Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:44 14.11.25 
Автомобили
   >> Skoda
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Беляяяя.....голяма беля...  
Автор pinko (сканиращ)
Публикувано17.10.02 13:15

Да ви се оплача, днес сутринта в мъглата блъснах едно куче, помияр някакъв, бая едър беше, отдалеч го видях, стоеше си до шосето и точно когато бях на няколко метра от него, изведнъж му хрумна да пресича...не можах да реагирам, да го заобиколя, пък и имаше насрещно движение, добре че не стана по-голяма беля, ама потроши бронята и сума ти пластмаси отпред по колата, сега отпред е като дъвкана, а скоро си я взех от поправка Гадният добитък даже не успях да го утрепя, (не ме разбирайте неправилно, аз много обичам кучета, имам си една грамадна немска овчарка, много ми стана жал за животинчето), но за сметка на това, когато моята кола го отхвърли, то тръгна на зиг-заг да пресича шосето и там вече един автобус го довърши.
Най-лошото е, че някъде в суматохата съм си загубил предния регистрационен номер, връщах се да го търся, обикалях като гламав един час, проверявах канавки, шахти - няма и няма. Сега ме чака едно ходене по мъките, КАТ, простотии, колата трябвало да се пререгистрира, не можели да ми издадат само един нов номер, с цифрите и буквите на стария, трябвало и двата, мъкаааааааааааааа, ако някой знае някакъв чалъм или има връзки в КАТ, да помага...

Ако някой намери рег. номер С 62 69 РХ, или чуе, че някой е намерил, да свирка, около музея Земята и хората на бул. Черни Връх между хотел Хемус и кръстовището на бул България на НДК, да свирка...

ГОЛЯМО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ

Аз по принцип се подвизавам в клуб фотография, ето ви малко мои снимки да погледате

Да ви се похваля, края на септември ходих на Фотокината в Кьолн, това е най-голямото изложение на фотографска и кинотехника в света, а нали се бях навил да на правя тунинг на Октавията, в Papmahl я направиха от 110 коня на 148 к.с. само за 600 евро, две години гаранция без ограничение на пробега, сега е като изтребител, гоних я по немските магистрали, и щото киламетража е само до 220,а тя го пълни и продължава да се ускорява, с един приятел с Ауди А6 3.0 литра я зесекохме колко дига - 238 км/час, мания...

Един е Хелмут Нютън и Сюзън Зонтаг е неговия пророк

Тема Aide Aide:)нови [re: pinko]  
Автор LordDigitalМодератор (DigitalDesigneR)
Публикувано17.10.02 20:08

Slucva se ,vaznoto e na teb da ti nqma nisto ,a vyv sluchaq i na kolata i nqma koi-znae kakvo ,taka che belqta ne e golqma.

Typoto e che sha imas razpravii sega sys toz nomer ,stoto mislq che KAT nemozeha da ti zapazqt registraciqta osven ako ne im zaneses stariq nomer (dori i da e na salata).

A inache snimkite sa neveroqtno dobri ,BRAVO:)

Тема Re: Aide Aide:)нови [re: LordDigital]  
Автор pinko (сканиращ)
Публикувано18.10.02 11:29

Мани, мани, голяма мъка с тоя номер, вчера цял ден се разправям, искаха да ми пишат акт за несъобразена скорост, или да му дам 50 лева, за да ми напише протокол, за да си взема парите от каското, ама го заплаших че ще обжалвам акта, той се запъна, аз се обадих по мобилния на адвоката си, той довтаса веднага и ченгето се спече - веднага почна да се извинява, че нещо не бил разбрал, бил се объркал, абе нараво умря от шубе, като дойде адвоката, защото тоя мой приятел адвокат е страшна хиена и му обясни, че не само ще обжалва и ще спечели, но и ще съди КАТ и ченгето яко ще го накажат , абе само така с тия тъпи рекетьори катаджиите.
Апропо, в Германия, като и правиха тунинга на Шкодата, аз специално ги питах за това, дето ти ми беше обяснил преди за смяната на програмите на компютъра на колата в реално време, докато си караш, но се оказа, че е доста по-скъпо- около 2 000 евро, та се отказах засега, по-нататън ще видим

Тема Re: Aide Aide:)нови [re: pinko]  
Автор trqncho (manenko trqnche)
Публикувано18.10.02 12:27

Niamam dumi. Govoria za snimkite.Mnogo sa krasivi,pozdraviavam te.

A za kolata,spoko 4ove4e moge6e i da e po-lo6o.
Mnogo iaka Oktavia

Тема Re: Беляяяя.....голяма беля...нови [re: pinko]  
Автор Mravoiad™ ()
Публикувано18.10.02 16:28

Наистина много добри фотографии.Браво,евала.
Дано се оправиш с номерата лесно.Процедурата до колкото знам отвратителна(бюрократична).

