Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:46 09.02.25 
Компютри и Интернет
   >> Системни администратори
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Уаърлес бридж или трънк!нови  
Автор ADMlN$ (...реже наред.)
Публикувано13.09.04 16:48

Дами и господа!
От сутринта сутринта се занимавам да чета документации и рекламни материали и продължавам да съм недоволен от резултата. Затова както се казва - обръщам го към аудиторията.
Целта на занятието е да се направи безжичен трънк ( бридж ) между две сгради ( всъщност между няколко, но това са дребни подробности ) които отстоят една от друга на повече от 200м. Като екстра на задачката е това да става на възможно най-висока скорост.
След дълго ровене и четене, и всичко което намерих по въпроса не ме устройва - така например 2700АР на DLink ( аутдор юнит ) на 54 Мбпс ще ми покрие едва 90 метра в стандартна конфигурация на доставката. Въпроса ми е ако някой е изграждал подобни трънкове, да ме посъветва на какви модели да наблегна. Като цяло ме вълнува...
1. Какво всъщност трябва да търся ( аз лично се насочих към АП-та с възможност за трънкинг но ако има друг удачен вариант)
2. Максимална скорост на разстояния над 200 м.
3. Възможности за отдалечено наблюдение.
4. Да не вземе това което ми предложите да ми ограничи по някакъв начин броя станции които мога да свържа след него.
5. Цена и доставчик - ако не се сметне за реклама или ако не смятате че е много нахално.
Въбще мисля че достатъчно добре обясних упражнението и приемам всякакви идеи които ще доведат до постигане на добри резултати!

"Няма да я целувам засега" си казал принца и слязал от Спящата Красавица

Тема Re: Уаърлес бридж или трънк!нови [re: ADMlN$]  
Авторsas (Нерегистриран)
Публикувано13.09.04 17:41

Какво включва въпросната стандартна конфигурация?
Каква антена, колко децибела.

Във всички случаи скороста ти зависи от 3 неща.

Разстояние, антена, други устройства в диапазона които работят на същият канал. Според мен стандартната антена не е много мощна но е сигурно е със сектор на излъчване 70-90 градуса и мaксимум до 16 dB. Ако си купиш антени (например CalAmp QLP - 24 dB) и ги насочиш добре една срещу друга за 200 метра няма да имаш проблеми вероятно и на по-големи растояния.

При всички случай обаче не можеш да се надяваш на wi-fi да е нещо константно като работа и като скорост. Най-добре е да пробваш и да тестваш , което за съжаление предполага закупуването на устройства антени и т.н

www.videomaxavs.com е фирма която продава такова оборудване. Казвам я защото фирмата в която работех пазаруваха оттам , главно антени, пигтейли и т.н.

Надявам се да не се сметне това за реклама.

Тема Re: Уаърлес бридж или трънк!нови [re: sas]  
Публикувано14.09.04 16:48

Това което продават тези видеомакс - доста е мощно за случея. Лично мен ме вълнуват разстояния между 200 и 1000 метра. Там например си харесах едно комплектче антена с устройство в двойка но цената е $1800 което ще ми дойде малко скъпо за експеримент какво разстояние ще покрие В този ред на мисли да кажем че съм склонен да платя около $700-$800 за двойка която да покрие между 500 и 1000 метра.
Тази антена която предлагаш например към какво устройство може да се закачи? А когато казвам скорост - не търся константна такава но поне да не пада под 11Мб че става мазало.
Един вид ми трябва заместител на 100Мб мрежов кабел ( скороста може да е по-малка ) за разстояние между 200 и 1000 метра.

Тема Re: Уаърлес бридж или трънк! [re: ADMlN$]  
Автор Mircha ()
Публикувано15.09.04 10:30

Виж какво предлагат

. Там дават и за проба(срещу депозит разбира се).

Виж също и .

При всички случаи като взимаш - взимай за проба! Защото не винаги написаното в брошурата отговаря на истината. Аз съм брал ядове с Trend, който така и не успяхме да пуснем като бридж. Всъщност работеше само в режим аксес пойнт. Друг проблем е, че периодически се отнася и трябва да го рестартираш. Иначе с вградените антени три броя се виждаха на около 50-60м.

Много е хубаво, нищо да не правиш и след това да си починеш. Исп.нар. поговорка

Тема Re: Уаърлес бридж или трънк!нови [re: Mircha]  
Авторsas (Нерегистриран)
Публикувано16.09.04 10:44

да вземаи за проба ако можеш, с уаърлеса няма нищо сигурно докато не пробваш, макар че за тези разстояния за които ми говориш, ако имат директна видимост с две насочени антени няма да береш грижи мисля.

