|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
TDI motori
|
|
| Автор |
Td1 (непознат
) |
| Публикувано | 25.01.07 15:35 |
|
|
Zdraveite ,iskam da popitam pritejatelite na Skoda ima li ne6to vqrno v tova ,4e 1.9 TDI i2.0 TDI har4at dosta maslo?
| |
|
Тема
|
Re: TDI motori
[re: Td1]
|
|
| Автор | corropt (Нерегистриран) |
| Публикувано | 25.01.07 23:40 |
|
|
nqmam podoben avtomobil 4el sam 4e problema go ima 2.0tdi no ne i 1,9 tdi
vij tuka vlizat dosta hora koito karat s podobni dvigateli
http://www.skodaclub-bg.org/forum/
pozdravi
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
PRR (Гневен) |
| Публикувано | 27.01.07 16:40 |
|
|
Аз съм с такъв мотор - 1.9TDI - 90bhp. Гори масло толкова че между смените (15к км) не доливам
Но мойто моторче не е PD. Те май хапват повечко.
Поздрави
So What?
| |
|
Тема
|
[re: corropt]
|
|
| Автор | skodaowner (Нерегистриран) |
| Публикувано | 13.02.07 17:34 |
|
|
Това изобщо не е вярно за 1,9TDI. Аз не доливам масло през периода на смените /15 х.км./
| |
|
Тема
|
[re: PRR]
|
|
| Автор | 1.9TDlPD (Нерегистриран) |
| Публикувано | 19.02.07 21:24 |
|
|
аз съм с 1.9 TDI PD за12 000 км съм долял около 200 гр масло
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | Dido (Нерегистриран) |
| Публикувано | 01.03.07 23:40 |
|
|
Мда, голата истина е това ... 1.9 TDI PD, 15k km == 1.3л масло. Прочети и AutoBild, за Туран-а ... "Моят дом беше сервиза" се казва статията.Многозначително заглавие. А и по тъжни неща се говорят из форумите.
Да не говорим за сервиза, предпродажбено и следпродажбено обслужване. Това ми беше първата и последна кола от VW Group.
Ако си решил да си купуваш, късмет ти пожелавам.
Дидо
| |
|
Тема
|
[re: Dido]
|
|
| Автор |
PRR (Гневен) |
| Публикувано | 13.03.07 12:52 |
|
|
Това дето си го писал ти го е казал някой познат, който познава един, който веднъж споменал, че някой е имал такъв проблем ли?
За справка - двигателите на Skoda са дефакто VW. А да си чувал за такъв проблем при тях?
Моя не е PD, но за 15к км (между две смени) не доливам грам. А във форума (www.skodaclub-bg.org) има хора с такива двигатели и не съм забелязал да се оплакват.
Поздрави
So What?Редактирано от PRR на 13.03.07 12:53.
| |
|
Тема
|
[re: PRR]
|
|
| Публикувано | 02.04.07 22:05 |
|
|
Мда, (ако забележката е към мен) не е разказ за на лелинчо на свякото вуйчо му.
Фабията си е моя, можеш да ми вярваш. За справка звънях в ЕураТЕК и получих покъртителен отговор... "Ми то е нормално.Тези двигатели така си харчат". На въпроса ми че сефте чувам за 2 тактов дизелов автомобил, настъпи мълчание.
И както писах по-горе " 15k km == 1.3л масло ", е моят случай. Един приятел има 2.0 TDI , приблизително такъв е разхода и при него. Друг близък мой приятел кара Golf 5, 1.9TDI и той долива, 1.5-2л. на 15к км ( не е нов внос, а е купен и поддържан от Porsche BG).
За форума на www.skodaclub-bg.org не си чел внимателно, опитай пак. Даже на един пич му харчеше много, ама много Fabia Edition 100 PD, и за смяна на турбото.Как ги е излъгал олигофрените от ЕТ да му го сменят, евалата... Явно е бил много убедителен.
А твоята защо не харчи е лесно обяснимо.Двигателя ти е проектиран преди доста време, (предполагам за СДИ говориш), и тогава немския технически гений не е имал време да се развихри достатъчно.А и не е в стила им да се използват нови технологий преди да са спечелили максимално от добрите стари (не поради друга причина (може би ), а поради икономически показатели).
Хайде, лека и безаварийна.
Дидо.
| |
|
Тема
|
|
|
| Публикувано | 02.04.07 23:10 |
|
|
Ха, колегата ме заинтересува как така от форума на Шкода не се оплаквали:
"От последната смяна на маслото съм изминал 5000 км. В Еуратек ги пълнят на максимума. Сега е малко над минимума. Това е почти 1 литър. Става дума за Октавия2 1,9 ТДИ ПД на 30000 км. В сервиза ми казаха, че е нормално за помпа-дюза, особено ако я "настъпвам".
На мен ми се вижда доста, освен това каране с 100-110 /120 - 140 по магистрала/ не го имам за настъпване.
Интересува ме колегите с такива коли какви наблюдения имат."
СЪЧУВСТВИЯ!!! И на мен ми смениха турбото-гаранционно, заради теч на масло от него, на 10500 км!!! Но аз чаках 5 седмици за доставка....
И аз глезя колата си само с хубава нафта(OMV Srint/Alpin diesel), карам я много внимателно и т.н., но явно тия компресори не са много добри.Четох в АutoBild, че при VW Golf 4 TDI се сменяли постоянно и имало много оплаквания на клиенти.
Въпреки това съм доволен от колата си и пак бих си взел TDI (следващия път по възможност 6 цилиндрово...)
Те и от AutoBild не се оплакват , просто факти казват хората.
Хайде лека, и не е заяждане, само да уточним подробностите.
Дидо
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
PRR (Гневен) |
| Публикувано | 03.04.07 22:45 |
|
|
Няма да спорим. Има два вида:
1) Такива дето харчат масло
2) такива дето не харчат масло.
Аз карам втория тип.
Поздрави
So What?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|