Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:48 12.11.25 
Здравна
   >> Множествена склероза
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема помощнови  
Авторrocт1 (Нерегистриран)
Публикувано05.06.09 19:51

С един пристъп съм на МС. Според вас добре ли е или не да се започне бетаферон. Доколкото чета го препоръчват на болни, които са имали поне 2 пристъпа за последните 2 години. какво да правя?

Тема Re: помощнови [re: rocт1]  
Авторвaня (Нерегистриран)
Публикувано06.06.09 03:48

Ако наистина е МС , от опит мога да те посъветвам, да не отлагаш лечението, колкото по-навреме , толкова по- добре...................
Нищо добро няма при МС , но можеш да живееш пълноценно и да се чувсташ здрав-а много години, понякога първата диагноза е погрешна.
Ако желаеш, пиши на ма мейл
vania.r@dir.bg.

Тема Re: помощнови [re: вaня]  
АвторBaня (Нерегистриран)
Публикувано06.06.09 04:21

Пропуснах да ти пиша, че не е толкова лесно да получиш Бетаферон , или някое от другите лекарства, модулиращи, хода на МС, така , че увери се в диагнозата и действай, не са много приятни за прилагане, но заболяването, ако наистина го имаш , е по- неприятно, става дума за качеството ти на живот и реализация , а не за това , как ще понесеш лечението в началото, освен това има нова програма за лечение на МС и докато събереш необходимите документи, няма да е лесно.
Успех желая и дано е грешка в диагнозата!

АвторЖeни (Нерегистриран)
Публикувано06.06.09 17:33

Здравей,аз също имах само един пристъп,но диагнозата ми е недвусмислена.Бетаферона не е нещото,което ще ни излекува,освен това не помага качествено на всички.Можеш да получиш пристъп и докато си го поставяш.Но все пак бетаферона е една надежда,така че това е твое решение.За себе си съм решила да изчакам втори пристъп.Дано не се хванем с Ванчето за гушите.Каквото и да решиш за бетаферона,не се плаши и бъди сигурна в успеха

Публикувано06.06.09 18:44

Благодаря ви !
Лекарите ми казват, че ако ми го отпуснат е добре да го започна, но доколкото четох и в чуждите сайтове не препоръчват започването му ако е имало само 1 пристъп. За това ми е много трудно да взема решение.
Към Жени- твоят пристъп къде те удари, силен ли беше?

Авториви (Нерегистриран)
Публикувано07.06.09 01:34

На мен като ми поставиха диагнозата, 2008, бях сашто с първи пристъп и моя невролог ми каза 4е е най добре веднага да запо4на терапия.Запо4нах с Rebif 8.8,22 и сега съм след нов пристъп през февруари на 44 .Не се колебай,ако не помага поне не вреди.
Аз не живея в Бг и не съм имала проблеми с полу4аването на лекарството но знам 4е в Бг се 4ака дълго.Пожелавам ти да нямаш пове4е пристъпи и това е и целта на тези интерферони 1а и 1б да забавят и предотвратяват пристъпи

Тема до Женинови [re: rocт1]  
АвторBaня (Нерегистриран)
Публикувано07.06.09 15:25

То пък това , остава, Жени.........

B

АвторЖeни (Нерегистриран)
Публикувано07.06.09 16:57

Здравей,тъй като имах само 1 пристъп,не знам дали е бил силен.Проблемът беше в изключително лошото равновесие.Всъщност насоката към тази диагноза беше провлачването на левия ми крак при силна умора и честото ходене по малка нужда.След това се появиха и някой други проблемчета-треперене на ръцете,бърза умора,дълго време не мога да стоя права,но на този етап невролозите лекуват симптомите,а на болестта.Казах ти мнението си за бетаферона,сигурно всички ще се нахвърлят върху мен,но това си е лично мнение и никого не задължавам с него.Ако мога да ти дам съвет-почивай си,не мисли за глупостии ,мах не се ядосвай.За мен спокойствието е най-доброто лекарство.Желая ти много усмивки.

Тема Re: помощнови [re: Жeни]  
Публикувано07.06.09 20:40

Благодаря ти, Жени!

Тема моля помощнови [re: вaня]  
Автор clio (непознат )
Публикувано03.07.09 10:05

Здравейте! Необходима ми е помощ! От няколко дни започна силен тремор на един от пръстите на дясната ми ръка. умората е в мускулите и на китката и на лакета. Изпитвам страх от лекари, затова се обръщам към вас. напълно здрава жена на 36 години съм. Треморът обаче ме притеснява, защото се появява в състояния на покой и не след физическо или психическо натоварване. Предварително благодаря

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.