|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
мравучкане...
|
|
| Автор | въпpoc (Нерегистриран) |
| Публикувано | 16.10.07 15:19 |
|
|
Здрасти интересува ме дали мравучкането е предвесник за нов пристъп или е нормално нещо? В смисъл всеки ли с МС го усеща или само при някой хора се проявява? Мравучкането ми е по ръцете почти постоянно и от време на време по колената, раменете и гърба съшо около устните!
| |
|
|
|
Не винаги е предвестник на пристъп,но има случаи,в които е.При мен е така,особено когато усетя изтръпване,подобно на преминаване на ток по гърба
| |
|
Тема
|
Re: мравучкане...
[re: stefo1977]
|
|
| Публикувано | 16.10.07 16:26 |
|
|
А след пристъпа мравучкането отшумява ли или си е постоянно до следващия пристъп?
| |
|
|
|
В повечето случаи отшумява,но не винаги
| |
|
Тема
|
Re: мравучкане...
[re: stefo1977]
|
|
| Автор | 1969 (Нерегистриран) |
| Публикувано | 17.10.07 08:11 |
|
|
Мравучкането може да е само симптом на болестта,а не непременно пристъп.Просто МС напомня за себе си,че да не забравим че си я носим
.А това за устните ми е познато,още преди да ме диагностицират имах такива усещания.И не точно изнръпнали,а изцяло бях изгубила чувствителност,но премина от самосебе си.
| |
|
Тема
|
още нещо интересно
[re: въпpoc]
|
|
| Публикувано | 21.10.07 09:53 |
|
|
Имам много странно чувство, когато с пръстите на едната ръка си чеша другата около дланта имам чувството че си пипам нервите директно(все едно са ми над кожата) цялата ми ръка изтръпва и започва пак да мравучка!
| |
|
Тема
|
Re: още нещо интересно
[re: въпpoc]
|
|
| Автор |
ha! (Непознат) |
| Публикувано | 21.10.07 10:25 |
|
|
е нали номерът е че нервите не провеждат КактоТрябва
някой има ли "интересни" преживявания с обоняние?
| |
|
Тема
|
[re: ha!]
|
|
| Автор | Дaни (Нерегистриран) |
| Публикувано | 22.10.07 14:49 |
|
|
Промени в обонянието не са често срещани при МС , но ако станем с носа на Буратино , има такава възможност.
| |
|
Тема
|
[re: Дaни]
|
|
| Автор |
ha! (Непознат) |
| Публикувано | 22.10.07 17:18 |
|
|
| |
|
|
|
здравейте....може ли да попитам какви по точно са симптомите които трябва да усети човек за да се усъмни и изследва за МС..все пак неможе туко така да легнеш в ядрено магнитния резонзнс и така....аз имам 3 ЯМР самоче на главата но за гръбнака си не съм се сещала.дано и да не се налага..но все пак бих ви била благодарна да ми кажете кой как разбра че е болен...
притеснена съм....благодаря предварително....
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|