Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:45 19.05.26 
Автомобили
   >> Skoda
*Кратък преглед

Тема Молба за помощ- избор на автомобилнови  
Автор dodo_pv (непознат)
Публикувано27.07.05 21:22

Уважаеми Дами и Господа,

Предстои ми покупка на нов автомобил за служебни цели. Трябва да взема решение точно каква марка. Навъртам средно 15 000 км. годишно. Затова задължително с бензинов двигател. Трябва и да е комби, с възможно по-голямо багажно пространство (без да е необходимо сваляне на задните седалки- возя и хора). Имам бюджет около 30 000 лв. Спрял съм се на следните модели, но не съм достатъчно компетентен и търся съвет от всички Вас:
1. Peugeot 307 SW
2. Mitsubishi Lancer комби
3. Opel Astra Caravan
4. Nissan Primera комби
5. Skoda Octavia комби.

От значение за мен са сервизната мрежа, надеждността и разходите по поддръжка за съответната марка. Покупката трябва да се извърши между месеците септември и януари. Благодаря предварително за мненията на всеки един от Вас.

Тема Re: Молба за помощ- избор на автомобилнови [re: dodo_pv]  
Автор Mishelle ()
Публикувано29.07.05 10:16

Здравей,
Моето неангажиращо мнение е следното:
1. Пежото е хубаво, но ако искаш наистина комби ми се струва, че багажника му не е толкова голям. Освен това поради големите продажби на Пежо за България, сервизите им са пълни с автомобили и чакането при тях, както съм чувал от собственици на тази марка, е доста.
2. За Митсубиши - лоша дума за марката не съм чувал. Фен съм й, но от практическата гледна точка за Лансер комби - нямам мнение.
3. Опел Астра - хубва автомобил за тези пари и клас. Икономичен (ако е клапанов, т.е. 16V), удобен и здрав. Ако си вземеш тази марка, моя съвет е да го купиш от Булвария, защото само от техния сервиз и майстори ще останеш доволен. Пробвал съм Аксон и София Ауто - не ми харесват. Имам една Астра, 5 врати, в гаража - много съм доволен от този автомобил. Минавам с него около 30 000 км на година.
4. Нисан - карал съм последната Примера. Комфортен автомобил. Не толкова икономичен. За сервиза съм чувал от собственици на Нисан, че бил добър.
5. Октавия - хубва и голям автомобил. Не толкова комфортен, колкото Астра, но значително по-голям - и като купе и като багажник. Това съответно се отразява и на разхода. При 150 км/ч Астрата харчи с 2 литра/100 км по-малко, ако това те интересува. Здрав автомобил. На жената баща й кара такъв и минава около 50 000 км годишно с него - не е имал ядове досега с него. За сервиза - бих се изказал много отрицателно за него, както съм го правил и преди, но има хора, дето отново ще се опитат да ме оборят, затова предпочитам да замълча.

Регистрирана ли ти е фирмата по ДДС? Ако да, нали се сещаш защо е просто задължително, щом взимаш комби да си го купиш с допълнителни седалки и да го регистрираш като 7-местно :)

Поздрави и успех.

Тема Re: Молба за помощ- избор на автомобилнови [re: dodo_pv]  
Автор Bryan Adams (enigma lover)
Публикувано29.07.05 11:59

Лично мнение: Погледни и VW Caddy имам само положителни впечетления!

Bryan Adams - Have you ever loved a woman

Тема Re: Молба за помощ- избор на автомобилнови [re: Bryan Adams]  
Автор Mishelle ()
Публикувано29.07.05 15:23

Caddy-то има ли го във вариант комби? Защото аз съм го срещал само като ван и пикапче.

Тема Re: Молба за помощ- избор на автомобил [re: Mishelle]  
Автор dodo_pv (непознат)
Публикувано31.07.05 15:46

Благодаря за инфото! За съжаление не мога да ползвам никакви данъчни облекчения. Днес видях случайно багажника на едно пежо 307 комби и наистина багажника му е малко малък. Ще ида до София да видя японските комбита, че в Пловдив нямат. Решение ще взема есента. Поздрави!

Тема Re: Молба за помощ- избор на автомобилнови [re: Mishelle]  
АвторMoм (Нерегистриран)
Публикувано08.09.05 09:03

Искам да си купя дизел, но се колебая между Skoda Octavia и Peugeot 307. Може ли някой да ми каже мнението си.

Тема Re: Молба за помощ- избор на автомобилнови [re: Moм]  
АвторGalliard33 (Нерегистриран)
Публикувано21.09.05 07:15

Моето мнение по въпроса Пежо 307 Комби или скода Октавия комби - не се замисляй просто - в фирмата имаме много автомобили Пежо и мога да ти кажа, че няма друга марка коли с толкова много време в сервиза!!! А, сетих се, Фиатите са по-зле!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.