Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:00 03.11.25 
Здравна
   >> Тютюнопушене
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема много съм разтревоженнови  
АвторEмo (Нерегистриран)
Публикувано05.01.06 16:29

Поразително леко е, не изпитвам никакви мъки, много съм разтревожен, с такава лекота не пафкам. Страшен кеф. Ако някой види нещо нередно в долното моля нека да сигнализира.

Хората забравят доста неща, просто за удобство, помня един мой бивш колега (и настоящ приятел, надявам се), който беше решил да създаде една от най-невероятните главоблъсканици, разбира се поне четири измерна (ей така, за по-голяма сложност). Проблемите му се появиха, когато реши да пресече четири реални оси в очевидно недостатъчото 3D пространство на импровизираната си домашна работилница – геометрия седми клас, дори да изгори (ритуално) учебника и въобще всички книги, ограниченията остават, те не се съдържат в книгите, нито в паметта.

Убийството на Исак Нютон не би довело до масова неконтролируема левитация.

Е аз също забравям за удобство, така в забрава пуших десетина години. На 01.01.2006 не запалих цигара до около 18 часа, всички до моменнта пафкаха като на състезание, накрая брат ми се нахвъли на моите цигари – помогнах му да ги приключи. Вечерта на 01.01.2006 пафках много, смело и демностративно, трябваше да подчертая, че не страдам от слаба памет и празниците не могат да ме изкушат да предизвикам събитие, което лесно да запомня (естествено, за да цитирам кога, откога или отколко). На 02.03.2004, още със ставането се закачих на цигаретките на благоверната, тя ме видя и се разсмърдя, излезнах с кучето, купих една кутия и запалих. Прибрах се в къщи с цигара, благоверната се развика за мръсното куче, ‘що влизам с цигара, другото не помня, не я виня, остави ми детето и изпаднала в заблуда замина да работи в офиса, застигайки я в коридора и казах, че е луда. Пафках трескаво, до около 9:30, когато окончателно се уговорих с бащата на благоверната да сменим едни радиатори, които не топлят с такива, който се очаква да топлят. Благоверната се обади от офиса, че се е заблудила и е сама, не само че няма никакви колеги наоколо, но и никой не си вдига телефона. Успокоих я, че това е само още едно доказателство че работи с нормални хора и я попитах кога ще се върне. Оставих брат си за бавачка запалих колата и цигара и потеглих. Смених радиаторите с цигара в уста. Прибрах се пуших, пих бира, чаша вино и ракия (от лакомия), сутринта на 03.01.2006 останах без цигари, разходих кучето, качих се в колата и намерих кутия с четири цигари, изпуших две и отидох на работа, в офиса изпуших още две. Е и т’ва беше.

Вече трети ден се следя много внимателно и . . . . и нищо. Това, да не пуша цигари, ми понася изключително добре, доста по-добре от пушенето. Пропуснах да спомена, че от десетина години пуша между 30 и 60 цигарки на денонощие. Не съм ги спирал за повече от времетраенето на ненормалния сън при мъже между 23-33 години.

Сега ми изглежда парадоксално как, съм седял с цигара в ръка в потайни доби, почти всяко ден(онощие) сякаш ще измислям света наново. Е в крайна сметка измислих нещо и сега спя нормално.

Успех.

Тема Re: много съм разтревоженнови [re: Eмo]  
Автор bratovcheda (спорт)
Публикувано05.01.06 17:24

Не съм чел скоро толкова несвързан и объркан пост. След като окончателно се отказах да разбера връзката между първата и втората част, прочетох втората част отново и след като размислих и приех датата "02.03.2004" за 02.01.2006 текста взе да ми се изяснява.
Както и да е "колега" пожелавам ти успех и дано преоткриеш или както беше в моя случай - да откриеш много нови неща които можеш да правиш в моментите когато не пушиш.
Ама и аз написах едни глупости ...

Автор Scheewa (*hallucinogen*)
Публикувано07.01.06 02:51

Трябва да умеем да извличаме само съществената информация - бивш пушач. Поздравявам те :) Аз все още пуша.

Тема Re: много съм разтревоженнови [re: Scheewa]  
Автор3лoдeй (Нерегистриран)
Публикувано07.01.06 22:27

Ти пък, кво чакаш и не ги оставиш. Я го виж тоя паметливия Емо как е почнал - сменил човекът радиатор с цигара в уста, жена му се развикала и хоп - ето вече два дни никотино-чист. Гледай отличниците и повтаряй опита им! А ти само цъкаш отстрани и палиш качака с треперещи от завист пръсти!
Я, моля, по по европейскому!

