| 

| 

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)

| 
                   Тема
                    | 
                     Какво мислите за газова уредба за шкода ? 
 | 

|  
| Автор | Believer777 (Нерегистриран) |  
| Публикувано | 24.02.04 19:30 |  
             |  
           | 

Здравейте отново,  този път ще бъда по-кратък   Просто искам да ви питам "За" и "Против" монтирането на газова уредба за Шкода 120 Л. Заслужава ли си ? Много ли ще падне мощността на двигателя ? Много ли ще се спести от газта ?
  Благодаря ви !

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
                     Re: Какво мислите за газова уредба за шкода ? 
[re: Believer777]
 | 

|  
| Автор | 
12O3 (познат) |  
| Публикувано | 25.02.04 08:48 |  
             |  
           | 

Slagaj bez kolebanie
 Не мисля, че пада мощността. Повечето в клуба сме с АГУ. Моята бутилка е 50л отпред и колата е мн.по-устойчива, харчи с 1л по-малко отколкото на бензин 
 и от 3 години съм без бензин и нямам бенз.помпа :)
   Добрият ремонт е предпоставка за доброто пътъване.

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
[re: 12O3]
 | 

|  
| Автор | 
Believer777 (непознат
) |  
| Публикувано | 25.02.04 11:58 |  
             |  
           | 

Благодаря ти за съвета, трябва да се замисля по-сериозно. А според тебе куде е по-добре да се сложи бутилката отпред, или зад седалката, защото сега багажника ти не стана ли още по-малък ? 
 И като казваш че ти гори с 1 литър по малко от колкото на бензин, ак не е тайна колто ти гори градско и извън градско на газ ?
 И не е ли вредно да се пали зимата на газ ?

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
                     abe ,priateliu... 
 | 

|  
| Автор | 
ValGG (шемет) |  
| Публикувано | 25.02.04 20:48 |  
             |  
           | 

...kak si vkaral gazta v karburatora?

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
 | 

|  
| Автор | 
Go6ka (Млад:)Шкодаджия) |  
| Публикувано | 25.02.04 21:02 |  
             |  
           | 

Predpolagam znae6 za kakvo sluzi olovoto v benzina,nali?Nai-ob6to kazano za da smazva klapanite!Az li4no na nikoja ot kolite njama AGU,no znam 4e na 200-300 km trjabva da kara6 malko ma benzin,6toto ina4e mu se ebava mamata na motora

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
                     газова уредба за шкода 
[re: Go6ka]
 | 

|  
| Автор | 
12O3 (познат) |  
| Публикувано | 26.02.04 11:14 |  
             |  
           | 

Бутилката ми е отпред по следните съображения:
 1.Предницата на Шкодата е лека и е лоша устойчивостта при завои. Така бутилката тежи и колата е много по-стабилна. Против е че "се разбивала предницата", но нямам никакви подобни проблеми.
 2.При проблем с бутилката (изпускане на газ) не го дишаш.
 3.При катастрофа (не дай боже) предната бутилка те предпазва, (а задната може да те претрепе, дори и да не гръмне).
 4.При пожар в колата е далеч и шансът за взрив е мн.по-малък, отколкото при задната.
 5.Колата я ползвам и за летуване и ако бутилката е отзад, не мога да си ползвам купето. Предния багажник и без друго си е малък, сега е вярно още по-малък. Но съм возил хладилник и пералня в купето едновременно и без проблам (свалям за качването едната задна врата).
 Обикновено съм без задни седалки и мястото е в излишък.

Разхода ми е около 8. При добра центровка - 7,2. Става дума за всякакво каране и градско и междуградско и магистрала. Спрял съм притока на газ към втората степен и съм ограничил първата. Макс.скорост ми беше 160, но сега е 120 (кофти центровка). 

При АГУ удължаваш живота на дригателя, понеже бензинът отмива маслото, а газта - не. За ТЕО е вярно. Автомобилите с "меки" клапани са Шкода и Дачия (кофти е за АГУ). Но За 60 хил км нямам проблем. Знам как са били клапаните преди АГУ, като отворя главата - ще пиша как е след :). И не харайте с над 5000 оборота! + М10Д че много много зле става !!!
   Предимство на газта е че октановото число е 102-105 - няма детонации. Затова се увеличава предварението от 5 на 13-15градуса.
 Рискът за газта е ако е некачествена - т.е. с много сяра. Тогава в цилиндъра се обр. сярна к-на, тя кондензира в горивната камера (особено при незагрят двигател) и ще ти трябва нов мотор.

Карбураторът ми е разпробит, но следващия ще е с плочка.

