Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:03 01.12.25 
Здравна
   >> Множествена склероза
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Билки против спастичността на мускулитенови  
Автортoдиko (Нерегистриран)
Публикувано19.06.06 22:46

В американско патентно описание има пример за успешно повлияване на спастиката при болна от МС с билкова смес от валериана, маточина и хмел. Твърди се, че тази смес действа на мозъчните структури по-добре от лекарства като диазепама и др. под.

Тема Re: Билки против спастичността на мускулитенови [re: тoдиko]  
Авторwarrior (Нерегистриран)
Публикувано20.06.06 21:03

Някаква рецепта можеш ли да дадеш,пропорции,как се приготвя и как се приема?

Авторddms (Нерегистриран)
Публикувано22.06.06 11:40

Масажът с олио от мащерка също отпуска и след него се спи дълбоко и пълноценно. Рецептата е от книгата на Мария Требен "Здраве от аптеката на Господ" - мащерката се залива със зехтин, престоява 2 седмици на слънце и с получения извлек се масажира гръбначния стълб и напрегнатите мускули.

Тема Re: Билки против спастичността на мускулитенови [re: ddms]  
АвторToдиko (Нерегистриран)
Публикувано24.06.06 22:06

Смес от 50 гр коренчета валериана, 50 гр. маточина и 30 гр. хмел се заливат с литър вряща вода в емайлиран съд. След няколко часа се прецежда и и се налива в буркан с капачка на винт. Пие се по толкова глътки /в нарастващи дози/ докато се усети ефекта. Държи се в хладилник В Германия се продава лекарство от същите билки, но по специална технология и в таблетна форма, нарича се BALDRIPARAN STARK. Него именно са прилагали като антиспастично средство при МС.

Тема Re: Билки против спастичността на мускулитенови [re: Toдиko]  
АвторFado (Нерегистриран)
Публикувано25.06.06 11:37

"Пие се по толкова глътки /в нарастващи дози/ докато се усети ефекта. "

Това - добре, ще нацелиме броя на глътките. Но колто пъти на ден се пие?

Тема Re: Билки против спастичността на мускулите [re: Toдиko]  
Авторwarrior (Нерегистриран)
Публикувано27.06.06 20:20

Тодико,благодаря ти за информацията!Можеш ли да кажеш по колко пъти и как се приема?

АвторNAV (Нерегистриран)
Публикувано28.06.06 11:57

ще опитвам вси4ко...,а след време ще кажа за резултата..Предлагаха ми Миокалм - без ефект ...1 опаковка. Гълтах и 4-5 пъти(по рецепта) Миоластан 50мг - сутрин съм изцяло вял и държи дъълго още,а са ми схванати само краката...сега съм на масажи,но 2часа след масажа ефекта заглъхва...ше мина на билките... , мерси
=====================
ето и едно инфо, което много хвалят http://www.victoryoverms.com/
(слаб превода4 съм...може би ще се появи желаещ?)

Тема Re: Билки против спастичността на мускулитенови [re: NAV]  
Автор laxmi (непознат)
Публикувано28.06.06 12:15

Мидокалм-а не ми върши работа и на мен.Приемала съм и Миоластан,но е много "hard" и води до сънливост и цялостно отпускане От известно време съм на 60мг. Баклофен и голямата доза определено има ефект.
Мисля,че и аз ще опитам с тези билки.
Благодаря на Тодико;)

Автор4i4ek (Нерегистриран)
Публикувано28.06.06 18:18

Здравейте, който желае да опита и това:
вечер краката се накисват/ напарват/ в поносимо гореща вода със една голяма шепа морска сол.Дори и през лятото. след подсушаване се намазват със крем "Витасин" - / никакъв друг/ във който сте сложили 5-10 гр. прополисови стърготини. С това се маже и гръбначния стълб. Втрива се със кръгови движения до попиване. Не е нужно да се маже дебело.Понеже цапа, да се ползва тъмноцветно бельо.
Друго което може да се ползва е т.нар.виетнамски балсам "Златна Звезда" има ги и двете неща по аптеките.Купувам си балсама на кутия с по 20 бр. .по изгодно е.
Сега пробвах и крем " арника" с камфор- по аптеките го има. Резултата е възхитителен. откак го ползвам не съм получила нито една крампа,срещу 8-10 на нощ преди.Кръгла бяла опаковка по 100 мл. ,производител "Гланкос" Германия,вносител " Евролайф" Варна.Мислех,че камфора ще ме притеснява през деня , но той е силно летлив и не се усеща, ако го ползваш сутрин рано преди да си отишъл на работа.От практиката съм установила че изстиването на ходилата , ръцете и гърба влошава положението с крампите.Пазете си ги.

Тема Re: Билки против спастичността на мускулитенови [re: 4i4ek]  
АвторToдиko (Нерегистриран)
Публикувано28.06.06 19:04

Отварата с валериана, хмел и маточина може да се пие на гладно два или три пъти дневно, но имайте пред вид, че дозата се подбира опитно. Приятелката ми с МС, заради която съм във форума, се почувства по-добре тези дни, след иглоубождания в ушната точка ШЕН МЕН, която се препоръчва като "представител " на нервната система.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.