко. Но се преодолява.

Редактирано от little_rabbit на 08.11.09 15:31.

Автор little_rabbit (Lepus Europeus)
Публикувано08.11.09 15:30

Намалявай хапчетата, не ги спирай изведнъж. Или си купи никотинови лепенки.

Лошият вкув и обложеният език вероятно означават, че тялото ти се чисти.

Редактирано от little_rabbit на 08.11.09 15:31.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.