Зимата на -15 не е мн.готино да палиш на газ, но друг избор нямам (нямам бенз помпа и др.боклуци). Залива се изпарителя с топла вода (40-50оС) и проблем няма.

Добрият ремонт е предпоставка за доброто пътъване.

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
                     Re: газова уредба за шкода 
 | 

|  
| Автор | 
Mishelle () |  
| Публикувано | 26.02.04 11:34 |  
             |  
           | 

Absloliutno sa saglasen s 1203 i bih pribavil, che kato si slojish butilkata otzad shte ti e bevazmojno da si proverish masloto s skorostite. Za da si sipesh novo, shte triabva da ia demontirash, za da si regulirash saedinitelia - pak shte triabva da ia demontirash, za da obezvazdushish saedinitelia pri smiana na spirachna technost pak shte triabva da ia svaliash. Pri remont na startera - iako shte se izkrivish, ako ne si premestil akumulatora v dvigatelnoto otdelenie, a si sedi zad sedalkite, napravo zabravi za butilka tam. Sigurno ima oshte kup drugi prichini poradi koeto spored men e po-dobre butilkata da e otpred. Moiata e po-malka - 27l e i se pobira chudesno mejdu servoto i kalnika. Zimata palia i na gaz i na benzin, zavisi kak mi doide . Edinstvenoto, koeto moje da stane ot niskite temperaturi e da se poskapiat membranite na izparitelia, ama za 3 godini vednaj da gi smenish mislia che ne e problem. A moje i da izkarat i poveche.
    Ot 25 000 km karam na gas i dvigatelia e pushka. Malko e po-slaba kolata na gaz v sravnenie s benzina, ama si zaslujava. Imam i benzin v rezervoara, taka che v sluchai na lipsa na moshtnost vinagi moga da mina na drugo gorivo. S razprobit karburator sam, koeto pone za momenta poveche me kefi kato reshenie. Ako i ti se spresh na tozi variant triabva da si siguren v maistora deto shte ti go razprobiva, zashtoto imalo mnogo goliamo!!! znachenie kak shte se montirat shtucerite - kolko da vleznat navatre i pod kakav agal!!!

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
[re: Mishelle]
 | 

|  
| Автор | 
shkogi (    шкодаджия) |  
| Публикувано | 27.02.04 15:54 |  
             |  
           | 

Категорично не съм съгласен с колегите по-горе!
 Аз съм представител на тези, дето бутилката им е зад задните седалки. 

Има редица предимства: Зимата колата е по-стабилна, волана се върти още по-леко и ако не си състезател, не се отразява на стабилността, багажникът отпред ти е свободен, което за мен е от решаващо значение - сложиш ли бутилка там, край - нямаш багажник! А аз като ходя на море вкарвам в Шкодата 2 гардероба... Две жени карам!
 Ако ще я ползваш за дълъг път, то тогава товарът в предната част ще уравновеси тежестта.

Колко често се налага да сменяш спирачна течност на съединителя и да обезвъздушаваш? Маслото си го сменям на канала отдолу и от там си го наливам и проверявам - от отвора отстрани. Но това става на 25-30 000 км. Аз не минавам повече от 6-7 000 на година.

Бутилката ми е 40 литра и се побира зад едната седалка. Всъщност аз исках 30 литрова (пак кюмбе като моята), която стигаше точно до отвора за съединителя. Ама майстора решил да се запасявам с газ.
 Всъщност, аз ползувам дори багажника зад задните седалки - от едната му страна. 

1203 се е возил и знае, освен това я е виждал и натоварена .  

Моят карбуратор е разпробит, но може и със щуцери-тръбички, които влизат отгоре, през въздушният филтър. Ако сега ми се наложи да слагам газова, ще сия слагам сам...

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
[re: shkogi]
 | 

|  
| Автор | 
ValGG (шемет) |  
| Публикувано | 29.02.04 19:36 |  
             |  
           | 

:)),zashto shte si ia slagash sam:)),pisnalo ti e ot maistori li?:)))
 Ako sega trea da izbirash ,kak shte vkarash gazta v karba-sus razprobivane ili s trubichki???

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
[re: ValGG]
 | 

|  
| Автор | 
shkogi (    шкодаджия) |  
| Публикувано | 29.02.04 22:45 |  
             |  
           | 

Ами бих си я сложил без разпробиване, а и защо да давам 70 лева за поставяне, като принципът ми е ясен? Ако искам да я узаконя - така или иначе ще трябва да ходя на преглед - важното е да не изпуска газ : )

Хубавото на тръбичките е, че запазваш карбуратора цял : )

|   |  
  |   

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
 |  
 |   
 |