Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:46 02.11.25 
Здравна
   >> Тютюнопушене
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
Тема Готов/а ли си? Да ги откажем заедно!нови  
Автор vmire (непознат )
Публикувано10.10.07 03:12

Докато си мислех как да започна темата, си представих "Здравейте, на 19 години съм..." и реакцията: "А бе, момченце, на нас ни е много по-трудно! Откажи си ги цигаркте, млад си и това ти вреди, но ние сме далеч по-тежка категория относно зависимостта!" или нещо такова. Просто останах с впечатлението, че тук влизат повече възрастни хора, защото срещам изречения като "Пуша от 10 години", та и повече / а няма никаква нередност ако не касаем здравето /. Но десетака или по-малкото години нямат значение, когато лиспва достатъчно кураж, или когато всичките ти връстници пушат, та се късат от кеф... или вашите приятели в кварталното кафе, нали?
И така: "Казвам се Владимир, на 19 години съм.

Имам идея и тя е следната:

Ако има наистина сериозни от форума готови да променят живота си да се убединим и заедно да откажем цигарите.

Обаче всеки, който иска да участва в нашия клуб "Нов живот" / не се смейте, да си представим нещата по този начин / трябва да спазва определени правила:

1-во правило: Когато някой изпита нужда да сподели успеха си от двата или повече часа, дори дни, без тутюнев дим ние сме длъжни ако имаме допир до форума да му дарим една добра дума, а при повечко свободно време-каквото се сетим още но позитивно и дадено от сърце! Не знаете какво влияние може да окаже и на нас самите такова отношение! Сигурен съм!

2-ро правило: Решението за точна дата и броя на записалите се за тази важна мисия трябва да бъде ясен до няколко дни. Сега се мотивирайте достатъчно, и междувременно с подготовката трябва да решим официален ден на старта! Всеки, който участва може да даде предложението си! Аз предлагам 15.10.

Отказалите цигарите също могат да помагат!

Ако има интерес, ще се радвам! До скоро!

Тема Re: Готов/а ли си? Да ги откажем заедно!нови [re: vmire]  
АвторHaвитa (Нерегистриран)
Публикувано10.10.07 09:46

Аз съм за

, така че...-пишете ме.
Малко инфо за мене-15 години стаж, няколко неуспешни опита и огромно желание за отказване на цигарите.
15.10 е OK. Тъкмо ми е първи ден на нова работа и поне няма да се налага да се боря с навици, свързани със старото ми работно място.

Поздрави на всички

Тема Владимире,нови [re: vmire]  
АвторEмo (Нерегистриран)
Публикувано10.10.07 10:43

много добре е, че си стигнал до 'идеята', но тя в основата си е келява (неработопособна), води до провал. Много е удобна, защото някак обвързва твоето пафкане с абсолютно неконтролируеми от теб фактори - пафкането на други хора. Ако някой, навил се с теб да спира пафкането пропуши, какво следва, какво става с него, чувства се предател, слабак, не устискал напъните, това основание ли е за верижен провал на групата, а за теб основание ли е да пропушиш. Ами ти ако пропушиш, какво става тогава, смяташ, че ангажимента ти пред група хора е достатъчен, за да не пафкаш, овъртял си се в заблуди.

Просто спри да пафкаш, точно толкова просто е колкото го чуваш, ако не можеш да го направиш, чака те дълъг път в търсене на средства и методи да се освободиш от цигарите.

Започни с отговора на прости въпрос: 'защо пуша?'

Успех.

п.п. Каквото и да направиш ще се радвам да го споделиш.

Тема Re: Готов/а ли си? Да ги откажем заедно!нови [re: Haвитa]  
Автор vmire (непознат )
Публикувано10.10.07 13:15

Вече си имаме първия членуващ в групата на бъдещите непушачи!

Приятно ми е да се запознаем! Понеже още сме си само двама, разбира се за сега датата на старта си остава тази - 15.10 по взаимно съгласие. Чудесно е, че именно на тази дата започваш нова работа макар това да си е чисто и просто нож с две остриета. Като първи работен ден ако напрежението надделее "необходимостта" от цигарката също може да се окаже "единственото" решение. Но нека не забравяме, че не някой друг а ние самите решаваме какво да правим или не. И ние сме зависими от цигарите до тогава, когато не им кажем по-насериозно и отговорно, СТОП! А положителната страна от новата среда, е че можеш да не казваш на новите си колеги, че въобще си пушила. Така никой няма да ти задава въпроси от рода: "Защо ги отказваш? Аз примерно не мога дори да се наема само да се опитам, защото ме успокояват!". Или можеш също да излъжеш, че си пушила, но много отдавна. Не знам кое за теб е най-правилното, но ти със сигурност се познаваш достатъчно за да намериш удачното решение.
Хубаво е през цялото време мисълта, че дробовете ни се разгръщат за живот и ставаме по-здрави и пълноценни да не ни напуска.

