Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:11 13.07.25 
Автомобили
   >> Skoda
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема kolko oborota razviva 120L...нови  
Авторwrcfan (Нерегистриран)
Публикувано22.02.05 18:25

poneje nqmam oborotomer v kolata mnogo se 4udq kolko oborota maksimalno razvivat teq skodi.moita e 87 godina, 4 skorosti i sum dostigal do 160 km/h na lek naklon.tova dobro postijenie li e kato se ima vuzrastta?
kude v varna moga da si 6laifna malko glavata 4e da uveli4a kompresiqta?kakvo drugo moga da butna po dvigatelq 4e da vurvi pove4e?moga li da si sloja oborotomer?i otkude da si namerq 5-skorostna kutiq?Blagodarq Vi predvaritelno!

Тема Re: kolko oborota razviva 120L...нови [re: wrcfan]  
АвторS2OOOMi (Нерегистриран)
Публикувано22.02.05 19:28

Znachi 120-te digat pylna moshtnost pri 5000 oborota(52 konq).Tova postijenie ot 160km/h e dobro za vyzrasta. Oborotomer mojesh da si slojish stiga da iskash kakto gledam iskash moje da slojish analogov ili cifrov (sega prigajdam edin cifrov za moqta)

Тема Re: kolko oborota razviva 120L...нови [re: S2OOOMi]  
Автор Galliard (entusiast)
Публикувано22.02.05 23:53

160км/ч e добре, не се престаравай, защото са им леки предниците и много лесно се "отлепят"!!! Особено при 160км/ч!!! (А на мост са направо кошмар дори при 90-100 - лек ветрец и колата тръгва нанейде :)

А и имай в предвид, че повечето соц коли са правени така,че километражите да показват малко повече - да се стряскат шофьорите...(Не съм сигурен, че това се отнася за нашите шкодички, но нишо чудно, да е вярно )

За цифровите оборотомери - към 30-35 кинта може да се намери, но проблема е да намериш хубав (и достатъчно дълъг) ширмован кабел. Но според мен те не радват така окото като аналоговите.
Аналогов и аз искам да си слагам, казаха ми,че от всичко става - от полски фиат, от лада, от шкода ;)

Това, което и ти и двигателя ще почувствате е ако си сложиш едни нови сегменти(25-30лв - колкото шлайфането, но далеч по-безопасно)
и гумички на клапаните (така ще спре да гори масло). Щом сипеш едно хубаво масълце ще усетиш разлика и в шума, и във вървежа !!!(И в паленето сутрин)(За качването на компресията не говорим - мойта отиде в небето!)

Това за сегментите и гумичките ти го казвам от личен опит, правих го есента и съм супер доволен - за 5000 км ми е изхарчило около 400-450 гр масло. Това прави около 80-90 гр/1000км, което няма нишо общо с заводските дадености на шкодата да си "погорва"около 1л/1000.

За гумичките имам инструмент - сам си го направих, но работи прекрасно, ако искаш може да ти го пратя (измисли как!). Аз съм от София.

"Туй не е кола за народа - само майсторите карат шкода."

Тема Re: kolko oborota razviva 120L...нови [re: Galliard]  
Авторm1rOsl4v (Нерегистриран)
Публикувано23.02.05 10:03

Значи, аз съм от Варна. Звънни ми на 0888 215820 или мини някой път през "Карамфил" 25 - там е сервизът "Шкода" - търси Крум или Ясен - те са ми приятели, ще ме извикат и ще си полафим. За мотора - не се притеснявай - ще го направим да въза яко, стига да ти се дават пари...

Поздрави / Мирослав

Автор Mravoiad™ ()
Публикувано23.02.05 10:41

"...заводските дадености на шкодата да си "погорва"около 1л/1000. "
Тези стойности за разход на масло е печатна грежка в една от книгите.В последствие редакторите явно се ръководят от нея и грешката продължава да съществува в следващите преводни издания.

АвторSpido Rapido (Нерегистриран)
Публикувано23.02.05 11:46

V magazin4eto na Simeonovsko shose se prodava originalniq oborotomer za Skoda 120 , kupuvash si go montirash si go na mqstoto na kiutuka s lampi4kite , a neobhodimite lampi4ki se razpolagat po tabloto (vav vsiaka knishka za 120 ima pokazano tobloto s oborotomer )

Тема do m1r0sl4v...нови [re: m1rOsl4v]  
Авторwrcfan (Нерегистриран)
Публикувано23.02.05 12:40

radvam se 4e ima takivi zapaleni fenove v varna kato teb.iskam da si napraq kolata i pari mi se davat (az ob6to vzeto se po neq si davam parite) no 6te gi imam sled sedmica - dve.taka 4e ako vliza6 v 4ata si ostavi nick-a , 4e da po4atim do togava. a puk kato "zabogateq" 6te se vidim pri Krum i Qsen, i bez tova trqbva da hodq tam kum 1-2 mart da reguliram karburatora.
mnogo bih iskal da si po4atim predi tova,za6toto 4estno kazano malko znam za teq koli4ki,a puk mnogo mi se u4i :)
Pozdravi ot wrcfan

Тема Re: kolko oborota razviva 120L...нови [re: Mravoiad™]  
Публикувано23.02.05 14:32

Разхода даден в ръководството за експоатация на Felicia при предимно градско каране е [image]http://free.hit.bg/deroni/izvadka%20ot%20r-vo%20za%20eksp..bmp[/image]

Тема Re: kolko oborota razviva 120L...нови [re: Spido Rapido]  
Публикувано23.02.05 14:37

това горе не се получи това което исках !Исках да кажа , че в ръкожодството за експоатация дават това за нормален разход при продължително градско каране http://free.hit.bg/deroni/izvadka%20ot%20r-vo%20za%20eksp..bmp

Тема Re: kolko oborota razviva 120L...нови [re: Spido Rapido]  
Автор Mravoiad™ ()
Публикувано23.02.05 15:16

Опааа,грешка.В едно от изданията грешката беше 1л/100км и в последствие беше преписвана в следващите.
В интерес на истината от трите шкоди които съм карал нито една не едостигала такъв разход въпреки вандалското каране на което бяха подложени,най-вече две от тях.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.