|
Тема
|
двойна интернет връзка
|
|
Автор | Бoб (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.08.08 18:03 |
|
Здравейте
Днес се сдобих с Бтк АДСЛ. Имам и работеща интернет връзка(1.5мб). Пускам нета към вътрешната мрежа през отделен компютър със СУСЕ. Въпроса ми е ако вържа и АДСЛ-а към него каква ще е резултатната скорост. Въобще ще имам ли някаква полза от двойната интернет връзка (освен ако едната прекъсне, поне другата да работи). Пакетите по принцип минават през по-бързата връзка, нали?
| |
Тема
|
Re: двойна интернет връзка
[re: Бoб]
|
|
Автор | Bob (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.08.08 19:00 |
|
В добавка към горния въпрос...
Едната връзка има реално |Р . Какво трябва да сложа на сусе-то за да може фтп сървъра да ползва по-бързата връзка.
| |
Тема
|
[re: Бoб]
|
|
Автор |
v45O (безинтересен) |
Публикувано | 28.08.08 17:41 |
|
Чакай малко... това, че си пуснал 2 връзки към един рутер не значи, че пакетите ще минат през по-бързата. Ще минат точно отам откъдето си им казал :)
Може да си прекараш определен протокол да минава по определен път, балансирано натоварване на връзкиъте и така нанатък.
Разгледай документацията на netfilter (iptables) и ipreoute2
| |
Тема
|
[re: v45O]
|
|
Автор |
LinuxLoader (непознат
) |
Публикувано | 29.08.08 10:25 |
|
След като едната връзка ти е бтк а другата някакъв примерно лан доставчик ще си забелязал ,че от бтк нямаш реално ип , а си с ип 192.168.*.2 примерно, може да обадиш в БТК и да ги накараш да ти прекарат определени портове и да може да влизаш на машината си и през БТК адсла , както каза v450 iproute2 ще ти е нужен да прекараш и балансираш трафика , но ще имаш проблеми с irc И подобните месенджъри може и с някой екзотични протоколи, за да се избегнат тези ти е нужен един патч към кернела тук е описано как да го направиш .
| |
|
|
|
|