Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:41 14.07.25 
Здравна
   >> Тютюнопушене
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Ако наистина искате да ги откажете - Zybanнови  
АвторToto (Нерегистриран)
Публикувано16.01.06 22:56

Zyban е ново лекарство, което за съжаление още не се продава в БГ. Аз пушех по 3 кутии на ден, от 15г. След 3 месеца взимане на Zyban не се и сещах за цигара! Не пуша вече 2 години, не ми се пуши сред пушачи и не искам и да си спомням какво съм си причинявал. Това лекарство е уникално. Трима мои приятели направиха същото (преди 2 години) и не са палили оттогава. Лекарството лекува не физиологичната никотиновата зависимост (както Tabex и всички останали), която не знам дали знаете, че трае около 2 (две!!) седмици, а психическата такава. Bupropion е съставка от години използвана за третиране на не помня какви точно неврологични проблеми, и случайно открили, че има огромен ефект върху психологичната зависимост от пушенето.
Набавете си го от чужбина (има го в Гърция напр.) и се върнете да ми кажете мерси. Помнете само едно - трябва ДА ИСКАТЕ да ги спрете. Не искате ли, и Господ да слезе, няма да стане.
Хайде, със здраве!

Тема Re: Ако наистина искате да ги откажете - Zybanнови [re: Toto]  
Авторdaa (Нерегистриран)
Публикувано17.01.06 00:24

I sega si edin takuv kipish ot energiq?
I vse si zasmqn s prichina i bez prichina, nali?

P.S. Mersi ti, imam gi okolo men dosta kolegi otkazali sus Zyban, ne jelaq da izglejdam taka, blagodarq. Mnogo sa mu gadni stranichnite efekti i sa dojivotno.

АвторBeco (Нерегистриран)
Публикувано17.01.06 10:33

Това е твоят начин за отказване от цигарите, но не и моят. Има малки но важни признаци, които че карат да мисля, че звучиш повече като уличен търговец, отколкото като желаещ да помогне.

Автор bgswingers (непознат)
Публикувано17.01.06 11:00

Единственото с което се съгласявам напълно е: "Помнете само едно - трябва ДА ИСКАТЕ да ги спрете. Не искате ли, и Господ да слезе, няма да стане. "

Иначе си е доказана че най ефективен метод за отказване си е т.н. "Cold Turkey" всичко останало е малко или много търговия и не до там ефективно.

BG SWINGERS NET
Българският суингърс портал
http://www.bgswingers.net

Тема Re: Ако наистина искате да ги откажете - Zybanнови [re: daa]  
АвторEмo (Нерегистриран)
Публикувано17.01.06 14:47

Разкажи за препарата (на кирилица, е ако може).

Мерсаж!

Авторjm (Нерегистриран)
Публикувано17.01.06 17:30

Два пъти съм вземал Зибан през 3 години,но ефектът беше само докато го пиех.След това всичко си беше както преди.И двата пъти само качих по 12 кг.Зибан е препарат с действие на антидепресан и след спирането му по лабилните могат да имат проблеми

Тема Re: Zyban ?!?нови [re: Toto]  
АвторEмo (Нерегистриран)
Публикувано18.01.06 14:22

Тото, Браво.

Аз лично не бих пил подобен препарат независимо от наблюдавания ефект (върху двама, трима или няколко приятели). Интересни факти от най-новата история:
1.първите цигарени филтри са били направени от азбест;
2.непосредствено след откриването на радиоактивността е станало много модерно във водещи Швейцарски санаториуми да се пият разствори на радиоактивни соли;
3. . . има много такива примери.

Аз като типичен българин отговарям сам на предишния си пост:
http://www.bda.bg/web_bul/bulletins/lek_bull_2001/Zyban.htm

<цитат>

Zyban (Bupropion ); tabl.modif. 150 mg x 10; x 30; x 60; Glaxo Wellcome Inc;.(с лекарско предписание); ATC N06AX12

Обща характеристика: Bupropion е антидепресант със селективно инхибиращо действие върху норадреналиновия и допаминов реъптейк, предлаган с нова индикация. Той повлиява слабо обратното навлизане на индоламини /серотонин/ и не инхибира ензима МАО. Не е известен механизмът, по който bupropion помага на пациентите да спрат тютюнопушенето. Приема се, че това е свързано с норадренергични или допаминергични механизми. . . . . .

</цитат>

А тези линкове не работят, 'що ли :

www.bgmed.com/serv/Document?Action=show& DocID=178638082&OrderBy=CreationTime&Order=DESC
'EMEA ще преразгледа прилагането на медикамента на
GlaxoSmithKline - Zyban за отказване от ... '

www.bgmed.com/serv/Document?Action=show& DocID=1871613219&OrderBy=CreationTime&Order=DESC
'Какво и защо GlaxoSmithKline крие от нас и ...
... за контрол над лекарствата смъртните случаи след прием на Zyban във Великобритания ...'

Тема Re: Zyban ?!?нови [re: Eмo]  
Публикувано18.01.06 16:05

Емо, туй с линковете и на мен ми направи впечатление. Не само това, липсват и кешираните страници на Google. След това ми хрумна следният интересен въпрос: защо ли Зибан-а е едно от любимите лекарства на мейл спамърите ?

Тема Re: Zyban ?!?нови [re: Eмo]  
Публикувано18.01.06 16:37

Впечатления от първа ръка -

Тема Re: Zyban ?!?нови [re: Beco]  
АвторEмo (Нерегистриран)
Публикувано18.01.06 17:20

Прекрасно!

Антидепресанта 'зибан' е много палав, 'ми то много дълго продължава лечението, някак ми прави впечатление. Интересно .kолко кинта излиза отказването на цигарките със Zyban.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.