|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
оток на краката
|
|
Автор | snezhinka (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.01.09 15:32 |
|
Здравейте,
Моля ви,кажете ми дали сте срещали като симптом на множествена склероза силно изразен оток по краката,който предизвиква невероятна болка и води до невъзможност на болния да се изправи. Много четох, но не видях никъде да пише за такъв симптом. Ако някой има подобни оплаквания, бихте ли ми казали какво ви помага. Баща ми е с диагноза МС, в момента е такъв оток и е неподвижен. Изписаха му лекарства,но отокът си остава. На какво се дължи този оток, може ли да пие болкоуспокоителни поне?
| |
Тема
|
Re: оток на краката
[re: snezhinka]
|
|
Автор | 1969 (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.01.09 18:39 |
|
Сред изписаните му лекарства няма ли и болкоуспосояващи? А доктора,който му изписа лекарствата какво мисли ?
Не съм чувала при МС да отичат краката.
| |
Тема
|
[re: 1969]
|
|
Автор | lucho (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.01.09 22:55 |
|
Отичат и още как...Особено ако е трудно подвижен и с намален "собствен ход", седнал през по-голямата част от деня или въобще продължително застояващ се на едно място. Какви лекарства му изписаха? Важно е да се правят /освен лекарствата/ и масажи, ако не може много или въобще да се движи. Да държи краката си на по-високо от седалищните части от време на време, в зависимост от поносимостта. Пасивно раздвижване е също препоръчително и колкото е възможно или поносимо/съжалявам за повторенията/, по-често. Утре ще си видя, какви бяха лекарствата, които вземах и ще пиша пак. Възстановяването е бавно и трябва да сте упорити в движения, масажи, правилните медикаменти. С последните, внимавайте, за да не раздразнят стомаха, все пак. Или питайте лекуващия лекар, какви протектори за стомаха да приема. Можете и по телефон да ми се обадите, няма лошо. 052 617 868. Опита учи и помага, дай боже.
| |
Тема
|
[re: lucho]
|
|
Публикувано | 03.01.09 23:09 |
|
Едно допълнение: не е симптом на МС в никакъв случай, освен ако не се ограничат движенията. Следствие от последното е. И при други заболявания, и без да си "заболял" също става. Поседете два-три часа на едно място, без да си движите краката и без да ставате и не ви е нужна МС за подобни усещания и състояния. Особено ако е редовно - всеки ден. Движение му е майката, но не агитирам никой - тук всеки знае за какво става дума и с какво има да се справя постоянно.
| |
Тема
|
|
|
Автор | 1969 (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.01.09 09:25 |
|
snezhinka обадете се на lucho ,ще ви е от полза.Човека е много отзивчив ,на мен ми помогна за което му благодаря
Руми съм.
| |
Тема
|
[re: 1969]
|
|
Публикувано | 04.01.09 11:06 |
|
Знам, благодаря :) Нали за това сме тук
Важно е да се прецени, кога е отока - сутрин или вечер и има ли някаква динамика. Оток може да има и при сърдечно-съдово заболяване или да е свързан с функцията на бъбреците. Ако е от застояване, се приема детралекс 2х1 дражета - сутрин и вечер, до три месеца и след това почивка 1 месец. Добре е три пъти дневно, в продължение на до две седмици да се мажат краката с индовазин-гел.
И все пак, консултация с лекар - съдов хирург, кардиолог, уролог...
Успехи!
| |
Тема
|
|
|
Публикувано | 04.01.09 11:13 |
|
Извинявам се - детралексът - обяд и вечер, не сутрин.
| |
Тема
|
|
|
Публикувано | 04.01.09 12:07 |
|
Здравейте отново,
много,много благодаря на всички, които отговориха,благодаря ви от сърце. Баща ми пиеше Преднизолон , а сега баклофен. Лекарите вече вдигнаха ръце и все казват,че не може да му се помогне, да се примиряваме - това е МС. А той е много силен човек и чак сега си призна, че го боли...Затова и питам, може ли да му даваме аолин или някакво друго болкоуспокоително...
Иначе сте прави-той по цял ден седи, но отокът намалява съвсем малко нощем. Това са му лекарствата, не му помагат и той вече и тях не иска да пие...Какви болкоупокоителни да му дам? На вас какво ви помага?
Lucho, много благодаря за отзивчивостта.
| |
Тема
|
|
|
Публикувано | 04.01.09 12:11 |
|
от вълнение не прочетох внимателно отговорите...
детралексът без лекарско предписание ли е?
| |
Тема
|
|
|
Автор | usmivka (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.01.09 12:26 |
|
Детралекс може и свободно да се купи от аптеките, но е добре да се консултирате с лекуващия лекар.
За съжаление, болните от МС са си като всички останали хора и боледуват и от други болести, които пък в известна степен се лекуват, когато правилно се диагностицират...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|