Тема Re: много съм разтревоженнови [re: bratovcheda]  
АвторBeco (Нерегистриран)
Публикувано07.01.06 23:14

За да разбереш писаното трябва да завъртиш листа по посока на часовниковата стрелка на 180 градуса. Чете се през дума(т.е. само нечетните думи до края, след това четните) от дясно наляво. Но че Емо е майстор - спор няма.

Публикувано07.01.06 23:25

Емо, за "задръстени" от цигари пушачи 3-4 дни са едно нищо. При всичките ми опити да откажа цигарите, истинската битка с тях започваше след десетия ден.

Veso - Free and Healing for Twenty Three Days, 11 Hours and 17 Minutes, while extending my life expectancy 1 Day and 20 Hours, by avoiding the use of 540 nicotine delivery devices that would have cost me 43.23 ea.

Тема Re: много съм разтревоженнови [re: 3лoдeй]  
Автор Scheewa (*hallucinogen*)
Публикувано08.01.06 03:40

еее, не бъди толкова лош и субективен:) Поздравила съм човека за прогреса му, ама още не е заслужил да му целувам кракатаМного моля!

Тема Re: много съм разтревоженнови [re: bratovcheda]  
АвторEмo (Нерегистриран)
Публикувано11.01.06 16:13

Как да няма връзка? Показвам, че съм способен на дълбоки (не смислени, а дълбоки) разсъждения, докато не пуша. Не използвам изрази от рода:
'ще се пръсна, но ще устискам'; 'крепя се, макар да ми е много трудно' и т.н., просто, защото не се чувствам така, а втората част показва как престанах да пафкам с особена лекота. Всички казват 'спрях ги', 'отказах ги' (цигарите), но как точно това е станало, в каква обстановка, не става ясно. Никой не разказва, как точно и кога е изпушил последните си цигари, какво е правил през тези дни. Аз го споделих, макар и доста объркано (да беше само дата грешна), поради надеждата някой друг спрял, спиращ или още в процес на планиране да спре пафкането да задоволи нездравото ми любопитство как точно вънамерява, прави или го е направил.

Връзка няма!

Тема Re: много съм разтревоженнови [re: Beco]  
АвторEмo (Нерегистриран)
Публикувано11.01.06 16:28

Сега обърнах внимание, че не пафкам 9 дена. Сякаш ми се поприпалва, след като изплюх черните медузи и се поизчистих.
Май си прав, какво те е проваляло? Парадоксално, но след десетия ден не би трябвало да ти се пафка поради никотинена дупка.

Публикувано11.01.06 21:25

По книгите пише, че отказването от цигарите може да се раздели на 3 етапа:
* 1 етап - първите 3 дни. Еуфория, радост, щастие, розови очила и т.н. Организмът ти се радва на липсата на цигари и ти покрай него.
* 2 етап от 3-я до 18 -я ден. Е, тук е истинската битка. Никотиновото чудовище в теб усеща, че работата е сериозна и се бори с всички възможни средства. Тук окапват повечето кандидат-непушачи.
* 3 етап след 18 ден до края на живота ти. Теоретично вече ти не си зависим, но това е периода на меланхолиите, апатията, липсата на радост в живота и сивите очила. Важното тук е да се разбере, че:
- ти си спечелил първата битка и трябва да си доволен от себе си. Това е повод за радост. Отказвайки се от цигарите можеш да водиш по активен живот и това е повод за радост. Не давам пари за тези лайна, дишам с пълни гърди, миризмите и вкуса са напълно нови, пулса ми е нормализиран и т.н. и т.н. Тук добави това, което ти си спечелил.
Пак ще го кажа - имал съм периоди в които ми е идвало аха аха да запаля, но при един от тях разделих един лист на 2 равни части и в едната описах предимствата от цигарите, а в другата какво печеля като не пуша. Направи го и ти.
Пак мисля, за тези лайна много чесно, но сега си казвам: да мисля за тях но не пуша. Преди мислех също толкова често как да ги откажа и пак не бях щастлив и на всичко отгоре пушех.
Какво ме и проваляло досега ? Много неща. Явно не съм си бил изпушил определените ми цигари, не бях разбрал какво печеля и какво губя и може би най важното за мен - как да бъда щастлив без цигари.

Мисля, че тепърва ще изхвърляш неща от които ще те хваща страх. Откакто спрях цигарите бягам 5-6 пъти в седмицата и чак сега спрях да храча гадории сутрин или в най неподходящо време. Един колега, който отказа цигарите през лятото и не спортува, каза, че при него този период е започнал след 4 месеца.
При мен отказването прминава винаги различно. Общото е гаденето до 15-18 ден и, че ми тече кръв от носа. Туй последното защо става - не мога да си го обясня.

Успех Емо ! Знам, че и ти можеш да го направиш със style

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.