|
Тема
|
Още една хипотеза
|
|
Автор |
prof.Tolpa (болен мозък) |
Публикувано | 07.02.14 16:41 |
|
Бактерия може да е виновна за множествената склероза
Бактерия, причиняваща хранително отравяне, може да играе роля за развитието намножествена склероза, твърдят американски учени.
Лабораторни тестове на изследователи от Weill Cornell Medical College откриват, че токсин, синтезиран от рядък щам на бактериятаКлостридии перфрингенс, предизвиква увреждания в мозъка, подобни на тези, причинени от множествена склероза.
Предишно проучване на екипа идентифицира същия щам при жена, засегната от множествена склероза. Учените обаче обръщат внимание, че са необходими допълнителни изследвания, които да проучат връзката в дълбочина.
Точната причина за развитието на множествена склероза все още не е ясна, но се смята, че заболяването се дължи на генетична обособеност, в комбинация с фактори на околната среда.
Бактерията Клостридии перфрингенс, която се намира в почвата и замърсеното месо, което не е преминало необходимата топлинна обработка, има различни щамове. При повечето случаи инфекцията се появява като хранително отравяне – диария и стомашни спазми, които обикновено отшумяват за ден – два. По-рядко бактерията може да причини и газова гангрена.
Конкретен щам на Клостридии перфрингенс – тип B, който според екипа за първи път се открива в човешкия организъм, произвежда токсин, който може да стигне до мозъка, посредством кръвния поток.
По време на лабораторните тестове експертите установяват, че въпросният токсин - епсилон, преминавакръвно-мозъчната бариера и унищожава клетките, произвеждащи миелин – типично нарушение примножествената склероза.
Водещият автор – Дженифър Линдън, обяснява, че откритията са важни, тъй като, ако токсинът се окаже причина за развитието на заболяването, може да се започне разработването на ваксина или антитела, които да спрат или предотвратят тежкото заболяване.
| |
|
Много точно казано-"Хипотеза".
Аз дори бих отишъл отвъд това.
Материал, където водещи са .....Може...Ако-то ще...продължим изследванията...може да разработим ваксина... И това всичко съчетано с тип B, който според екипа за ПЪРВИ ПЪТ се открива в човешкия организъм, си говори само и единствено за това, че или статията е смукана от пръстите на краката на журналистите, или екипът учЕни се занимава с усвояване на кинти по темата!
ПП Съжалявам за това, че съм толкова краен, ама така ми се виждат нещата в нАуката последно време
| |
Тема
|
Re: Още една хипотеза
[re: prof.Tolpa]
|
|
Автор |
s_ms (ентусиаст) |
Публикувано | 08.02.14 17:40 |
|
Звучи ми невероятно...ама знае ли човек къде е истината...
Дано се намери решение на "присъдата" МС...
| |
|
Интересна хипотеза! четох за нея и на други места!
| |
Тема
|
Re: Още една хипотеза
[re: s_ms]
|
|
Автор |
aurora777 (scorpio) |
Публикувано | 03.07.14 17:22 |
|
За някои не е присъдаТодор Ванков от Казанлък, който използва мед. марихуана за лечение вече няма никакви плаки в главата си!
| |
|
|
|
|