|
Тема
|
Как да прехвърля сайт от платен хост
|
|
Автор |
OldWitch (титулована) |
Публикувано | 31.08.12 10:19 |
|
на домашен web server?
Искам да си пусна мой си веб сервер за сайтовете ми. Четох кво ли не и тотално се забърках.
Имам сайт на платен хост, който изтича след 2 дни. Искам домейнът ми да праща юзерите на моя сервер, а не на платения, но не знам как да го направя.
За сега експериментално съм пуснала apache server на localhost (на домашния ми лаптоп, но иначе публичния ще го инсталирам на сервер, който е Windows Server 2003) и всичко върви, но не знам как да конфигурирам public web server на Windows Server 2003.
И по-точно къде да задам че еди кой си домейн нейм трябва да води към моя личен сервер (който разбира се си има static IP за целта).
Ако има нещо по темата обяснено като за малоумни ще се радвам на линк.
Моля само желаещите да помогнат да коментират, а тия с обидите да си намерят друго занимание.
мерси
Истински ценното го нося в себе си, но слепите няма как да го видят. Редактирано от OldWitch на 31.08.12 12:35.
| |
Тема
|
Re: Как да прехвърля сайт от платен хост
[re: OldWitch]
|
|
Автор |
Eol™ (God Of Winds) |
Публикувано | 01.09.12 22:22 |
|
Плащаш едни пари на регистранта/name hosting-a/DNS hosting-a както искаш тъй го наречи. Почти всеки хостинг провайдър ще ти предостави възможност да избереш дали да ползваш неговите DNS като отговорни за домейна.ти или да посочиш твои DNS-и. В първият случай ще ти даде интерфейс (web/mail/console даже едни хитреци по едно време даваха клиент за Win/Lin&Mac през който менажираш и мониторваш разни глупости) през който можеш да кажеш (грубо казано), че домейна.ти отговаря на ТО.ВА.I.P (сиреч на static IP което си има твоят сервер за целта). През същият този интерфейс ще можеш да укажеш, че www.домейна.ти отговаря на ТО.ВА.I.P, а private.shits.домейна.ти отговаря на ДРУ.ГО.I.P (възможно на друг компютър, през друг доставчик, в друга страна)
Вторият вариант с твой собствен DNS е един друг филм дето го дават в друго кино.
Ако си имаш настроен apache с всичките му допълнителни шитни и всичко ти работи както се трябва (лично мнение и препоръка) не се навирай в IIS дебрите (освен ако не искаш да си развиваш windows admin skills де) - ще си свърши работата добре. Някаква виртуализация под Win 2k3 в/у която работи native Apache_Mysql_Php/Perl също.
Въпреки, че срещу 5лв/месец ще можеш да се концентрираш в/у предоставянето на качествено съдържание в/през/чрез този сайт, а не в администрацията на машината и сървисите в/у нея.
Е ако искаш да се упражняваш в администрирането на WEB server забрави за горните 2-3 абзаца; регистрирай си домейн и избери вариант 2 със собствен ДНС сървър
| |
Тема
|
[re: Eol™]
|
|
Автор |
OldWitch (титулована) |
Публикувано | 02.09.12 10:33 |
|
Ами да, нещо съм се вдъхновила да се правя на сисадмин.
Аз исках да си напрая dns записите на dns сервера, който админа на мрежата ни е подкарал на нашия windows server 2003 (аз не разбирам от администрация на windows server) Обаче неясно защо админът ни отказа да уреди този въпрос със записите, а аз не смея сама да пипам. Затова се договорих с бившия си хост да продължа по ползвам само dns-ите им.
Иначе пуснах и апаш и IIS на сервера ни, ама нещо второто не го довърших, щото няма място за сайтовете ми в дефолт папката, а все още не знам как да насоча към D: drive където ми е всичката шитня. Но апашът тръгна и сега всичко върви почти перфектно. Очаквам само да насочат домейна ми към нашето IP
Истински ценното го нося в себе си, но слепите няма как да го видят.
| |
|
В отговор на:
Само това стига!! Пази боже!!!
Дай 20-30 EUR на някой, да ти реши този въпрос, стига се излага! Не ти ли писна да те подритват виртуално всеки път?
Олег Иванов
Аре със здраве!
| |
Тема
|
[re: OldWitch]
|
|
Автор |
Бokop (Христо) |
Публикувано | 18.09.12 20:21 |
|
Ебаси. Добре, че не си се вдъхновила да ставаш хирург.
А ти успя ли да подкараш IIS? Аз пък се вдъхнових да ти хакна сайта.
Господ ще ми прости греховете. Това му е работата.
| |
|
|
|
|