Тема Re: Беляяяя.....голяма беля...нови [re: pinko]  
Автор Magapasa (непознат )
Публикувано19.10.02 08:10

Така и така си фотограф,що не щракнеш и Октавия-та си,че да я видим и ние

Публикувано19.10.02 09:05

Ehee 2000 evro ,basi mnoo para ne si zasluzava

Sysnost gledah site-to na tiq tuneri deto spona ti - tam davat pod 140 konq za maximalnata mosnost ,za tebe nesto specialno li e?

Kakto se i ocakvase golqmata dalavera (kakto na vseki disel) idva ot uveliceniq vartqst moment.

Po princip izglezda che tuninga im ne e nesto osobenno extrimno ,zaradi tva i davat garanciq - no vse pak da popitam imat li TUV certifikat?

Inache sestrata dylzese da ti kaza che e haresala snimkite izklucitelno mnogo ,a az da popitam - tva sa skanirani snimki praveni sys analogov aparat predpolgam?

Тема Re: Aide Aide:)нови [re: LordDigital]  
Автор pinko (сканиращ)
Публикувано19.10.02 13:09

Адски си прав, 2 000 евро ми се видяха бая пари, не че ги нямах, ама....
Да, по принцип това на сайта на Папмал, дето си го видял, си е така, но има едно но - това е всъщност официалната информация за "пред властите", и при тоя тунинг, споменат там, от 110 на 132 коня и въртящ момент от 235 на 285 и цена 499 евро, от които после ти възстановяват тяхното ДДС 16 % си имаш и ТЮФ, и всички останали изисквания за изгорелите газове си остават спазени, щото иначе в Германия ако те гепят, че колата не е наред по тоя параграф глобите са солени. Но ако им кажеш, че колата няма да се кара в Германия, правят каквото пожелаеш, имат най-различни варианти, аз се спрях на тоя за 600 евро без ДДС, а именно 148 коня и 325 Нм върт. момент, гаранциите и всичко останало са си същите, само дето колата вече не отговаря на немските норми, то нали сега там на власт дойдоха зелените и е адски строго.
Въртящия момент е нещо моного по-важно от конските сили, от 1750 оборота до над 3200 е "плато", демек кривата е права и е над 300 Нм, а това е невероятен кеф за каране, все едно си с автоматик, при 50-60 км/ч слагаш пета и само даваш газ и чехкинчето се набира като глист и те лепи в седалката докато оборотомера не нагази в червената зона, а това е някъде при над 225-230, абе нафтово Порше... за изпреварване, особено на баир, нямаш проблем, баирите изобщо не ги усеща, а най-невероятната е, че гори само около половин литър повече от преди, и то само при мръсна газ, иначе при 180-190 постоянна скорост по магистралите бордовия компютър ми показва моментен разход около 5,9-6,2, абе стана даже по икономична отпреди, щото много повече си на пета и я караш при по-низки обороти като цяло.

Радвам се, че снимките са ви харесали, аз имам още стотици, ама все не остава време да си направя истински сайт и да ги кача, пък и почти нищо не разбирам от уебдизайн и такива работи, та ще трябва някой да ми помогне.
Снимките са правени с професионален фотоапарат от така наречения среден формат 6х6 см. Rolleiflex SL66 и 5 много скъпи обектива, диапозитивен филм Фуджи Велвиа и Провия,( там в галерията на екуипмент има линк към един друг фотосайт, където съм описал техниката си)после са сканирани при 3200 дпи, стават ТИФ файлове по 80 до 100 Мб., ама такива им трябват на печатарите за предпечатната подготовка, разни календари и такива работи.

Редактирано от pinko на 19.10.02 13:27.

Тема Re: Беляяяя.....голяма беля...нови [re: Magapasa]  
Автор pinko (сканиращ)
Публикувано19.10.02 13:34

Ще пусна, нямайте грижи, ама сега съм на вилата и съм с лаптопа, а тука връзката е мноооооого бавна, в понеделник от службата ще ви кача някоя снимка

Публикувано19.10.02 18:26

Qsno ,po princip TUV normite verno sa predi sicko emisii - no qvno tez tuneri znaqt kakvo pravqt:)

To sysnost kolata kacval li si q na Dyno ili te sa ti dali racecatka za "ochakvanite" ili veche izmereni na nqkoi drug kone i nai-vaznoto (kakto za sicki diseli) vyrtqst moment versus oboroti?

I taka i taka sme trygnali za fotografiq ,nqkoga si spomnqm che kato prodavah komputri edin deto tocno pravi predpecatna potgotovka izkase da mu namerq scaner za negativi. Otellli mi se vola ,takvoz nesto doka namerq ,ta go pitah nakraq za kvo mu e i otgovora mu beshe che "Negativa imal bezkraen resolution?? ,i profesinalnata predpecatna podgotovka iziskvala skanirane na negativi a ne na snimki" ,ta vecno sym se chudel kak taka nesto moze da ima bezkraen resolution (se trebe da e ogranicen ot nesto) ,i zasto pocti nikoi ne beshe chuval za takyv scener ,smisal gyzariq li e ili naistina e mnog po-dobro?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.