Тема Re: Владимире,нови [re: Eмo]  
Автор vmire (непознат )
Публикувано10.10.07 15:58

Здравей,
Ще помоля отрицателни изказвания от рода: "няма да се получи, откажете се" да не бъдат вмествани в тази тема, защото не можеш да ни помогнеш по този начин. Трябва да ти кажа, обаче че отбор със силни играчи винаги постига успех и е по-лесно когато зад гърба си имаш хора / и те имат теб / които са с твоята мотивация да променят живота си! Групата става едно и всеки се радва на постиженията на другия! А какво се получава, ако някой из между нас се провали? Няма такова нещо! В нашата група няма да има провалени, нито ще има обвинения, а просто хора които още не са готови наистина да си помогнат!

За себе си знам, че съм достатъчно волеви човек да откажа вредния навик, но мисълта че чрез мен ще съм помогнал и на други ще ме направи наистина щастлив!

Поздрави на всики!

Разбирам какво се опитваш да кажеш-че всеки трябва да погледне най-напред себе си преди да се заеме да отказва цигарите с други!

Тема Владимире,нови [re: vmire]  
АвторEмo (Нерегистриран)
Публикувано10.10.07 16:29

няма нищо отрицателно, 'откажете се' е единствено в твоята глава, аз такива думи не съм писал.

Инициативата ти е похвална, но трудна, до невъзможна за осъществяване. Въобще не смятам да преча, даже обратно, подкрепям инициативата ти с две ръце, но у мен спонтанно възникват някои въпроси, ще бъда изключително признатлен ако им обърнеш внимание.

Смяташ да впрегнеш волята си в постигане на благородна и алтруистична кауза да помогнеш на други хора да откажат пафкането, за бъдеш щастлив. В какво точно ще се състои твоята помощ?

Успех.

п.п. Това с 'достатъчно волевия човек' и 'вредния навик' са опасни заблуди. Ако си 'достатъчно волеви човек', значи ще си сред групата на по-малко от 5% отказали се пафкачи чрез 'воля', резонно е позовавайки се на статистиката всеки да заложи 20:1 в полза на твоя провал. 'Вредния навик' няма общо с 'навик'.

Тема Re: Владимире,нови [re: Eмo]  
Автор vmire (непознат )
Публикувано10.10.07 18:08

А кой е казъл че не съм ги отказвал?

Отказвал съм ги за около 2 години и пак съм започнал, защо? - не знам. Единственото обяснение е от глупост. Така, че относно отказването имам опит, но сега като пушач позицийте с останалите такива са ни напълно изравнени. Иначе да вметна нещо важно: тогава всяка сутрин ходех на чист въздух в парка и мисля че много ми помогна. Започвах деня свежо, и го завършвах свежо като паленето на цигари замествах с всякакви джуджурийки, които се ядат / смятай семки, бонбони, вафли и чипсове /.

В какво точно ще се състои моята помощ? Нарича се - подкрепа! Можеш да го наречеш и кураж или каквото още се сетиш близки до тези.

Но не ме разбирай погрешно! / нали мога да пиша на Ти? /

На мен също много би ме улеснила такава. А и всички знаем, че "съединението прави силата".

Има много клубове на алкохолно зависими, родители на наркомани и т.н. където хората получават ПОДКРЕПА и дават ПОДКРЕПА! Създава се един затворен и силен кръг.

Благодарение на ПОДКРЕПАТА започват да ВЯРВЯТ че МОГАТ да се справят с ПРОБЛЕМ осъзнавайки че набират достатъчно ВОЛЯ и СИЛА, като така много по-лесно УСПЯВАТ да го ПРЕБОРЯТ!

И все пак държа да кажа, че винаги се чувствам щастлив когато виждам тук хора готови да споделят своя опит и щастието ми не е по-малко.

Тема Re: Готов/а ли си? Да ги откажем заедно!нови [re: vmire]  
Автор Sunnyta (неустоима)
Публикувано11.10.07 09:42

Здравей Влади!!!
Привет на Всички тук смелчаги!!!
АЗ СЪМ ТВЪРДО "ЗА" с постинга ти / vmire/!!!
Мотивирам се вече 10 дни и от днес т.е. от 10.10.2007г., 23 часа ги спрях, не отказах а, СПРЯХ, така ми е по лесно. Така, че ако започвате на 15-ти и ме приемете в партията-съм с Вас от душа и сърце.
ЗАЕДНО ЗА "НОВ ЖИВОТ"!!!
Добре звучи! Успех на всички!!!

Тема 'Кръгът' . . .нови [re: vmire]  
АвторEмo (Нерегистриран)
Публикувано11.10.07 10:00

не е затворен, 'волята' е 95% провал, 'подкрепата' е фикция, опита е субективен, а силата е в разума. Използвай разума.

Успех.

Тема Re: 'Кръгът' . . .нови [re: Eмo]  
Автор vmire (непознат )
Публикувано11.10.07 15:34

Защо не се опиташ да наричаш нещата с по-прости имена, така не изглеждаш по-умен!

Как може да кажеш, че волята е 95% провал!? Ако някой който е отказал цигарите не го е направил с воля, то с какво друго? А... да... споменаваш разума... и какво за него по-конкректно? То и на малките деца е ясно, че всеки наистина разумен човек мисли за здравето си, защото пари се печелят но здраве не можем да си купим. Но както разбирам, логиката ти май е далеч от мен. Така, че го приеми като служебна победа! Изгубих желание да споря с теб!

Поздрави!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.