|
|
|
Тема
|
Универсално лекарство
|
|
| Автор | rintin (Нерегистриран) |
| Публикувано | 30.05.04 11:52 |
|
|
Здравейте всички, кандидат въздържатели! Не искам да прозвуча самонадеяно или още по - зле , наивно, но ми се ще да споделя с вас моето универсално лекарство против постоянното изкушение да запаля отново цигарка За протокола, пушила съм около 6 години, не пуша от 4 месеца. Знам, че е рано да се обявя за непушач, но засега се справям и не смятам да спра борбата със себе си. Първото, което ви съветвам да направите е да си настроите психиката така, че да приемате за нещо нормално постоянното чувство за неудовлетвореност и липса/ мечтая за момента, в което това чувство ще изчезне/ Второто - моят патент-като ви се припали мнооого цигара, застанете до някой пушач и вдъхнете дълбоко дима, който ви се струва така прекрасно ароматен...гарантирам / с малка възможност за грешка/ че като се сетите какво е да имаш такъв вкус в устата, желанието да се отровите за пореден път значително ще намалее. Та това е моят начин, край мен всички пушат/заточени на терасата/ а аз от време на време си вдъхвам малко дим и мотивацията ми се възвръща с нова сила. А,и да не забравя, четете редовно през първите дни нещата в whyquit.com, мноого помага, ако не знаете английски, гледайте само картинки, достатъчно са красноречиви Хайде, успех на всички!И мъъничко повече воля!
| |
|
Тема
|
Re: Универсално лекарство
[re: rintin]
|
|
| Автор |
softy () |
| Публикувано | 30.05.04 22:10 |
|
|
Аз пък се опитвам да си внушавам,че никога не съм запалвала в живота си цигара ,че съм непушачка цял живот,така че как би ми се приискало да запаля като съм си трезвеничка в това отношение.Ама трудно нещо е ,хей!И на мен така ми се иска само една цигарка да си пална .......аууууууу,как ми се иска.Но засега се въздържам.Докога ли???
| |
|
Тема
|
[re: softy]
|
|
| Автор | pинтин (Нерегистриран) |
| Публикувано | 31.05.04 11:50 |
|
|
Когато много ти се допуши - сети се за всички онези гадни сутрини, когато си се събуждала с кофти дъх в устата, понеже предната вечер си била някъде на купон и по този случай си изпушила една кутия неусетно...Аз, като част от самопромиването на мозъка, се замислям за летаргията сутрин след като стана , постоянната болка в главата, понеже ниското кръвно и цигарите не се спогаждат добре...Всичките онези пъти, когато съм спирала да пуша и после, изпълнане с презрение към себе си, съм палила пак, само за да открия, че без една мога, но с една - не. И като помисля за всичко това около минута, решавам, че мога да живея с желанието да пуша, без да го правя и че е нормално, но не убийствено да ми е гадно. Ееееххх, защо не послушах навремето майка ми, като ми говореше, че е тъпо да се пуши...ама пусти инат Айде, желая на всички още един геройски ден без цигари!
| |
|
Тема
|
[re: pинтин]
|
|
| Автор | Гeя (Нерегистриран) |
| Публикувано | 01.06.04 13:57 |
|
|
Ох, преди години ги бях отказала за девет месеца но после пак пропуших. Миналия месец се хванах,че една кутия трудно ми стига и от 01.06. ги спрях.
Много ми хареса ,че намерих случайно нещо по темата защото днес ми е малко трудничко
Е поне от инат ще го докарам и кото минат два ,три дни ще стане по -лесно.
| |
|
Тема
|
[re: Гeя]
|
|
| Автор | pинтин (Нерегистриран) |
| Публикувано | 01.06.04 16:36 |
|
|
Хей, не провесвай нос и не се предавай. Щом си ги спряла веднъж, значи можеш по принцип! Всичко в крайна сметка опира до мотивация и самоконтрол. Ако имаш постоянен достъп до интернет и поназнайваш английски, влез в www.whyquit.com, в първите дни нон стоп се ровех там, четях и всяка противна картинка затвърждаваше увереността ми, че цигарите са ГАДОСТ, която остава вътре в нас, подобно на отлаганията в пластмасовите шишета, показани там. /Имаше една снимка на пластмасова бутилка, в която са симулирали отделянето на катрани след , мисля 2000 цигари/ Така че, смело напред! Не мисли, че спираш цигарите и ти е гадно, а че поставяш ново начало Поздрави!
| |
|
|
|
|