Тема Споделям опитнови [re: sas]  
АвторEpмaн (Нерегистриран)
Публикувано16.09.04 12:19

Аз съм пуснал клиент на около 700 метра с два Линксис-а на 11 Мбс, на АП-то има антенка 9 дб от Видеомакс (прилича на лампа за баня, струва около 40 лв), на клиентския бридж няма нищо - със собствената си антенка е. Дава ми сила на сигнала 80 %, а от моя сървър се тегли с около 200 КБ/с (1,5 Мбитс). Обаче горещо ти препоръчвам да не ползваш Линксис щото забиват и се налага рестарт. Особено ако в мрежата има други уайърлес-и, с които не се понасят, направо си назначи един шерп "дежурен по захранване", дай му ТАП 66 от някое поделение и се подготви за активна комуникация. С други марки не съм работил и незнам как е.

Авторn (Нерегистриран)
Публикувано16.09.04 17:06

Обади се на

.
За съвет няма да ти вземат кинти, антените им работят по-добре от вносните, а и ще ти препоръчат устройствата

Автор Sag (divine sinner)
Публикувано16.09.04 23:28

на тези 200 метра две би-квадратни антени ще ти осигурят чудесен сигнал за работа с най-нормални бриджове на 11мбита.

може да звучи аматьорско да ти предлагам комплект на обща стойност 200 долара, но ти го казвам от опит, аз имам над 100 работещи безжични връзки, а в София знаеш че за това се иска.... опит.... и майсторлък.

Някои от тях са на по 18-20 км. И вдигат 2мбита.

Тема Re: Уаърлес бридж или трънк!нови [re: Mircha]  
Автор Oлer Ивaнoв® (Приятел™)
Публикувано17.09.04 00:05

Защо не потърсиш направо "доставчик на решение"?

Ето, НЕТИС например, обаждаш се, казваш заданието (проблема), и да ти предложат решение. От труда (те да ти сетнат и навържат нещата) няма да спестиш кой знае колко, гледам, става дума за фирмено решение а не домашно изпълнение. Така ти отпадат дилемите с "...ама може ли за проба...", просто още в началото го обясняваш, че купуваш РАБОТЕЩО решение. Специално НЕТИС могат и гаранция за решението да дадат, зависи как се спазариш.

Хубаво е да познаваш добре и задълбочено максимум технологии и да можеш да отстраняваш проблеми с/в тях, но човек си все пак, не може да си Господ и да знаеш всичко. Е за това са специализациите- един е корифей в едно, друг в друго, въпроса е да намериш нужния ти корифей...

Аре със здраве

Тема Re: Уаърлес бридж или трънк!нови [re: Oлer Ивaнoв®]  
Публикувано17.09.04 09:05

Доставчик на решение....е добра идея! Досега няколко пъти съм я предъвквал, но в крайна сметка все се намира някой недоволен от резултата.
Задачата всъщност се свежда до следното - 6 или 8 ( още не е уточнено ) точки трябва да се свързват с една централна. Разстоянието до централната не надвишава 1000 метра. Най-близко до ума е да се изградят трънкове по безжична връзка като максимума ще е 54Мб или да се копа оптика. ( третия вариант който ми даде един "корифей" беше "Моята фирма ще ви опъне UTP до всяка точка..." Само дето не го изведох с ритници от залата!!! ) Лично за мен копането на оптиката е идеалното решение, но среща съпротивата на Инвестиции - "Има няколко частни имота...Ще трябва разрешение от..." Аз продължавам да си настоявам, но...вече сме на етапа, "Дай някакво работещо предложение за временно решаване на проблема, а после ще вземем решение за оптиката" При което....
Принципно не ме интересува самото решение, а техническите средства които на теория ( или още по-добре практита ) покриват или поне за които се твърди че покриват горното условие. Т.е. някой ако е пазарил наскоро или има поне малко понятие от пазара да препоръча модел + антена евентуално като се изхожда от позицията, че ако не цялото то антената ще бъде сред градската природа. Ето например предложението за vi.....ax ми допадна, те продават наистина добро, но не мога да си позволя лукса да защитавам такава инвестиция при условие, че вероятно ще работи не повече от 7-8 месеца.
Затова и не искам да се занимавам с готови решения - ако не друго то само подготовката за предложението "Ще ни отнеме поне 40 дена..." ( цитат на от корифей )
бтв: Днес например двама, ще се опитват да правят релейна връзка - нещо не ми допада идеята, но може и да ме убедят, че ще стане.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.