|
Тема
|
АНТИТЕЛА...
|
|
Автор |
s_ms (ентусиаст) |
Публикувано | 15.01.14 15:45 |
|
В болница Свети НАУМ в СОФИЯ ми правиха изследване за антитела при лечение с БЕТАФЕРОН...
Резултата е положителен...от комисията прецениха, че е нужна промяна и ми направиах протокол за КОПАКСОН...
Казаха ми че е нормална практика за промяна на лекарствата, с оглед образуването на антитела ...
Каква е процедурата в случая? Има ли логика в промяната от Бетаферон към Копаксон?
| |
Тема
|
Re: АНТИТЕЛА...
[re: s_ms]
|
|
Автор |
gogo163 (минаващ) |
Публикувано | 28.01.14 17:36 |
|
Мисля си, че всичко е нормално. Това с антителата е предизвестеният край на лечението с Бетаферон/интерферони/. Защо повечето си правят оглушки и не изследват антителата на пациентите е съвсем друг въпрос. Нормално е да се премине към КОпаксон, ако състоянието ви отговаря за това. ТОва е моето мнение по въпроса, без да съм капацитет
| |
Тема
|
[re: gogo163]
|
|
Автор |
s_ms (ентусиаст) |
Публикувано | 01.02.14 14:31 |
|
От комисията ми казаха, че не може да се премине и към друг интерферон...
Казаха и друго интересно ... по света на определен период правели смяна на лекарствата...от интерферони към копаксон и обратно...с цел предотвратяване образуването на антитела...
Ще видим ефекта след като получа КОПАКСОНА...:)
| |
Тема
|
|
|
Автор |
gogo163 (минаващ) |
Публикувано | 02.02.14 21:36 |
|
До колкото съм информиран, от Копаксон не се образуват антитела.
Принципно се сменят препаратите поради други причини, а интерфероните и от момента на образуване на антитела. Интерфероните са силно противопоказни за хора с депресивни периоди. Черният дроб трудно се справя с тях също. Аз лично нямам друг избор поради депресията.- От друга страна, ако сте започнали с интерферони и отговаряте на всички условия за това...та ако в следващата година направите два силни пристъпа с остатъчен неврологичен дефицит...най-нормалното нещо е да се реши да бъде сменено лекарството с друго защото "Явно това не е твоето лекарство", цитирам. Нещо такова
| |
Тема
|
[re: gogo163]
|
|
Автор |
s_ms (ентусиаст) |
Публикувано | 04.02.14 12:25 |
|
А нужна ли е пауза между БЕТАФЕРОН и последващото започване на КОПАКСОН...?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
gogo163 (минаващ) |
Публикувано | 04.02.14 23:20 |
|
Съжалявам, нямам никаква идея